avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate sorinapopescu

Activitate sorinapopescu

Răspuns la discuția combustibil
multumesc mult
Discuție combustibil
Buna ziua


As avea si eu o problema, sper ca ma puteti ajuta. Daca firma A da in chirie masini pentru firma B care face lucrari intr-o mina, firma B poate sa plateasca fimei A cu combustibil?


Va multumesc anticipat

Sorina
Buna ziua


Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei achizitii de mostre din China. A fost emisa o factura proforma cu mostra in valoare de 50 $ ca sa poata fi vamuit si sa intre in tara. Firma de curierat cu care a fost trimis coletul a platit 67 de lei TVA in vama din Otopeni. Cand am ridicat coletul de la firma de curierat am primit un DVI si o factura cu urmatoarele:

Baza TVA
-formalitati vamale asistenta 90.86 17.26
-TVA achitat ptr Vama Otopeni 67 0
-comision IRS import 2 0.38

Daca TVA-ul achitat il introduc in Decontul de TVA D300, ce trebuie sa trec la baza impozabila? Cum inregistrez baza in contabilitate? Factura proforma nu a fost achitata si nici nu va fi, a fost emisa doar pentru a putea vamui. Dar TVA-ul a fost achitat.

Va multumesc pentru raspuns.

Cu stima,
Sorina P
Răspuns la discuția factura avans din UE
Multumesc mult
Buna ziua

As cere si eu ajutorul Dvs in urmatoarea problema.
Daca primesc in luna iunie o factura de avans din UE, iar factura finala va fi din luna iulie (suma finala pe factura din iulie va fi 0, valoarea totala a marfii este achitata in avans), aceasta factura din iunie trebuie sa-l introduc in D300 si in D390 pe luna iunie, asa-i?

Va multumesc anticipat
Sorina P
Multumesc mult
Buna ziua

As avea nevoie si eu de ajutorul Dvs.
In cazul in care o societate lucreaza cu persoane fizice pe baza unui contract de mandat si cand suma, pe care firma trebuie s-o plateasca persoanei fizice, depaseste salariul minim net persoana respectiva trebuie sa-si deschide un PFA? Daca da puteti sa-mi spuneti unde este prevazut de lege?

Va multumesc anticipat.
Discuție non eu
Buna ziua,

Am a problema legata de o factura de prestari servicii pe cale electronica dintr-o tara NON EU. As dori sa va intreb in D300 in care rand intra? 7,19?
Iar achizitie materii prime tot dintr-o tara NON EU?

Va multumesc anticipat.
As dori sa intreb daca exista vreun "plafon" la registru de casa in valuta cum este la casa in lei (de ex cum este la facturile mai mari de 5.000 lei). Se poate folosi chitantier obisnuit pentru incasari in euro sau se poate si tipari din calculator?
Răspuns la discuția prestari servicii in UE
multumesc mult