avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate helenita

Activitate helenita

buna ziua,

ce cod caen ar trebui sa folosesc pentru activitatea - vanzare cu amanuntul a invitatiilor/plicuri de bani/casute de bani ? nu le produc eu, le cumpar de la firma mama si le revand clientilor finali.

multumesc.

Buna ziua,

Am un pfa neplatitor de tva, si doresc sa achititionez produse din Londra in scopul revanzarii. Cum trebuie sa procedez, sa ma inregistrez in reg op intracomunitari , si voi deveni platitor de tva, ce jurnale trebuie sa am si ce declaratii trebuie sa depun?


Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa import din Ucraina haine, urmand sa le aduc cu masina personala, mentionez ca am un SRL, nu le import pe pers fizica.

Va rog sa imi spuneti daca stiti care sunt documentele necesare pe care trebuie sa le am cu mine la intoarcere si unde gasesc valoarea taxelor vamale pe care trebuie sa le achit ( stiu ca se aplica un procent din valoarea facturii dar nu stiu unde pot sa-l aflu ).

Multumesc
nu va suparati , si eu ma confrunt cu aceeasi problema, si am incercat cu PFA si cand vreau sa verific in Reges imi apare " In cazul unui angajator persoana fizica tag-ul 'FormaProprietateId' trebuie sa fie necompletat. Localizare angajator: IdAngajator: 1, TipOperatie: A, GUID: {2A45C4F0-00D3-46F2-8045-96D0A06F29FC}." nu stiu ce sa fac ,
Răspuns la discuția pfa si angajat
din cunostinetele mele nu trebuia sa platesc somaj ca pfa #-o
Discuție pfa si angajat
buna seara,

va rog sa ma ajutati cu urmatoare situatie : sunt angajata la o firma cu 8 ore , unde mi se retin si sper ca mi se si vireaza toate contributiile , dar in acelasi timp am un pfa -unde am un contract de colaborare cu provident .Ce taxe salariale trebuie sa mai platesc eu dpdv pfa ? ACeleasi ca si ale unui pfa care nu are nici un alt contract de munca , sau este o diferenta?


multumesc,
Răspuns la discuția contributie pensie pfa ?
Da , am urmat procedura , nu mai sunt pfa sunt intreprindere individuala , si nu am contract de munca in alta parte . Sa inteleg ca as putea sa ma duc maine si sa zic ca eu "Intreprindere individuala X" vreau sa inchei cu dvs Casa de pensii un contract de pensie facultativa , pt o suma pe care o doresc eu ?Dar cu pensia obligatorie cum ramane atunci ?
Buna seara ,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarele problema : o intreprindere indiv deschisa in 2004 nu a platiti niciodata contributia la casa de pensii , sanatatea si impozitul insa da .Nu a stiut ca este obligatoriu si nici domnii de la diverse controale nu au sesizat acest lucru . Cum trebuie sa prodeze acum?
O alta intrebare este : se poate angajata cu contract de administrator la detinatorul intreprinderii individuale , si daca da ce taxe trebuie sa plateasca .?
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie la un pfa , sau mai nou intrep individuala: trebuie sa calculez impozitul pt 2009 in functie de stocul de marfa de la 31.12.2009.
De la admin mi s-a spus ca imi trebuie o anumita fomrula , pe care nu o stiu , si ca trebuie sa determin adaosul comercial pt anul 2009 si pt anul 2008 mai intai .

Eu mi-am calculat urmatoarele sume :

-stoc marfa 2009
-stoc marfa 2008
-total incasari 2009( total Z-uri )
-total niruri cu adaos 2009
-cheltuiala cu marfa 2009
-alte cheltuieli ( electricitate, gunoi, etc )

Cum trebuie sa procedez mai departe ?
Multumesc .


Răspuns la discuția declaratia rectificativa 710
ok, deci trebuie sa fac eu o cerere de recalcul accesorii ?nu se intelege de la sine ca se modifica ?