avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Activitate tgeorgescu

Activitate tgeorgescu

Răspuns la discuția Business-ul nostru a fost copiat
Greu de spus. De exemplu exista un stil antroposofic de pictura. Stilul respectiv nu poate fi brevetat sau protejat. Orice pictor este liber sa picteze in stilul respectiv si sa-si publice lucrarile cum ii convine lui.

Elementele concrete de design pot avea drepturi de autor, dar nu cred ca paleta de culori are drepturi de autor. De ex. daca simbolurile erau originale (creatii proprii) si noi (mai noi de 70 ani), au drepturi de autor. Daca erau preluate din Word sau Publisher sau QuarkXPress, nu au drepturi de autor. Un brad sau o stea nu sunt creatii originale, ca astea se deseneaza de mult, in toate felurile.

De exemplu, cine vrea sa picteze in stilul lui Sabin Balasa, e liber sa picteze astfel. Cu conditia sa nu semneze cu Sabin Balasa.
Răspuns la discuția INFRACTIUNE FINANCIARA NORVEGIA
Nu cunosc legislatia din Norvegia. In general, falimentul dat in mod legal nu se pedepseste penal. Doar in caz de management rauvoitor se pedepseste penal.

Nu toate infractiunile fiscale se pedepsesc cu inchisoarea. De multe ori scapa de inchisoare cei care-si recunosc vina.

Olanda practica retinerea temporara pentru neplata din rea-vointa. Prin retinerea temporara, datoriile nu scad, este considerata doar un stimul de plata.
Cat timp e aprobat prin mandat judecatoresc. Cu mandat=legal. Fara mandat=ilegal.
Tehnic, etnia e inregistrata la recensamant, in rest nu apare in cartea de identitate sau pasaport. Din cate imi amintesc, pe certificatul meu de nastere nu scrie etnia.

Eu sunt foarte alb, dar tata e un pic mai bronzat. Dar nu orice e mai bronzat e rom, dupa testul ADN se pare ca am un stramos druz, samaritean sau evreu. Iar aia care locuiau de mult in Israel erau mai bronzati. Nu erau albi ca evreii din Europa.
Daca sunt multi de atunci si n-ati primit amenda sau alta pedeapsa: s-a prescris raspunderea penala, nu va mai face nimic pentru asta.
Nu sunt avocat. Asemenea proceduri pot costa mult si pot dura ani de zile.
Conform deciziei CEDO, Romania este obligata sa recunoasca casatoriile de acelasi sex incheiate in alte tari din UE.
Daca o rapiti din Marea Britanie vor emite mandat international de arestare.
Eu unul nu cunosc ce spune legea germana pe tema asta.
Daca e cetatean roman: ii faceti carte de indentitate la adresa dvs.

Iar daca nu e cetatean roman, are o mare problema, deoarece nu i se permite sa domicilieze in Romania, poate sta doar ca turist maxim 90 de zile intr-o perioada de sase luni sau cu viza de lunga sedere.