avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre vecini

Buna ziua,

As dori sa va cer sfatul.
Vecinul a construit un gard inainte ca noi sa ne construim casa, necerand nici o permisiune. Insa noi vrem sa construim alt gard, pe locul in care el a pus gardul respectiv, chiar daca l-a pus in terenul nostru. Avem nevoie de acordul lui? Ce trebuie sa facem?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
airtobreathe, utilizator
Cel mai recent răspuns: airtobreathe , utilizator 12:40, 4 Iunie 2010
daca gardul respectiv, se afla pe terenul dvs. , nu
Parerea mea este sa discutati cu vecinul, sa-i arati ca terenul e al dvs. si sa ajungeti la o cale amiabila. daca nu... luati in considerare prevederile art. 8 din legea nr. 50/1991, si dati-i batai.
legea nr. 50/1991
"ART. 8
(1) Demolarea, dezafectarea ori dezmembrarea, parţială sau totală, a construcţiilor şi instalaţiilor aferente construcţiilor, a instalaţiilor şi utilajelor tehnologice, inclusiv elementele de construcţii de susţinere a acestora, închiderea de cariere şi exploatări de suprafaţă şi subterane, precum şi a oricăror amenajări se fac numai pe baza autorizaţiei de desfiinţare obţinute în prealabil de la autorităţile prevăzute la art. 4.
(2) Autorizaţia de desfiinţare se emite în aceleaşi condiţii ca şi autorizaţia de construire, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice şi ale regulamentelor aferente acestora, potrivit legii, cu excepţiile prevăzute la art. 11.
(3) Prin exceptare de la prevederile art. 2 alin. (2^1), pentru emiterea autorizaţiei de desfiinţare a lucrărilor/construcţiilor nu este necesară emiterea punctului de vedere al autorităţii competente pentru protecţia mediului ori a actului administrativ al acesteia." :)
am avut probleme cu vecinul de cand am inceput constructia. ne-a reclamat peste tot, fara motiv, doar pentru ca nu ii convine ca am construit. va dati seama ca nu putem ajunge la un consens. si nu mai avem nervi, bani si energie sa il dam in judecata si sa asteptam. insa gardul facut de el e fara fundatie, din sarma, asa ca mai trebuie sa cerem autorizatie de desfiintare? Si avem nevoie de acordul lui scris pentru a face altul in locul lui, cu fundatie?

Va multumesc!
Legat de acelasi subiect la gardului comun am si eu o intrebare: ce act normativ obliga pe una din parti sa suporte integral costul cu realizarea gardului? mai demult stiam din auzite ca o parte(dreapta sau stanga nu stiu exact) se suporta de vecin si cealalta parte de proprietar.
Am revenit intrucat vecinul se pare ca vrea sa isi construiasca un nou gard. Am fost la primarie si mi s-a spus ca este nevoie de acordul vecinului si daca iti construiesti gardul pe proprietatea ta. Este o baza legala aici? Daca vreau sa fac gard la mine in teren, am nevoie de acordul lui?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare apartament mihaimaimascu1995 mihaimaimascu1995 Mai este valabil art.8 din legea 50 din 1991 in cazul unei renovarii ( tamplarie ,instalatie electrica sanitara ,zugravit ) excluzand construirea si ... (vezi toată discuția)
Anulare autorizatie constructie - trebuie sa solicit si demolarea imobilului? aidu aidu Buna ziua, Am formulat o actiune in anularea autorizatiei de constructie a unui vecin, emisa in mod vadit nelegal (respectivul nu putea obtine niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Constructie gard provizoriu stefma stefma pentru construirea unui gard provizoriu trebuie autorizatie de constructie de la primarie? (vezi toată discuția)