avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate liliana_balan

Activitate liliana_balan

Daca nu intelegeti sensul cuvintelor, v-as ruga sa nu mai comentati inutil pe acest forum.
Am cerut o parere si asteptam raspunsuri de la cei care au cunostinta de cauza si direct la subiect. Poate era mai bine daca citeati intai care a fost intrebarea si care era defapt problema pe care am intampinat-o.
Conform legii 230/2007 art.42 se solicita acordul proprietarilor invecinati pe plan orizontal si pe plan vertical. Presedintele trebuie sa avizeze acordul acestora, pentru ca detine stampila asociatiei nicidecum sa-si dea acordul, atata timp cat mai exista si alte sedii sociale in acest bloc inseamna ca asociatia si-a dat acordul. Daca presedintele face diferente si pune stampila pe avize doar cui vrea, atunci inseamna ca este un abuz si este dreptul meu sa-i cer o explicatiei, pentru mine de ce nu se poate si in cazul neprimirii unui raspuns care sa justifice refuzul dansei sa o actionez in instanta (daca nu se poate amiabil, doar in instanta se pot solutiona conflictele,nu?) Presedintele nu poate face legea dupa cum are chef.
Cand vorbim de amenintare, deja ne gandim la o infractiune, nu stiam ca actiunea in justitie este o amentintare.... chiar nu vad logica acestor cuvinte!!!
Multumesc pentru sfat elga 50. Am rezolvat problema, am facut o notificare catre dansa in care am rugat-o sa-mi spuna in baza caror dispozitii legale si motivul intemeiat pentru care nu doreste sa deschid sediu social in apartamentul meu, altfel o dau in judecata.


pentru johnpescar
Parerea mea este ca dar daca esti presedinte la o asociatie de proprietari, problemele asociatiei sau ale proprietarilor nu pot astepta ca presedinta sa-si faca somnul de frumusete sau i se termine telenovela sau ca este sambata sau duminica si are zi libera. In cazul asta ar trebui sa stea acasa, nu sa reprezinte o asociatie. Este o diferenta foarte mare sa lucrezi ca o secretara la o institutie (lucrezi doar la institutie!!!) si a lucra ca presedinte la o asociatie de proprietari care nu are sediu (poate imi spuneti si mie unde este, daca vorbiti in necunostinta de cauza si fara sa intrebati daca exista un sediu al asociatiei!!!) si culmea sa mai fi si de acord cu functia de presedinte, doar ca-ti face placere sa detii stampila si sa nu faci nimic pentru binele asociatiei sau in cazul de fata al proprietarilor. ( doar ca esti indvidios pe cineva ca se descurca in viata). Nu am cerut exemple, ci sfaturi in probleme asemanatoare.
Parerea mea este sa va tineti sfaturile pentru dvs daca nu aveti habar despre o anumita problema. Ce vreti sa spuneti, ca ar trebui sa ma duc cu flori, cadouri....sa o mituiesc.....pt un drept al meu??? Eu nu sunt de aceeasi parere,as fi preferat sa pierd ceva tip si banuti si o dau in judecata si tot obtineam ce doream. Din spusele dvs inteleg ca profesat o meserie doar ca sa obtineti cate ceva de la cineva, nicidecum ca va este draga.
Revin cu aceeasi problema.
Am facut o notificare prin care am insiintat comitetul excutiv ca doresc sa deschis sediu social (fara activitate), ca am obtinut acordul vecinilor, dar ca presedinta sustine ca trebuie sa intruneasca sedinta de comitet si i-am rugat sa-si exprime acordul prin semnatura pe acea notificare. Nu a fost nicio problema din partea dansilor, au fost de acord si au semnat. Am fost din nou la presedinta si aceasat mi-a inchis usa in nas spunand ca nu are stampila.
Consider ca este un abuz di partea dansei, am fost si la primarie la biroul unic pentru asociatiile de proprietari si am facut o sesizare insa dureaza o luna si jumatate pana primesc raspuns, daca actionez asociatia in judecata va dura si mai mult, iar eu am nevoie cat mai repede de acest aviz.
Daca a mai intampinat cineva acesta problema sau cineva poate sa ma sfatuiasca in vreun fel, ce pot sa fac pentru a rezolva cat mai repede aceasta situatie, va rog nu ezitati.
Multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Doresc sa deschis Sediu Social la mine in apartament. Am obtinut acordul vecinilor, al cenzorului si al administratorului, dar presedintele refuza sa semneze si sa puna stampila asociatiei ( motiv- are un cui impotriva mea si nu vrea).
Ce pot sa fac in acest caz?
Multumesc pentru raspuns.
Am facut acea notificare conform legii 230/2007, insa nu este de inteles cu acest om. Nu vrea sa permita accesul sa se faca reparatia spunand ca o sa se repare cand vrea dansul nu cand vream noi. Dupa cum spuneti si dvs, situatia s-ar simplifica daca presedintele s-ar implica si ar merge sa solicite ajutorul primariei, numai ca presedintele nu vrea sa i-a nicio masura, nici macar nu vrea sa incerce sa-l convinga sa permita accesul, spunand ca nu il vede cand ajunge acasa, desi sunt vecini de palier.
Chiar nu stiu ce pot face in cazul asta pentru a o scoate cu bine la capat. Pot solicita eu ajutorul primariei?
Lucrarea se intarzie, vremea se raceste si nu se va putea da drumul la caldura.
Firma respectiva ma suna si imi spune ca isi vrea banii indiferent daca se va finaliza lucrarea sau nu, pentru ca materialele au fost cumparate pentru intreaga coloana, chiar daca lucrarea s-a oprit la jumatate.
Va rog ajutati-ma cu urmatoarea problema:
S-au constatat niste fisuri ale tevilor la coloanele de transport ale agentului termic, care afecta 3 apartamente. A fost instiintat comitetul executiv , s-au gasit oferte si s-a dispus inceperea lucrarii si schimbarea coloanei defecte pana la ultimul etaj ( etajul 4).
Au fost informati vecinii care trebuiau sa permita accesul in apartamente echipei de instalatori pentru a repara defectiunea. S-au cumparat materialele necesare pentru a inlocui toata coloana, numai ca vecinul de la etajul 2, refuza sa permita accesul in apartament, motivand ca a crezul ca este vorba de coloana de apa calda si ca daca este vorba de caldura nu il intereseaza, sa se faca reparatie atunci cand o sa fie probleme si la dansul in apartament.
Ce se poate face in acest caz, pentru a se putea finaliza lucrarea?
Multumesc!
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.

Stiu ca poate sa ma demita oricand si poate sa o faca oricand doreste, eu o sa astept sa vad cu ce art. din codul muncii o sa-mi desfaca contracul de munca, apoi o sa vad cine are dreptate. Am spus ca a propus in AG ( nu pentru ca asa trebuia) ci pentru ca dorea cu orice pret sa ma schimbe (pt motivul mentionat mai sus), crezand ca toata lumea o sa fie de acord cu el, dar a obtinut contrariul si de atunci incearca sa gaseasca diverse motive. Mai nou acum incearca sa-mi taie din salariu, pe motiv ca se plateste prea mult impozit la stat. Poate ca nu stie ca nu se poate modifica unilateral contractul de munca si ca trebuie acordul partilor, dar astept sa faca si pasul asta si sa-mi modifice contractul, eu nu o sa semnez actul aditional.
Pentru acuzatiile de furt, pentru asta vreau sa il actionez in instanta, pentru ca pot dovedi cu acte si cu raportul pe care l-a prezentat cenzorul in AG, (la suspiciunile presedintelui), ca listele au fost intocmite corect, toate registrele sunt corecte, nu lipsesc bani din gestiune si ca nu am avut cheltuieli nejustificate asa cum spune presedintele, desi nu inteleg cum poate sa faca aceste acuzatii din moment ce primeste listele + facturile + registrele si tot ce altceva imi mai cere, daca le semneaza si stampileaza, inseamna ca totul este ok. Eu nu am afisat nicio lista de intretinere fara semnatura cenzorului, a presedintelui sa fara sa fie stampilate.

Aveti dreptate cand spuneti ca dragoste cu sila nu se poate si ca imi zdruncin sanatatea, sunt cu nervii intinsi la maxim, nici nu se merita sa administreze cineva aceasta Asociatie, cu un presedinte care are 78 de ani si cu un comitet care 5 din 7 au varste cuprinse intre 75 si 80 ani si mentalitatea din anii 60, dar nici nu vreau sa-i fac pe plac presedintelui acum cand isi doreste atat de mult sa imi dau eu demisia, o sa astept sa-mi desfaca contractul de munca.
Eu am credinta ca intr-un fel sau altul se va face dreptate, daca nu prin justitie, cu siguranta Dumnezeu va face dreptate.

Dar nu pentru asta am deschis acest subiect ci pentru a intreba daca se poate sa fac o sesizare la primarie pentru refuzul presedintelui de a stampila listele. Nu doresc decat sa aflu daca se poate rezolva problema asta daca merg la primarie sa fac o sesizare in acest sens pentru a nu intarzia prea mult cu afisarea listelor si pentru ca nu mai suport sa-si bata joc de mine de fiecare data cand ii duc listele spre aprobare, nu cred ca are acest drept doar pentru ca detine stampila Asociatiei.


Nu cred ca am gresit, pentru ca am trecut coloana asa cum mi-a fost cerut, tocmai pentru a evita refuzul semnarii listelor.
Presedintele a afisat un tabel cu cei care au datorie la fondul de rulment, cu urmatorul mesaj:
In baza Hotararii A.G si a normelor in vigoare se regleaza cuantumul fondului de rulment dupa cum urmeaza:
Fondul de rulment al fiecarui apartament trebuie sa acopere nivelul celei mai mari cote de intretinere platite.
Suma rezultata (diferenta de plata) se va achita odata cu intretinerea ( esalonat pe perioada mai-octombrie).
Cum trebuia sa procedez?
Cat despre intocmirea listelor sunt intocmite corect , sunt exact asa cum spuneti si dvs, presedintele nu doreste sa colaboram si sa comunicam, stiu foarte bine cum se intocmeste si cum trebuie sa arate lista de plata, plus ca folosesc un program special pentru Asociatiile de Proprietari cu care nu se poate gresi si nici fura cum acuza presedintele si nici nu este intentia mea sa comit ilegalitati.
Habar nu are sa verifice listele de intretinere, mai mult a inceput sa acuze si cenzorul ca nu isi face treaba bine si ca nu verifica cum trebuie, plus ca nu face nimic pentru binele Asociatie.
Eu cred ca la 78 de ani ar trebui sa stea linistit acasa sa-si vada de batranetile lui nu sa faca viata amara altora care vor sa munceasca si sa castige un banut corect si cinstit
Oricum problema presedintelui este cum sa ma faca pe mine sa renunt, pentru ca nu gaseste motivul sa-mi desfaca contractul de munca ca sa poata sa-si angajeze rudele. Tocmai din acest motiv nu vreau sa-mi dau demisia, nu pentru ca as pierde un loc de munca ci pentru ca trebuie sa plateasca pentru tot raul pe care mi la facut, daca vrea o sa angajeze pe fiica sa, sa o faca in mod decent, nu sa ma denigreze pe mine si sa umble cu minciuna pe la colturi. Plus ca a propus schimbarea mea in ultima Adunare Generala si cei prezenti la sedinta nu au fost de acord cu schimbarea mea.

Ce ma intereseaza pe mine, daca pot face ceva in acest sens pentru a nu mai intampina aceasta problema la fiecare sfarsit de luna. Daca pot cere sprijinul primariei pentru a demonstra ca listele de plata sunt intocmite corect si care sunt motivele pentru care presedintele refuza sa le semneze si sa le stampileze.
Acum am listele intocmite, au fost verificate si semnate de cenzor dar nu pot sa le afisez pentru ca refuza sa le stampileze si chiar nu stiu ce sa fac pentru a putea sa le afisez, pentru a nu ramane in urma cu plata facturilor deoarece nu pot sa fac incasari.

Daca nu pot face nimic in acest sens, cu siguranta vom ajunge in instanta, pentru ca nu accept bataia de joc, acuzatiile facute pe nedrept si fara dovezi.
Multumesc!
Spre exemplu:
1).Sa inversez o coloana cu alta in tabel
2).Intr-o luna mi-a zis sa actualizez si sa trec fondul de rulment pe lista de intretinere, apoi s-a razgandit si a ramas coloana goala in lista de intretinere si nu a vrut sa semneze listele pana nu am sters coloana goala.
3). Urmatoarea luna am trecut fondul in liste, fiind prima luna, normal ca a fost trecut in liste inainte de total luna, urmand apoi daca nu era platit sa de ap X sa fie trecut la restanta. Nu a vrut sa semneze decat dupa ce am trecut suma pentru fond dupa total luna.
4).In alta luna sa scot cheltuielile de transport (20 lei), dar a fost sedinta de comitet pe data de 25, cand ei au hotarat verbal sa nu mi se mai deconteze transportul, iar eu bonul il aveam din data de 20.
5) S-a facut o reparatie pe o scara la uscatorie si firma respectiva nu a finalizat lucrarea pt ca trebuia sa impart cheile si apoi sa mai faca o mica reparatie la usa, pentru ca daca facea si aceasta reparatie, usa se bloca automat si nu mai avea acces nimeni. Nu a vrut sa semneze listele, ca de ce am trecut factura la cheltuieli daca nu s-a terminat lucrarea, sa scot acea factura de la cheltuieli.
6)Nu semneaza daca nu sunt printate toate cele 13 pagini de la declaratiile 112 + foaia de varsamant.
7). Dupa ce i-am adus la cunostiinta ca mi s-a predat o suma de bani in plus de la fostul administrator, a inceput sa ma acuze de furt, ca am trecut mai mult pe listele de intretinere.
8).Nu a semnat ca nu am trecut coloana de gaze pe o scara ( avem 3 ap fara contoare), dar care se vedea foarte clar pe tabelul de explicatii ca a fost impartit la 7 persoane, imi spune ca de unde stie ca nu a fost impartit pe tot blocul.....etc.