avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate dan.dan

Activitate dan.dan

Hello,
Am un produs (taxa examen) pe care il vand la pret de 10 ron. Pentru eliberarea unei diplome de absolvire a examenelor (3 sunt la numar) un client plateste 30 ron + taxa de diploma.
Tinand cont ca este o concurenta din ce in ce mai mare in ceea ce priveste aceasta diploma, vreau sa creez un nou produs astfel:
In perioada x...y, se lanseaza produsul "examene atu" la pret de 15 ron. Produsul include cele 3 examene necesare obtinerii diplomei.
Aceasta oferta trebuie anuntata la Primarie (trebuie sa platesc taxa aceea de promotie), sau doar adaug produsul in programul de contabilitate si pot sa-l promovez linistit pe facebook, site propriu, site parteneri?
Acest produs trebuie lansat ca si oferta generala, sau pot sa-l directionez catre un anume grup tinta (sa spunem ca ma intereseaza doctorii, care fac dovada prin documente pentru a beneficia de acest produs)?
Contabila mea spune ca fiind un produs lansat pentru un grup tinta restrans (pentru care toti ceilalti clienti, mai putin doctorii, platesc 10 ron/examen) si pretul este diferit, se considera promotie si trebuie sa obtin aviz de la primarie si sa achit o taxa...
Mi se pare cam exagerat totusi acest punct de vedere. Ce parere aveti?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Discuție contract barter
Buna seara,
Am o nelamurire. Vreau sa inchei un contract de barter cu un partener. Am gasit pe internet si inclusiv pe acest site mai multe modele de contacte barter. Am o nelamurire in ceea ce priveste valoarea contractului.

Ex. Societatea X ii pune la dispozitie societatii Y 2 spatii, unul de 30 mp, al 2-lea de 40 mp pentru o perioada de 2 luni, iar societatea Y se obliga sa furnizeze servicii de instruire pentru un numar de ....angajati ai societatii X.

varianta 1 de contract gasita de mine - Este trecuta valoarea serviciilor, in care este mentionata facturarea lunara de catre ambele parti a contra-valorii serviciilor
varianta 2 - se mentioneaza doar fraza trecuta de mine ca si exemplu mai sus.

Intrebarea mea este urmatoarea: din punct de vedere legal valoarea serviciilor fiecarei parti trebuie trecuta in contract (varianta 1) sau este suficient sa scriu ce am scris si in exemplu?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa rezolv o situatie:
Suntem 2 firme care avem o intelegere. Firma partenera imi puna la dispozitie mai multe spatii. In schimbul acestor spatii eu am convenit cu aceasta sa ii platesc chiria altor spatii din provincie (spatii care nu sunt in proprietatea mea). Adica nu-i platesc direct chiria pe spatiile pe care mi le pune la dispozitie, ci ma oblig sa-i platesc chiria altor spatii pe care le-am convenit de comun acord. Facem acest lucru pentru ca el nu poate sa inchirieze direct spatiile respective pentru ca ar plati mai mult decat mine.
Exista vreun tip de contract care sa ma ajute? Contractul de comodat nu cred ca ma ajuta, pentru ca desi el imi pune la dispozitie spatiile gratuit, eu ii platesc lui chiria altor sali.
Răspuns la discuția licitatii
Nu am nevoie de un avocat care sa lupte pentru mine deoarece nu se lupta nimeni cu nimeni. Avocatul asociatului este o cunostinta comuna, care nu are niciun interes sa obtina mai mult decat am stabilit initial. Este o parere a lui pe care eu nu o impartasesc. Pe forum am aflat multe lucruri utile, de care m-am folosit in diverse situatii.
De aceea, va multumesc pentru raspuns, desi nu ma ajuta cu nimic remarca d-voastra.
Discuție licitatii
Buna ziua,
Revin la o problema ridicata acum ceva timp pentru care n-am primit un raspuns suficient de clar.
Firma mea, impreuna cu inca o firma vrem sa incheiem un acord de participatiune in vederea participarii la o licitatie.
Oferta noastra financiara este sa zicem de 100 de lei / casa construita. Liderul asociatiei (firma mea) construieste 20 de case iar asociatul meu construieste tot 20 de case. Profitul estimat al asociatiei este de 3 lei / casa construita (cheltuielile estimate fiind de 70 lei / casa construita). Din profitul asta de 3 lei / casa construita lui ii revine 1 leu iar mie 2 lei (intelegerea verbala dintre noi). Cheltuielile legate de constructia casei sunt identice pentru fiecare dintre asociati. Astfel, in acordul de participatiune vreau sa delimitam astfel:
- Liderului asociatiei (firma mea) ii va reveni in cazul castigarii licitatiei 100 lei / casa construita
- Asociatului meu ii va reveni in cazul castigarii licitatiei 80 lei / casa construita.
Diferenta pana la 100 lei / casa construita ii revine liderului asociatiei (firmei mele) asa cum am stabilit verbal (eu urmand sa obtin pe langa profitul generat de construirea celor 20 de case care imi revin si un profit de 2 lei / casa construita de la asociatul meu).
Avocatul asociatului sustine ca din punct de vedere legal nu pot sa specific in acord faptul ca in urma incheierii acordului de participatiune eu sa merg cu pret de 100 lei / casa construita si asociatul cu 80 lei / casa construita.
Mi se pare o tampenie precizarea avocatului avand in vedere ca eu ii fac un favor asociatului luandu-l cu mine in acest contract (asociatul fiind de acord cu aceste preturi, fiind multumit de profit si de faptul ca isi pastreaza pe timp de criza toti angajatii), el fiind asociat si nu subcontractant pentru ca nu indeplinesc singur conditiile impuse...
Am rugamintea sa ma ajutati in vederea formularii articolului in acordul de participatiune astfel incat oferta comuna sa fie de 100 lei / casa construita, insa eu sa am profitul stabilit de comun acord cu asociatul (3 lei pentru fiecare casa construita de mine si 2 lei pentru fiecare casa construita de asociatul meu).
Va multumesc pentru sprijin.
Doar atat se cere in caietul de sarcini (acord sau scrisoare preliminara de asociere). Modelul de mai jos indeplineste cerintele din caietul de sarcini. La notar merg sa legalizez acordul doar daca castig licitatia. Ideea e ca in baza acestui model de acord eu n-am nicio garantie ca asociatul nu se va retrage cu doua zile inainte de deschiderea ofertelor si raman descoperit. De aceea intreb ce masuri pot sa-mi iau astfel incat asociatul sa nu se retraga inainte de deschiderea ofertelor sau mai rau, sa mearga ca si asociat sau subcontractant cu altcineva.

"ACORD DE ASOCIERE

Companiile:

S.C. .................... S.R.L., cu sediul în str. .................... nr. ......... Bucuresti, România, reprezentată de dl........................ – Administrator, în calitate de Lider al asociaţiei
şi
S.C. .................... S.R.L., cu sediul în str. .................... nr. ......... Bucuresti, România, reprezentată de dl........................ – Administrator, în calitate de Asociat

îşi asumă răspunderea colectivă şi solidară pentru îndeplinirea contractului .........................
Liderul asociaţiei este împuternicit să se oblige şi să primească instrucţiuni în numele tuturor asociaţilor şi este răspunzător în nume propriu şi în numele Asocierii pentru îndeplinirea contractului.

Toţi asociaţii din Asociere se obligă să rămână în Asociaţie pe durata de valabilitate a contractului."
Buna ziua,
Vreau sa fac o asociere in vederea participarii la o licitatie. Am nevoie de un model de acord de asociere cat mai detaliat.
Ma intereseaza in primul rand garantiile membrilor asocierii (nu vreau sa ma trezesc inainte de depunderea ofertelor cu cateva zile ca unul din membrii asocierii se hotaraste sa se retraga). Se pot pune clauze in acord astfel incat sa am o garantie ca nu se retrage? Asocierea se legalizeaza doar daca oferta noastra se declara castigatoare.
Sa specific in acord si procentul care-i revine (verbal m-am inteles cu el ca eu sa iau 80% din contract iar el 20%)?
Va multumesc,
Răspuns la discuția Antene GSM pe bloc de locuinte
Nu am o sursa oficiala, insa citind pe internet despre efectele undelor electromagnetice, cateva articole mentionau acest lucru. Tot pe internet am citit ca Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania ne recomanda sa citim cu atentie informatiile privind undele electromagnetice produse de antelene GSM.
Intr-un alt articol se precizeaza: "specialistii sustin ca expunerea prelungita la radiatiile emise de antenele GSM poate provoca, in timp, boli incurabile, motiv pentru care in institutiile de satat se platesc sporuri in bani."
Mentionez ca nu am gasit niciun articol in care sa se specifice beneficiile (altele decat cele legate de facturi mai mici la intretinere) montarilor unor astfel de antene.
Buna dimineata,
Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca in alte tari sunt interzise montarile antenelor GSM la o distanta mai mica de 150 m de scoli, spitale si mai ales pe blocurile de locuinte.
Mi-e teama ca nu cumva administratorul blocului, profitand de faptul ca locatarii sunt in mare majoritate varstnici, sa aiba o intelegere cu firma de telefonie mobila (avantajoasa pentru el din punct de vedere financiar), iar sedinta programata cu locatarii sa fie doar informativa (batranii fiind mai usor de convins atunci cand li se spune ca vor plati mai putin la intretinere daca sunt de acord cu montarea acestor antene GSM).
Ce pot face ca si locatar pentru a impiedica montarea antenelor GSM?
Va multumesc,
Buna dimineata,
Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca in alte tari sunt interzise montarile antenelor GSM la o distanta mai mica de 150 m de scoli, spitale si mai ales pe blocurile de locuinte.
Mi-e teama ca nu cumva administratorul blocului, profitand de faptul ca locatarii sunt in mare majoritate varstnici, sa aiba o intelegere cu firma de telefonie mobila (avantajoasa pentru el din punct de vedere financiar), iar sedinta programata cu locatarii sa fie doar informativa (batranii fiind mai usor de convins atunci cand li se spune ca vor plati mai putin la intretinere daca sunt de acord cu montarea acestor antene GSM).
Ce pot face ca si locatar pentru a impiedica montarea antenelor GSM?
Va multumesc,