avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate sludovic

Activitate sludovic

Cum procedam in cazul in care drumul pe care circulam este drum privat pe numele unei persoane decedate, nu gasim mostenitorii si trebuie sa intram in posesia acestui drum?
Buna ziua,
aveti o speta sau un model de Intampinare la cererea de chemare in judecata, in cazul in care se solicita anularea deciziei de impunere?
Multumesc.
Buna ziua, referitor la art. Art. 165. - Ordinea stingerii obligațiilor fiscale, in cazul in care Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligații fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligațiile, si debitorul indica ordinea stingerii obligatiilor, primaria poate sa stinga totusi toate obligațiile fiscale principale, în ordinea vechimii, și apoi obligațiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii; fara sa tina seama de indicatiile debitorului?
Multumesc.
Discuție Forma juridica
Buna ziua, care ar fi cea mai potrivita forma juridica pentru servicii ocazionale, decorațiuni evenimente. Sunt angajat si pe langa servici ocazional decorez. Menționez că nu am atestat/diplomă în domeniu. Mulțumesc.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea speta:
Avem o cladire nerezidentiala, atelier in care nu se desfasoara activitate economica.
Anul trecut era incadrat la impozit ca si cladire anexa, anul acesta ramane ca si anexa sau cladire? Se poate ca o cladire nerezidentiala sa fie anexa?
Cum se va calcula impozitul? Este o cladire mai veche de 5 ani, pentru care nu exista raport de reevaluare?
Daca impozitul se calculeaza cu aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile determinate ca si cum ar fi cladire rezidentiala, cum stabilim valoarea impozabila?
Daca incadram in anexa, norma este mai mica, daca incadram in cladire norma este mai mare!!!
Ca si anexa norma este 175xmp, ca si cladire norma este 600xmp.
Deci cum se incadreaza ac. cladire?
Multumesc.
Buna ziua,

avand in vedere urmatoarele:
ART. 456 - Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
d) clădirile care, prin destinație, constituie lăcașuri de cult, aparținând cultelor religioase recunoscute oficial și asociațiilor religioase, precum și componentelor locale ale acestora, cu excepția încăperilor folosite pentru activități economice;
e) clădirile funerare din cimitire și crematorii;


Norme:
23. (1) Prin sintagma clădirile care, prin destinaţie, constituie lăcașuri de cult se înţelege bisericile, locașurile de închinăciune, casele de rugăciuni și anexele acestora. Termenul lăcaș este variantă a termenului locaș.
(2) Anexele bisericilor se referă la orice incintă care are elementele constitutive ale unei clădiri, proprietatea unui cult recunoscut de lege sau a unei asociaţii religioasă, cum ar fi: clopotniţa, cancelaria parohială, agheasmatarul, capela mortuară, incinta pentru aprins lumânări, pangarul, troiţa, magazia pentru depozitat diverse obiecte de cult, așezământul cu caracter social-caritabil, arhondaricul, chilia, trapeza, incinta pentru desfășurarea activităţilor cu caracter administrativ-bisericesc, reședinţa chiriarhului, precum și altele asemenea; prin așezământ cu caracter social-caritabil se înţelege serviciul social organizat în conformitate cu prevederile Nomenclatorului serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015. (căminul de copii, azilul de bătrâni, cantina socialăsau orice altă incintă destinată unei activităţi asem ănătoare. )

... Resedinta parohiala este sau nu scutita de plata impozitului pe cladiri??? !!!

Multumesc.
S-a construit fara autorizatie de constructie in 1997, in continuarea unei constructii existente care la fel nu are acte de proprietate. Avem o casa de 90 mp, unde proprietar sunt parintii, si in continuare fiul lor impreuna cu sotia a construit o incapere de 50 mp. Fiul a decedat, nora a fost nevoita sa plece din partea lor de constructie. Nu exista intabulare, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut niciun demers legal. Se presupune ca vor sa inceapa proces pt. partea de 50 mp cladire. Impozit s-a platit pana acum, doar pt. partea de 90 mp. Acuma se vrea sa fie luat in evidenta si cealalta parte de 50 mp. Avand in vedere ca nu sunt acte de proprietate, pe ce baza se ia in evidenta?
Buna ziua, care sunt documentele pe care trebuie sa le prezinte o persoana fizica la primarie pentru luarea in evidenta la serviciul de impozite si taxe a unei cladiri? Daca nu are acte doveditoare de proprietate, pe ce baza se poate lua in evidenta? Este suficienta declaratia pe proprie raspundere? Multumesc.
Multumesc pt. raspuns.Totusi ce solutii am in ceea ce priveste vechimea in munca. Pot sa fac ceva demersuri in acest sens?





Buna ziua, urmeaza sa-mi schimb locul de munca si noul angajator doreste sa incheie un contract de mandat in loc de contr. de munca.
Ce dezavantaje am?
Multumesc.