avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale etape lichidare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

etape lichidare SRL

Am un SRL pe care l-am suspendat pt 3 ani. Perioada de suspendare a expirat la 1 iulie 2012. Pentru ca nu m-a sfatuit nimeni sa o suspend in continuare, pt inca 3 ani (am inteles ca este posibil), am hotarat sa o lichidez. Am depus cerere la R.Comertului, am numit lichidator judiciar, si am asteptat publicarea in M.Of. Din pacate, am aflat ca pe langa taxa lichidatorului (in jur de 1000 lei), trebuie sa mai platesc pt fiecare etapa care urmeaza (inca trei etape) cca. 6-700 de lei. Deja este f mult, asa ca am renuntat si in momentul de fata am un SRL fara activitate, pe care doresc sa-l lichidez, dar nu am bani. Trebuie sa depun in continuare declaratiile la administratia financiara? este corecta suma pe care am scris-o mai sus? Ce obligatii are lichidatorul, adica ce trb sa faca el pt cei 1000 de lei si ce trb sa platesc eu in urmatoarele etape? ;)
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:37, 3 Ianuarie 2013
Buna ziua,
In conformitate cu prevederile Legii 31/1990 a societatilor comerciale, suspensarea unei societati comerciale se poate face o singura data, pe o perioada de maxim 3 ani. In afara de asta, puteti face lichidarea unei societati si fara un lichidator. Obligatia depunerii declaratiilor ramane la radierea societatii de la ONRC. Daca aveti nevoie de ajutor , ma puteti contacta.

O zi buna,
Tatiana Topan
De ce nu optati pentru dizolvare - lichidare voluntara si radiere? Costurile sunt in jur de 400 lei, nu este nevoie de un lichidator, procedura se indeplineste in doua etape ... Singura conditie este sa nu aveti datorii la bugetul de stat.
Declaratiile trebuie depuse pana la finalul indeplinirii procedurii de radiere, respectiv pana in etapa a II-a a procedurii cand trebuie sa depuneti la dosar certificat emis de organul fiscal prin care se atesta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare/lichidare srl ContSters284525 ContSters284525 Care mai sunt etapele de dizolvare/lichidare ptr. un Srl cu 2 asociati.Firma a fost suspendata dar nu s-a facut reactivarea ei si a trecut ceva timp de cand au ... (vezi toată discuția)
Proceduri de inchidere a unui s.r.l. TRamona TRamona Buna ziua! Sunt asociat unic al unei firme (SRL) pe care doresc sa o inchid din motive economice. Care sunt pasii de urmat avand in vedere ca si eu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)