DACA AM FACUT UN AN LA BUGET LA ISTORIE SI ACUM VREAU SA RENUNT PENTRU CA AM FOST ADMISA LA STIINTELE EDUCATIEI TOT LA BUGET, VOI FACE TOTI TREI ANII LA BUGET?
Dacă am plătit in ianuarie 2025 avansul de 50% pentru un apartament aflat in construcție care s-a încadrat la tva de 9% si avem promisiune bilaterala , tva ramane tot 9%, dacă termenul de finalizare este februarie 2026?
Dacă am făcut un an la o facultate la buget si am luat si bursa un semestru, dar am constatat ca nu îmi place si vreau sa fac alta facultate la care am fost admisa in anul următor tot la buget, ma încadrez sa continui cu a doua facultate la buget, dacă renunț la prima?Trebuie sa inspira bursa?
În cazul unui apartament in construcție cu finalizare in februarie 2026, cat va fi TVA? Precizez ca s-a achitat 50% din valoarea apartamentului de 120000 euro(tva 9%), diferența urmând a fi achitata la finalizare.
DACA SUNT CHIRIAS AL UNEI LOCUINTE DE SERVICIU CU CONTRACT DE INCHIRIERE PANA IN 2014 SI IMI PIERD FUNCTIA CA URMARE A REORGANIZARII INSTITUIEI CE POT SA FAC SA NU IMI PIERD CALITATEA DE CHIRIAS
Sunt functionar public si as vrea sa ma mut in cadrul aceleiasi institutii de la un serviciu la altul , in conditiile in care un coleg a plecat de la biroul la care vreau sa ma mut. Doamna de la resurse mi-a spus ca doar pe gradul de asistent pot iar eu sunt pe referent principal. Se poate doar pe asistent deoarece colegul plecat avea acest grad. Este adevarat ca doar asa pot sa ma mut?
Poliţiştii locali au dreptul la concediul suplimentar de antenă, în condiţiile în care au sporul de antenă de 10%şi poartă staţii radio emisie-recepţie ? Dacă da, conform cărei legi?