avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Antene GSM pe bloc de locuinte
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Antene GSM pe bloc de locuinte

Buna dimineata,
Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca in alte tari sunt interzise montarile antenelor GSM la o distanta mai mica de 150 m de scoli, spitale si mai ales pe blocurile de locuinte.
Mi-e teama ca nu cumva administratorul blocului, profitand de faptul ca locatarii sunt in mare majoritate varstnici, sa aiba o intelegere cu firma de telefonie mobila (avantajoasa pentru el din punct de vedere financiar), iar sedinta programata cu locatarii sa fie doar informativa (batranii fiind mai usor de convins atunci cand li se spune ca vor plati mai putin la intretinere daca sunt de acord cu montarea acestor antene GSM).
Ce pot face ca si locatar pentru a impiedica montarea antenelor GSM?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: dan.dan , utilizator 11:02, 26 Iulie 2010
dan.dan a scris:

Stiu ca in alte tari sunt interzise montarile antenelor GSM la o distanta mai mica de 150 m de scoli, spitale si mai ales pe blocurile de locuinte.


sunt interesata de sursa acestei informatii, va rog.
Nu am o sursa oficiala, insa citind pe internet despre efectele undelor electromagnetice, cateva articole mentionau acest lucru. Tot pe internet am citit ca Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania ne recomanda sa citim cu atentie informatiile privind undele electromagnetice produse de antelene GSM.
Intr-un alt articol se precizeaza: "specialistii sustin ca expunerea prelungita la radiatiile emise de antenele GSM poate provoca, in timp, boli incurabile, motiv pentru care in institutiile de satat se platesc sporuri in bani."
Mentionez ca nu am gasit niciun articol in care sa se specifice beneficiile (altele decat cele legate de facturi mai mici la intretinere) montarilor unor astfel de antene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antene gsm pe blocuri de locuinte dan.dan dan.dan Buna dimineata, Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Montare antene gsm pe bloc masso masso chiar astazi au venit la Asociatie pentru propunerea unui contract in vederea montarii unei antene GSM pe bloc; este un subiect vechi de discutie chiar si aici ... (vezi toată discuția)
Montarea antenelor gsm pe bloc Maciuca Maciuca Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile ... (vezi toată discuția)