avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai 2009

Activitate Mihai 2009

Buna ziua !

Am o mare nedumerire la noi la asociatie se repara blocul si s-au repartizat costurile si apare la avizier un calcul cel putin bizar.
Pe bloc sunt 2 scari la cea la acre stau apar 14 apartamente cu 14 propietari la cealalta doar 7 propietari .Din aceste diferente rezulta ca la scara cealalta sunt mai putin cetateni care locuiesc acolo si deci reparatia sau calculul reparatiei s-a facut impartind pe nr de persoane care locuiesc la aceste 2 scari. Este normal sa imparti la nr de persoane o reparatie si nu pe apartamente.Aceste reparatii nu sunt prestarii servicii ci sunt in cuantumul cotei indivize pe care suntem cu toti propietarii din condominion. La scara in care locuiesc mai putin oameni per apartament se plateste 170 roni/ luna si la cea cu 14 apartamente 250 roni/luna timp de un an de zile. Mi se pare un furtisag pe fata .
Răspuns la discuția date contribuabili
Nimeni nimic....eee si asta un raspuns si ne mai miram ca de ce nu ne vor cei din restul Europei.La noi secretul eee bine tinut.....de ce sa afle si alti despre cum poti sa rezolvi o situatie, care mi se pare mie de bun simt ,aceeea de a afla anumite date ale unei societati comerciale. Si daca se schimba regulile societatii pana afal lumea sau functionariii care traiesc de pe urma taxelor si impozitelor platite de noi astia privatii......pierdem timp inutil si timpul costa bani.
Una de la fisc de la sectorul 2 ofuscata ca de ce vreau sa aflu datele firmei ca ee secret ......ce tampita , tampita si incompetenta pe bani nostri ai contribuabililor...
Răspuns la discuția date contribuabili
De la Registru nu se mai dau bilanturi pe 2010 era cea mai simpla forma sa zic asa adica stiam mersul lucrurilor dar la site nu ma descurc neam am tot incercat diferite variante ....si tot timpul imi soune ca am eva la cokkieee setat nu stiu cum si nu reusesc nimic.Sunt libere in formatiile sau trebuie sa iau ceva vreo aplicatie pe bani si sa instalaez in sistem.Ca nu ma dumiresc....si ce vreau eu este bilantul pe 2010. ca sa fiu explicit.
Mersi.
Buna ziua !
Cine ma lamureste...Vreau sa aflu date financiare despre asociatul meu.
Adica daca el ca persoana fizica a avut alte venituri si care au fost alea.
Pot sa aflu aceste date cu legea dreptului la libera informare de la anaf?
Dar pe alte firme cum pot sa aflu? Tot situatii pe 2010 ma intereseaza ale aceluiasi partener.....
Daca aceste date financiare sunt libere la cerere si cum se poate face asta.
Multumesc!
Răspuns la discuția daune RCA
Pana la urma am ajuns sa imi fac singur reparatiile in firma si asigurariile sa-mi platesca devizul..PROBLEMA LA CARE SUNT ACUMA FACTURAREA DESPAGUBIRILOR PRIMITE.
Cum sa scriu factura pentru primirea banilor de la asigurator.
Buna ziua !
AM urmatoarea problema .Pe firma am un auto care a suferit daune ..s-a devizat si sa ajuns in situatia de a face reparatia in regie prropie adica firma si-a reparat singura pagubele create de accident urmand ca firma de asiguarare sa plateasca devizul stabilit pentriu aceasta operatie.
Problema vine in momentul in care eu ar trebuie sa facturez reparatiile sau bani primiti ca despagubire RCA>
Răspuns la discuția citirea apometrelor
Pai asociatia sa propuna apometru la scara blocului.si fiecare sa aiaba apometre in apartament suma consumurilor este cea de pe scara.. asta daca nu au scurgeri teviile.dar nici asa sa ai apometru pe scara si asociatia sa te bage la pausal si sa dea ca suma de apa consumata mai mult decat inregistreaza contuarul de scara.
Răspuns la discuția citirea apometrelor
Pai de ce trebuie sa platesc eu care mi-am pus contoar la apa pierderi de apa..si /sau sa ma pun a la pausal doar asa sa acopere pirdereile de apap pe scara blocului.
Asa cum zice si titlu am o firma cu 40% actiuni ...deci factorul de decizie nu-mi apartine .Doresc sa stiu cum pot obliga actionarul majoritar sa imi arate actele contabile si modalitati de obligare .
Asa si daca eu nu am semnat nimic....in ultimile 9 luni cum face administaratorul ?Semneaza in fals si depune ? Sau are alte solutii? E legal? Ce alte documente trebuie sau sunt obligatorii de semnat de ambii asociatii?