avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate worldforum

Activitate worldforum

Va multumesc pentru raspuns!
M-am adresat fostului ICRAL de la care a fost achizitionat apartamentul in rate, potrivit decretului lege 61/1990, pentru a elibera o adeverinta din care sa reiasa achitarea integrala a apartamentului. Pentru eliberarea acestei adeverinte, fostul ICRAL, sub motivatia ca este societate comerciala, mi-a pretins 600 de lei noi pentru eliberarea acestei adeverinte in aceeasi zi, 400 sau 300 de lei - pentru eliberarea adeverintei in 7 sau 3 zile si 200 de lei noi pentru eliberarea adeverintei in 30 de zile. Mentionez ca aceasta adeverinta trebuia eliberata de vanzator inca de la momentul achitarii integrale a apartamentului. Documentul mai sus mentionat imi este necesar pentru deschiderea succesiunii.
Ce se intampla in cazul in care intretinatorul/dobanditor-debitor dintr-un contract de intretinere trece in lumea de dincolo, dar care inainte de deces si-a intabulat pe numele sau imobilul a carui proprietate nuda a dobandit-o prin contractul de intretinere. Persoana care a supravietuit, intretinutul/creditor, si care are drept de uzufruct viager asupra imobilului, nu recunoaste urmasii raposatului in exercitarea obligatiilor contractuale ale raposatului, intrucat nu a semnat nimic cu acestia si nici nu a beneficiat vreodata de serviciile acestora. Imobilul a facut obiectul succesiunii, este mostenit de catre urmasii intretinatorului/dobanditor-debitor. Nu ar trebui sa fie desfiintat contractul de intretinere ca urmare a decesului uneia dintre partile semnatare, iar persoana intratinuta/creditoare sa isi redobandeasca proprietatea?
Va rog sa imi comunicati daca exista o baza legala pentru acordarea de gratificatii financiare pentru persoanele care implinesc varsta de 100 de ani. Si daca exista acest drept, cum pot beneficia de aceste gratificatii persoanele in cauza. Va multumesc!
Care este raspunsul pe care l-ati primit?