avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_daniel

Activitate ionut_daniel

Vazand ultimul dvs. raspuns sa inteleg cat ermenul de formulare pangere CEDO curge de cand se termina judecarea recursului in castie si nu de cand ramane definitiva hotararea???
nu vreau sa fac pe desteptul, dar nu mai exista recurs ca si cale ordinara de atac....doar apelul....si recurs in casatie cale extraordinara......ma poate ajuta cineva?????
ARTICOLUL 35
Condiţiile de admisibilitate
1. Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de recurs interne, aşa cum se înţelege din principiile de drept internaţional general recunoscute.......TEZA A DOUA DACA POATE SA IMI EXPLICE CINEVA...LA CE SE REFERA?????
Cunosc lucrul acest......curtea de apel este instanta decizionala...ramane definitiva hotararea.....intrebarea este daca nu fac recurs in casatie CEDO va spune ca nu am apelat la toate instantele din Romania, adica si la ICCJ prin recurs in casatie, care intr-adevar este o cale extraordinara de atac...se considera ca nu a au fost parcurse toate etapele????
Buna ziua.....am fost condamnat de o curte de apel, si hotararea a ramas definitva, fiind Tribunalul instanta de fond iar curtea de apel...instanta finala conform noului cod.....CEDO poate considera procedura neindeplinita daca nu mai fac recurs in casatie.....nu prea am motive.....???
Eu nu cred ca v-am cerut expres parerea dvs. si nici nu am nevoie de ea in cazul in care sunteti pe langa subiect....multa bafta si fericire in nationalismul dvs. pur si nu uitati....maine poate veti fi dvs. in locul meu si atunci sa va duceti si dvs.....la CEDOlica. Multumesc. Si multumesc pentru lamurire...e definitva hotararea si stiu k pot face in termen de 6 luni plangerea.
In Romanica...am fost parte vatamata intr-un proces penal...certificat medico-legal 6/7 zile ingrijiri medicale pentru ultraj....port arma alba(un cutit in buzunar)...m-a asteptat pe scara blocului unde locuiam...instanta de fond mi-a dat daune morale 15.000 lei...atat cat am cerut.....curtea de apel a schimbat incadrarea in lovire....portul de arma alba nu mai este reglementat....asa ca l-a achitat cu o amenda penala pe individ si a anulat in totalitate daunele morale cuvenite mie....:))) PE MINE NU MA INTERESEAZA INCADRAREA JURIDICA, PUTIN IMI PASA.....FAPTUL CA AM FOST, LOVIT, UMILIT .....SI CA INSTANTA NU A CONSIDERAT CA AM SUFERIT DAUNE MORALE......CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA....O INSTANTA DA DAUNE DE 15.000 LEI SI ALTA PE ACEEASI SPETA ACORDA 0000000 LEI......la CEDO as avea ceva sanse ...??...spete similare???...multumesc
concret as vrea un raspuns....ART.5 C.p., spune ca in astfel de cazuri se aplica noul cod penal fara a face referire si la pedeapsa accesorie....nu spune ca se pot combina...deci daca se schimba decizia ar trebui sa se aplice noul cod care m-ar avantaja doar in cazul in care depasesc maximul de 7 ani(exluc in acest caz), in rest imi este NEFAVORABIL....va rog un raspuns competent si practica judiciara daca are cineva pana la acest moment ...multumesc
nici macar daca se respinge apelul parchetului si se mentine decizia tribunalului....oricum nu mi se pare corect...pentru ca in vechea lege suspendarea sub supraveghere era o o pedeapsa mai dura decat cea conditionata....deci....unde mai este legea favorabila?????
in 23 ianuarie a fost pronuntata o hotarare de tribunal cu privire la fapta de care sunt acuzat....1 an cu suspendare CONDITIONATA si interzicerea unor drepturi. A facut apel si parchetul si eu...pe noul cod pedeapsa pentru fapta respectiva se reduce fiind de la 2 la 7 ani. INTREBARE...Daca sa zicem este admis apelul parchetului si mi se mareste pedeapsa de ex la 2 ani cu suspendare, mai pot beneficia de SUSPENDARE CONDITIONATA, intrucat pe noul cod aceasta este inlocuita de AMANAREA PEDEPSEI, ce nu este posibila pentru infractiuni cu limite mai mari de 5 ani....ramanand doar suspendare sub supraveghere....scap de suspendare sub supraveghere????? as vrea sa lucrez in uniune dupa ce termin, de aceea este fffff important pentru mine.....multumesc