avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate mdragomir76

Activitate mdragomir76

calinccs a scris:

Multumesc pentru idee doamna Elena.
Multumesc maxx_maxxx2004.

Domnul mdragomir76 face presupuneri deplasate si va asigur ca am platit un pret chiar mai mare dacat ar fi trebuit nu mai mic asa cum sugerati. In al doilea rand, iarasi afirmatii bazate pe presupuneri, chitantele la intretinere sunt pe numele meu iar unele utilitati sunt pe numele meu, credeti ca asta nu este o dovada? Daca citeati mai atetn observati ca am platit chiria prin transfer bancar, sau nici asta nu este o dovada? In plus, scriam la detalii plata: "chirie pe luna ...". Faptul ca as putea eu avea probleme... In fine, daca asa considerati...


Deci dvs. nu aveti nici o vina.
Faptul ca atunci cand virati niste bani in contul cuiva iar la explicatii scrieti "chirie"... hmmm, la explicatii puteti scrie orice... si eu daca as stii contul dumneavoastra v-as putea face o virare unde sa scriu, "contravaloare buburuze de stepa", asta inseamna ca mi-ati vandut buburuze?
Facturile utilitatilor (electrica, gaz) sunt pe numele dvs.? Sunt curios cum ati facut contract cu aceste societati de vreme ce nu sunteti proprietarul spatiului sau nu aveti vre-un contract de inchiriere...



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa fiti constient ca ati acceptat sa platiti o suma de bani in schimbul sederii dumneavoastra in acel spatiu fara a exista un contract intre parti. Deci ati fost partas la acea \"ilegalitate\". Faptul ca ati platit pe numele dumneavoastra anumite cheltuieli legate de tv, internet sau intretinere nu poate constitui o dovada ca dumneavoastra plateati o \"chirie\" pe acel spatiu. PLata utilitatilor (apa, electricitate sau gaz) sunt convins ca se facea pe numele proprietarei, deci nu ati schimbat contractele de furnizare pe numele dvs. (de fapt nici nu aveati de ce, e doar o ipoteza, in cazul in care faceati acolo o firma).
E greu de demonstrat ceea ce spuneti, este cuvantul dvs. impotriva cuvantului proprietarei.
Spuneti ca \"propietara a refuzat sa facem un contract, nici macar de comodat (aveam nevoie sa-mi deschid firma)\". De ce ati acceptat? Probabil pentru ca vi-a convenit suma pe care o dadeati fara contract, daca ar fi fost contract in mod cert suma se majora cu cel putin suma aferenta impozitului datorat de doamna pe chiria incasata. In cazul de fata in cazul unui proces, cu un avocat bun, s-ar putea ca si dvs. sa aveti probleme legate de evaziune fiscala.
Buna ziua.
Am ajuns la Curtea de apel cu un dosar legat de plata salariului, cauza care a fost respinsa, din punctul meu de vedere datorita interpretearii gresite a probelor. Ce pot face acum?
In speta, cu exemplu (adaptat) ce s-a intamplat:
Am fost angajat cu contract de munca la o SC, contract in care am avut negociat un salariu de 2000 lei/luna (este doar de exemplu).
In lunile in care am avut concediu 20 de zile (toata luna) mi s-a platit tot salariul, adica 2000 lei.
In lunile in care am avut concediu 5 zile si am lucrat 15, am primit salariul 1300 lei.
In lunile in care am lucrat toata luna, am primit fie 1400, fie 1600, fie 2000 (tot salariul), in functie de cum avea chef patronul.
Bineinteles, patronul a platit toate darile catre stat la suma pe care mi-a dat-o in acea luna.
Judecatorul a spus ca am fost platit pe perioada concediului, fara a avea in vedere ca salariul meu era de 2000 lei si trebuia platit indiferent ca aveam sau nu concediu.
Inteleg ca d-na judecatoare nu are studii economice, dar nu are specialisti in domeniu? Se vede cu ochiul liber ca patronul nu a platit salariul negociat, ci dupa bunul plac... eu am cerut diferenta de bani ce nu mi-a fost platita, inclusiv sa se plateasca toate cotizatiile obligatorii...
Ce pot face acum?
Multumesc.
Ok, mi se pare normal sa ai si originalul pentru ca functionarii sa poata confrunta copia cu originalul, dar o data ce au stabilit (vizual) ca acea copie corespunde realitatii, o data ce o chitanta exista intotdeauna in 2 exemplare (un exemplar la mine) de ce nu mi se poate returna varianta in original?
In instanta, de exemplu, se accepta copii (neautentificate) dupa documente fara sa ai un original (pentru confruntare)?
Sau, poti deconta / inregistra in contabilitate, ca persoana fizica autorizata, o chitanta (copie) fara ca cineva sa-si puna problema ca e o copie falsificata?
Daca peste xy luni cineva se trezeste ca nu am platit aceasta taxa, cum fac dovada platii, cu o copie? Mi se va cere originalul.
Este normal ca un act original, in cazul de fata o chitanta, sa fie retinut de politie?
In fapt, am platit taxa de prima inmatriculare, iar la depunerea actelor pentru obtinerea numerelor mi s-a retinut original (+copie). Initial, am crezut ca mi se va elibera originalul ulterior, dupa confruntarea copiei insa nu s-a intamplat asa. Am cerut in scris (pentru ca verbal nu s-a rezolvat nimic) iar dupa "lupte seculare" mi s-a dat o copie (pe care nici macar nu scrie ca e conforma cu originalul).
Este legal? Nu este normal ca orice act in original sa fie al meu? Ce legi as putea invoca?
Multumesc.
Buna ziua.
Imi cer scuze daca n-am postat la categoria care trebuie...
Am urmatoarea problema:
Lucrez intr-o institutie publica de ceva vreme. De 3 ani, o colega (de birou) ma hartuieste moral in sensul ca nu pierde ocazia sa ma discrediteze in fata altor colegi, ma acuza de fapte si greseli pe care ea le face cu buna (sau nu) stiinta. Ba de curand imi trimite si mesaje (pe mobil) pe care eu le consider amenintari (de ex. "Nu ma mai urmari, vezi-ti de familia ta!")
Am discutat cu sefa directa, cu directorul, etc. care nu au gasit nici o solutie in cei 3 ani.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Exista o modalitate (temei legal) prin care institutia poate fi obligata sa ia masuri impotriva ei?
Daca colega este bolnava (ceea ce si banuiesc), ce se poate face? Are o obsesie ca o urmaresc, ca-i pun bete-n roate si nu o las sa lucreze...