avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate anomar_eva

Activitate anomar_eva

Răspuns la discuția Legea pensiilor
Da, medicul de medicina muncii a specificat care sunt conditiile. Ca sa fiu mai clara: lucrez in fizioterapie, suntem mai multe persoane angajate aici, insa cateva dintre colege au indeplinit varsta de pensionare conform legii pensiilor, dar si-au facut prelungire desi ele nu pot sa isi desfasoare activitatea pe toate aparatele ceea ce ne pune pe noi in situatia de a fi expuse mult mai des decat ar fi normal la aparatele cu risc. Intrebarea mea este, ce am putea face in acest caz?
Discuție Legea pensiilor
As dori sa intreb care sunt criteriile prin care o unitate poate sa prelungeasca contractul de munca al unui angajat ajuns la varsta de pensionare, daca pe avizul sau medical este specificat "apt conditionat"? colectivul in care acesta lucreaza, are un cuvant de zis?
Multumesc!
Multumesc celor care ati raspuns intrebarii mele, specific faptul ca domeniul pe care l-am studiat a aprofundat domeniul medical, este o specializare reglementata general in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj Napoca. Sunt deacord ca nu pot sa fiu asistent generalist, dar nu vad de ce nu as putea sa fiu si asistent de fizioterapie din moment ce titlul de pe diploma include si asta, iar ceea ce am studiat s-a bazat in totalitate pe acest domeniu.
Buna ziua,
Am o mare nelamurire referitor la ceea ce trebuie sa fac in situatia in care ma gasesc. Descriu putin problema:
-am absolvit o facultatea, sistem bologna de 3 ani, institutie acreditata si de prestigiu (UMF Cluj)
-am obtinut o diploma pa care scrie: "licentiat in balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala"
-pana aici toate bune si frumoase, dar cand sa ma angajez ma lovesc de imposibilitatea de a candida la concurs din motivul ca titlul pe care l-am obtinut in urma celor 3 ani de facultate nu se regaseste in nomenclatorul muncii.
Postul la care am dorit sa candidez a fost unul de asistent medical de fizioterapie din cadrul unui spital.
Intrebarea mea este, ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Este de vina Ministerul Muncii care nu a updatat denumirile cu noile specializari, este de vina UMF care nu a corelat diplomele de licenta cu denumirile din COR?
Răspuns la discuția Prima de angajare
Multumesc pt raspuns!

Numai bine!
Buna,

Am beneficiat de indemnizatie de somaj in urma absolvirii studiilor, apoi am fost incadrata in munca. Stiam ca la incadrare ar trrebui sa primesc o prima de instalare sau de stimulare a migratiei fortei de munca ( m-am angajat la o distanta de peste 50 km de localitatea in care locuiesc) insa nu am primit-o pe motivul ca am incheiat un contract pe perioada determinanta.
Este intr-adevar asa?