avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli la reparatia acoperisului la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli la reparatia acoperisului la bloc

Buna ziua !

Am o mare nedumerire la noi la asociatie se repara blocul si s-au repartizat costurile si apare la avizier un calcul cel putin bizar.
Pe bloc sunt 2 scari la cea la acre stau apar 14 apartamente cu 14 propietari la cealalta doar 7 propietari .Din aceste diferente rezulta ca la scara cealalta sunt mai putin cetateni care locuiesc acolo si deci reparatia sau calculul reparatiei s-a facut impartind pe nr de persoane care locuiesc la aceste 2 scari. Este normal sa imparti la nr de persoane o reparatie si nu pe apartamente.Aceste reparatii nu sunt prestarii servicii ci sunt in cuantumul cotei indivize pe care suntem cu toti propietarii din condominion. La scara in care locuiesc mai putin oameni per apartament se plateste 170 roni/ luna si la cea cu 14 apartamente 250 roni/luna timp de un an de zile. Mi se pare un furtisag pe fata .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:35, 21 August 2011
Calculul facut de aceasta maniera este si incorect moral, dar si incorect legal.
Orice reparatie, inclusiv terasa se repartizeaza pe cota-parte indiviza, adica proportional cu suprafata utila (fara balcoane si logii), conform HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a legii 230/2007 a infiintarii, organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari.

Faceti o solicitare scrisa comitetului executiv sa intre in legalitate cu impartirea acestei cheltuieli si daca nu se intampla nimic bun va puteti adresa la primarie compartimentului de relatii cu asociatiile de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza oji62 oji62 un dezvoltator imobiliar vine un imobil p+ 2 ( cu sarpanta) ; 6 apartamente, la 6 cumparatori; toti cei 6 proprietari au cota indiviza din casa scarii si ... (vezi toată discuția)
ReparaŢii GHEORGHIAN GHEORGHIAN Reparaţiile de zugrăveli din exteriorul balcoanelor (faţada) unui imobil intră în sarcina unei Asociaţii de proprietari s au a fiecărui ... (vezi toată discuția)