avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters12405

Activitate ContSters12405

Răspuns la discuția etape lichidare SRL
Buna ziua,
In conformitate cu prevederile Legii 31/1990 a societatilor comerciale, suspensarea unei societati comerciale se poate face o singura data, pe o perioada de maxim 3 ani. In afara de asta, puteti face lichidarea unei societati si fara un lichidator. Obligatia depunerii declaratiilor ramane la radierea societatii de la ONRC. Daca aveti nevoie de ajutor , ma puteti contacta.

O zi buna,
Tatiana Topan
Răspuns la discuția revisal- modificare salar?
Modificare ce salariu sau date salariat?
Răspuns la discuția Greseala REVISAL
Din pacate, greseala nu este din vina D-nului Tanasescu, ci din vina ITM. Deci modificarea trebuie facuta in baza de date a ITM-ului si poi in Revisal. Daca dansul restaureaza baza de date si transmite "corectia" care nu este din vina Domniei sale, atunci s-ar putea sa riste sa isi ia amenda.

O zi buna
Răspuns la discuția neplatitor de tva cu RO
Daca firma face achizatii intracomunitare lunar, va trebui sa ramaneti inregistrat in ROI, precum si sa ramaneti platitor de TVA, pentru ca sa faceti achizitii intracomunitare trebuie sa comunicati un cod valid de TVA.
Temei legal pentru inventariere: art. 7 din Legea Contabilitatii nr.82/1991, Ordinului 2861/2009 privind inventarierea anuala a patrimoniului societatii, Ordinul 3055/2009 , cu modificarile si completarile ulterioare, Codul Fiscal cu completarile si modificarile ulterioare.
Răspuns la discuția neplatitor de tva cu RO
Buna ziua,

In ceea ce priveste ROI-ul, faceti cerere de radiere din Roi, cf. Ordinului 2101/2010, cu modificarile si completarile ulterioare. In ceea ce priveste TVA-ul , in conformitate cu prevederile art. 152, alin 7 din Codul Fiscal - cu modficarile si completarile ulterioare, "persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 care în cursul anului calendaristic precedent nu depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, în vederea aplicării regimului special de scutire, cu condiţia ca la data solicitării să nu fi depăşit plafonul de scutire pentru anul în curs. Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă în conformitate cu prevederile art. 156^1. Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligaţia de a soluţiona solicitările de scoatere din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA cel târziu până la finele lunii în care a fost depusă solicitarea. Până la comunicarea deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA, persoanei impozabile îi revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabilă care a solicitat scoaterea din evidenţă are obligaţia să depună ultimul decont de taxă prevăzut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscală aplicată conform art. 156^1, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA. În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu.

(7^1) Dacă, ulterior scoaterii din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153, potrivit alin.(7), persoana impozabilă realizează în cursul unui an calendaristic o cifră de afaceri, determinată conform alin.(2), mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin.(1), are obligaţia să respecte prevederile prezentului articol şi, după înregistrarea în scopuri de taxă conform art. 153, are dreptul să efectueze ajustările de taxă conform prezentului Titlu. Ajustările vor fi reflectate în primul decont de taxă depus după înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 a persoanei impozabile sau, după caz, într-un decont ulterior.

(7^2) Persoana impozabilă care solicită, conform alin. (7), scoaterea din evidența persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, dar are obligația de a se înregistra în scopuri de taxă, conform art. 153^1, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153^1, concomitent cu solicitarea de scoatere din evidența persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153. Înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153^1, va fi valabilă începând cu data anulării înregistrării în scopuri de TVA conform art. 153. Prevederile prezentului alineat se aplică și în cazul în care persoana impozabilă optează pentru înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153^1, concomitent cu solicitarea de scoatere din evidența persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153.

Depuneti declaratia 096 in termen de maxim 10 zile de la inchiderea perioadei fiscale. Va sfatuiesc sa va duceti la AFP-ul in raza careia aveti sediul social si sa intrebati ce documente va sunt necesare, pentru ca acestea difera de la o administratie la alta.

O zi buna,

Răspuns la discuția penalitati contract
In cazul in care il veti da in judecata , acelasi contract va sta la baza chemarii in judecata pentru nerespectarea obligatiilor contractuale. Va sfatuiesc sa consultati un avocat daca doriti sa mergeti in instanta.
Răspuns la discuția Organigrama
Buna ziua,

Codul Muncii , republicat prevede la art. 40
Art. 40 din Codul Muncii prevede ca :
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat" (fisa postului)

Angajatorul este singurul in masura sa stabileasca structura organizatorica a societatii - organigrama acesteia- numarul si denumirea compartimentelor (subunitati, sectii, directii, ateliere, servicii, birouri, etc), relatiile de subordonare (prin regulamentul de organizare si functionare), regulile de desfasurare a activitatii (regulamentul intern- prin Decizia asociatului Unic sau Hotarare AGA)

O zi buna,
Tatiana Topan
Răspuns la discuția Greseala REVISAL
Buna ziua,

Puteti face o cerere la ITM prin care sa cereti baza de date a societatii dumneavoastra si apoi sa transmiteti baza de date corecte, modificand cu rosu ceea ce nu este corect. Fisierul transmis de ITM va avea extensia xls ( Excel), deci va putea fi modificat. De asemenea, puteti verifica si REVISAL-ul online, (cel vechi si cel nou). Poate fi o eroare a ITM-ului, dar poate fi si o eroare a dumneavoastra. In cazul unui control, dumneavoastra puteti justifica ca nu ati avut modificari. Va sfatuiesc sa nu lasati problema nesolutionata, avand in vedere protocoalele existente intre institutiile statului .

O zi buna
Răspuns la discuția penalitati contract
Penalitatile se vor plati in baza art din contract unde este prevazuta aceasta clauza. Un contract intre 2 parti reprezinta vointa acestora. In momentul semnarii contractului, aceste parti si-au asumat toate drepturile si obligatiile prevazute in contract.