avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie pensie pfa ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie pensie pfa ?

Buna seara ,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarele problema : o intreprindere indiv deschisa in 2004 nu a platiti niciodata contributia la casa de pensii , sanatatea si impozitul insa da .Nu a stiut ca este obligatoriu si nici domnii de la diverse controale nu au sesizat acest lucru . Cum trebuie sa prodeze acum?
O alta intrebare este : se poate angajata cu contract de administrator la detinatorul intreprinderii individuale , si daca da ce taxe trebuie sa plateasca .?
Cel mai recent răspuns: helenita , utilizator 20:40, 8 Iulie 2010
Din cele de mai sus deduc ca ati urmat procedura obligatorie de preschimbare impusa de OUG 44/2008. (Daca nu, spuneti-mi, deoarece atunci ar sta altfel treburile.) Mai inteleg ca in paralel nu ati fost angajat cu contract individual de munca in alta parte...
Din fericire, cas-ul datorat nu se incaseaza retroactiv, insa se lasa cu amenda...
Sfatul meu este sa va prezentati cat mai urgent la csa de pensii de care apartineti pentru a incheia contractul cu ei. Dar puteti face urmatorul "artificiu", ca sa scapati de amenda: solicitati incheierea unui contract facultativ in baza caruia sa platiti de acum inainte contributia, fara a invoca intreprinderea individuala.
Da , am urmat procedura , nu mai sunt pfa sunt intreprindere individuala , si nu am contract de munca in alta parte . Sa inteleg ca as putea sa ma duc maine si sa zic ca eu "Intreprindere individuala X" vreau sa inchei cu dvs Casa de pensii un contract de pensie facultativa , pt o suma pe care o doresc eu ?Dar cu pensia obligatorie cum ramane atunci ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la asigurari sociale ContSters175859 ContSters175859 Buna ziua. . .Sunt nou venita pe acest site si felicit echipa de moderatori pentru munca depusa in folosul. . .celor multi si nestiuti ! Am 56 de ani, ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele si impozitele de plata? ema.1 ema.1 Sunt pfi si as dori sa aflu care imi sunt obligatiile fata de stat( ce impozite si taxe sunt obligata sa platesc,contributia la sanatate , la fond social de ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensii pt pfa iosifnagy iosifnagy Buna seara.Am o mare nelamurire.Sant PFA din 2008 si am inteles ca de la 1 ianuarie 2011 contributia la pensii este obligatorie pt PFA-urile care nu au ... (vezi toată discuția)