avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organigrama
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organigrama

Buna ziua. Avand in vedre faptul ca intr-o firma privata de productie sunt angajati 4 directori si sase persoane care ocupa functii de executie (de ex: operator cauciuc, merceolog, strungar, etc) cum trebuie sa arate organigrama firmei ? Se trec in organigrama toate persoanele angajate in firma respectiva ?
Cel mai recent răspuns: valcris , utilizator 11:43, 4 Septembrie 2012
.Organigrama este concepţia de organizare a unui agent economic, stabileste funcţiile, subordonările si nivelul ierarhic. Este reprezentarea grafică a modului de grupare a compartimentelor funcţionale , compartimentelor operaţionale precum şi a relaţiilor dintre acestea. IIn cazul dumneavoastra nu prea aveti ce reprezenta in organigrama. Sfatul meu este sa nu sa nu faceti organigrama la firma.
Buna ziua,

Codul Muncii , republicat prevede la art. 40
Art. 40 din Codul Muncii prevede ca :
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea şi funcţionarea unităţii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat" (fisa postului)

Angajatorul este singurul in masura sa stabileasca structura organizatorica a societatii - organigrama acesteia- numarul si denumirea compartimentelor (subunitati, sectii, directii, ateliere, servicii, birouri, etc), relatiile de subordonare (prin regulamentul de organizare si functionare), regulile de desfasurare a activitatii (regulamentul intern- prin Decizia asociatului Unic sau Hotarare AGA)

O zi buna,
Tatiana Topan
Vreau sa va mai intreb ceva: in organigrama pot avea, spre exemplu, la Departament productie, trecuta o persoana care nu are functie de conducere ? Daca are functia operator cauciuc, poate fi trecut in dreptul casutei Departament ( sau Director) productie ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rof este obligatoriu la o sc? 22.08.2009 22.08.2009 va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare Lucrez la o SC este obligatoriu intocmirea ROF , si de cind , Multumesc mult (vezi toată discuția)
Regulamente (r.o.f. si r.i.) neon butterflies neon butterflies la o s.r.l.este obligatorie existenta atat a regulamentului intern cat si a celui de organizare si functionare? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Structura organizatorica si functionala laviniamaria89 laviniamaria89 Buna, am o intrebare in legatura cu prezentarea structurii organizatorice si functionale a unei banci, pentru licenta, ce reprezinta mai exact aceasta ... (vezi toată discuția)