avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate medina

Activitate medina

As dori o parere cu privire la aplicabilitatea prevederilor art. 557, alin. 2 din Noul Cod civil, ffind un mod nou de dobandire a proprietatii, eventual spete.
As dori sa aflu daca a mai obtinut cineva solutii favorabile in instanta privind acordarea celui de-al 13 salariu (premiu anual) pentru 2010 dupa publicarea Deciziei Curţii Constitutionale nr. 115/2012. In caz afirmativ, trimiteti, va rog, copii de pe deciziile civile, nemerele de dosar, etc. Va doresc o zi buna!
Discuție Taxa de timbru
Cererea pentru acordarea pensiei de întreţinere minor din afara casatoriei este scutită de taxa de timbru? Se aplică prevederile art. 15, pct e sau 29, alin. 1 pct. e din OUG nr. 80/2013?
Judecatorul recuzat intr-o cauza civila solutioneaza a cerere de abtinere in aceeasi cauza. Este sau nu o incalcare a normelor de procedura prevăzute de art. 32, alin. 2 din vechiul Cod de procedura civilas, in conditiile in care nu s-a pronuntat asupra fondului?
O persoana fizica este nud proprietar al locuintei cumparate in 2010. Vanzatorul si inca o persoana au drept de uzufruct viager. Cine poate primi terenul de stat aferent locuinte in proprietate prin ordinul prefectului, avand in vedere ca art. 36 din Legea nr. 18/1991 a fondului funciar nu prevede aceasta situatie?
Discuție taxa speciala
In condiţiile in care, prin lege, persoanele cu handicap sunt scutite de taxa hoteliară, pot fi obligate la plata taxei speciale de statiune instituita de consiliul local?
poate fi cumulată funcţia de consilier local cu cea de director al unui serviciu public cu personalitate juridică din subordinea consiliului local?
Este admisibilă cererea de recuzare a expertului consilier pe motiv că şi-a spus părerea cu privire la obiectul cauzei, într-un alt dosar în care a avut calitatea de expert numit de către instanţă?
se mai acorda dreptul de preaviz functionarului public la incetarea raportului de serviciu pentru art. 99, lit. f din LG. 188/1999?
Este legal ca fiul unui consilier local să încheie un contract de concesiune cu consiliul local din care face parte?