avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate alm0nd0

Activitate alm0nd0

Se poate vanzare cumparare cu nuda proprietate. Intretinere viagera, plus dovada investitiilor mentionate.
Multumesc
Pentru moment e doar refuz, desi gardul este de peste 30 de ani si ceilalti 4 vecini au semnat si confirma realitatea hotarului. Eu am spus tuturor clar ca e diferenta de suprafata din masuratoare si sunt singurii care nu au vrut sa semneze.
Declaratia notariala cine trebuie sa o dea, nu tot vecinul care refuza sa semneze?
Buna ziua. Vreau sa inregistrez casa si terenul soacrei mele in cartea funciara. Suprafata este un patrulater neregulat. Suprafata masurata acum este mai mare decat suprafata din actul de proprietate intocmit in 1952. Mentionez ca in acel act erau doar doi parametri, o latime la strada si o lungime a terenului, din masuratorile actuale rezultand ca nu exista doua laturi egale. Dupa intocmirea schitei, am primit un PV de delimitare a vecinatatilor, prin care, sub semnatura, vecinii sa confirme ca nu sunt modificate hotarele in ultima perioada. Din 5 vecini, avem unul care refuza sa semneze, desi are carte funciara si intabulare, pentru care nu a solicitat refacerea vecinatatilor, dar refuza sa semneze acest Proces Verbal de vecinatate. Ce ar trebui sa intreprindem in continuare pentru rezolvarea situatiei? Multumesc pentru raspunsuri!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutia e simpla si fara nuante. Somaj ia cel care este dat afara, cel care vrea sa plece renunta singur la un venit existent, nu este obligat de nimeni. Cel dat afara este obligat sa renunte la venit, asa ca legiuitorul - in acest caz - a venit in sprijinul lui.
Răspuns la discuția Repartizare chelt asociație
"SECȚIUNEA a 2-a
Cheltuielile asociației de proprietari
ART. 75
(2) Cheltuielile asociațiilor de proprietari, în funcție de modul de calcul și de criteriile de
repartizare pe proprietăți individuale, sunt următoarele:
a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în proprietăți
individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcție de suprafața utilă a proprietății individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate
financiar prin intermediul asociației de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de altă natură."
Este extras din Lege 196. Pentru ce i ce nu stiu sa citeasca, mai bine nu ar comenta. Acele cheltuieli pe beneficiari se repartizeazaDOAR beneficiarilor, nu tuturor membrilor. Asociatia POATE utiliza fondul de reparatii constituit de la toata asociatoa, pentru ca oricum trebuie sa il reconstitule, dar platesc NUMAI cei care beneficiaza de lucrari. Cu stima.
Buna seara. Comitetul constituie fondul din sumele achitate de dumneavoastra. Daca - asa cum spuneti - nu e facuta plata aferenta, de unde sa fie constituit? Si, in aceasta situatie, cine e vinovat?
Răspuns la discuția organ financiar local
Stimate domnule Greu, eu am intrebat "Care este organul financiar local si in ce act normativ este prevazut". Atat finantele locale cat si primaria, au trimis de la unii la altii. Judecatorul, intrebat, nu a dat un raspuns. Eu nu am intrebat unde trebuie sa depun actele - cererea - ci care este ORGANUL si actul ce prevede ca ACESTA ESTE ORGANUL! Oricum, multumesc pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția organ financiar local
Va multumesc pentru raspuns, dar m-ati trimis la o lista de documente, nu la un document. Eu am nevoie de actul normativ care firma ca organul financiar local este unul sau altul.
Răspuns la discuția organ financiar local
Unde este prevazut ca ANAF-ul este?