avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatitiviate semnare bilant de catre ambii ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatitiviate semnare bilant de catre ambii asociatii in firma

Am o intrebare daca este obligatoriu semnarea de catre ambii asociatii la incheierea bilantului si daca nu semneaza unul dintre ei ce se poate face.
Bilantul este semnat de catre administrator si de persoana care intocmeste documentele financiar -contabile. Ceea ce trebuie intr-adevar semnat de catre ambii asociati este procesul verbal(hot.adunarii generale) cu privire la aprobarea datelor din bilant. Dar asociatul care nu este de acord cu ceva de pe acolo poate semna cu observatiile de rigoare!
Asa si daca eu nu am semnat nimic....in ultimile 9 luni cum face administaratorul ?Semneaza in fals si depune ? Sau are alte solutii? E legal? Ce alte documente trebuie sau sunt obligatorii de semnat de ambii asociatii?
In momentul in care asociatii au stabilit sa faca o firma e bine sa se consemneze in amanunt totul. Daca pe parcurs apare ceva neprevazut se va specifica ulterior. Daca aceste intelegeri nu incalca legea, atunci, din punct de vedere juridic, au puterea oricarei legi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
Iulian MANEA, Contabil
In primul rand, pentru rigoarea opiniilor ar trebui sa ne comunicati procentele si calitatea detinute de fiecare in societate.
Actele curente ale firmei sunt semnate de asociatul care prin actul constitutiv este desemnat administrator. Semnatura ambilor asociati e necesara , de exemplu, atunci cand se modifica actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debite locatari scopada2007 scopada2007 cine întocmește dosarul pentru instanță , în vederea recuperării debitelor de la locatarii rau platnici, administratorul sau presedintele? (vezi toată discuția)
Asociat unic / administrator janf janf Buna ziua ! Ma ajutati va rog cu un raspuns ? Daca asociatul unic la un SRL, a desemnat prin actul constitutiv un administrator, mai poate (are dreptul) sa ... (vezi toată discuția)
2 asociati- decizie schimbare sediu social sergiugrig sergiugrig Buna ziua, Sunt 2 asociati in SRL, unul fiind si administrator. Sediul social este expirat de 1 an. Cum poate asociatul care este si ... (vezi toată discuția)