avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune RCA

Anul acesta am avut un accident din vina unei d-ne soferite care a iesit de pe un drum secundar fara sa acorde prioritate si nu am mai putut evita accidentul .Vina conform procesului verbal intocmit de politie este a ei. Ulterior a contestat procesul verbal.Instanta nedandui castig de cauza .cei de la asigurari m-au puratat pe drumuri timp de 6 luni .schimband 2 service-uri. intru-un final masina se afla tot la mine in curte la o distanta de 20 km de service-ul agreat de OMIASiG ....si nu am cum sa o duc acolo din motive financiare ,masina nefiind deplasabila. Mai mult decat atat constat ,ca masina de si este intr-o stare tehnica buna, dar din anul 1996 [un Land Rover Discovery] constat ca RCA are in lege o anexa si nu despagubeste decat conform acestei anexe adica poate doar 15 -20 din valoare masini fiindca se ia in calcul valoare iei indiferent daca pe piata masina valoreaza 6-7 mii de euro. Conform acestei anexe daca avem o masina de epoca si cineva te loveste nu cred ca te va despagubi RCA.
Intrebarea mea nu cum a fost gandita legea pentru ca suntem in ROMANIA ,ci ce anume am EU de facut?
Nici mie nu mi-ar conveni sa ma dea in judecata cineva dupa producerea unui accident din vina mea desi am cumparat acest RCA daca are o masina veche dar in stare buna ...
Consider ca a cumpara acest RCA esti absolvit de vina de a conduce pe drumurile publice.Deci cumperi ceva sa te acoperi de greseli pe care le poti face.
De ce legea este stranba ?
De ce este aceasta anexa inca in vigoare desi au aparut si alte norme acum in OCT anul curent?
Cum sa avem incredere in guvern si in parlament pentru asa legi care sunt gandite numai cu dosul?
de ce trebuie sa aglomeram instantele doar pentru a gasi calea cea buna ,
de ce sa asteptam luni de zile ?
lista cu DE CE este lunga......
Eu as vedea asa legea cumperi RCA care deja este mai scump decat la vecini faci accident nu te intereseaza de daune indiferent de vechimea masini pe care ai lovit-o , reparatia se efectueaza oriunde in max 3 saptamani. Pe bani asiguratorului. Pai daca dai pe RCA 250 euro /an si mai lovesti si o masina din 1990 esti bun de plata ca te da in judecata cel pa care l-ai lovit caci RCA -ul tau nu acopera paguba decat in mica masura .ASTA legislatie europeana.........
Astept pareri si sfaturi cat mai competetnte fiindca cu actuala criza nici bani de judecata nu am.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
Mihai 2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai 2009 , utilizator 10:56, 25 Mai 2011
Acum, dupa ce v-ati spus tot Oful X-:(((#-osi, sper, va simtiti mai bine, contactati un expert tehnic auto care sa va calculeze valoarea reala a vehiculului in discutie.
In acea anexa, de care vorbiti, exista trei scale de uzura si asiguratorii o aleg pe cea mai avantajoasa, pentru ei.::(
Pana la urma am ajuns sa imi fac singur reparatiile in firma si asigurariile sa-mi platesca devizul..PROBLEMA LA CARE SUNT ACUMA FACTURAREA DESPAGUBIRILOR PRIMITE.
Cum sa scriu factura pentru primirea banilor de la asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Land rover discovery - problema motor schimbat sebi80 sebi80 Buna ziua, Adresez aici o situatie cu care ma confrunt in ultimii doi ani vizavi de o masina si anume: In anul 2019 am achizitionat in sistem leasing ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca gabonee gabonee buna ziua, nu gasesc in incercarile mele de a ma documenta urmatoarea informatie, am fost implicat intr-un eveniment rutier, am fost accidentat din spate si ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca larahd larahd Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. ... (vezi toată discuția)