avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters143145

Activitate ContSters143145

Buna ziua, ca functionar public cu functie de casier ce sporuri se acorda inafara de cel de vechime? Multumesc
Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor?
La solicitarea proprietarului, este obligata asociatia sa faca dovada platii penalitatilor catre furnizor?
Multumesc
Răspuns la discuția Poprire Venit Minim Garantat
Multumesc
freeelis a scris:

Legea nr.416/2001
art.26^1
(1) Persoana singură beneficiară de ajutor social, precum şi persoanele care fac parte din familiile beneficiare de ajutor social au dreptul la asigurare socială de sănătate, cu plata contribuţiei din alte surse, în condiţiile legii.
(2) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele singure sau persoanele care fac parte din familiile beneficiare de ajutor social se plăteşte de către agenţiile teritoriale şi se stabileşte prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra cuantumului ajutorului social.
(3) Agenţiile teritoriale au obligaţia, lunar, să vireze caselor de asigurări de sănătate teritoriale contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate şi să transmită evidenţa obligaţiilor de plată către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

art.29
(1) La stabilirea altor drepturi şi obligaţii nu se iau în considerare ajutoarele sociale şi alocaţiile prevăzute în prezenta lege, cu excepţia obligaţiei legale de întreţinere stabilite prin hotărâre a instanţelor judecătoreşti, în conformitate cu prevederile Codului familiei*).
(2) Ajutoarele sociale reglementate prin prezenta lege pot fi supuse executării silite, în condiţiile dispoziţiilor privind executarea silită a creanţelor bugetare, numai pentru recuperarea sumelor plătite necuvenit cu acest titlu, precum şi pentru plata obligaţiilor legale de întreţinere stabilite prin hotărâre a instanţelor judecătoreşti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată.


Buna ziua,
I se poate pune poprire denumita "asigurare" unei persoane singure beneficiare de Venit Minim Garantat in cuantum de 142 lei?
Retinerea cu titlu de "asigurare" este in valoare de 46 lei.
Este legal ce face Primaria?
Stiam ca retineri nu se poat face din ajutor social, si chiar daca s-ar face nu e legala, depaseste 1/4 di venit.
Multumesc
Raspuns detaliat va rog iar utilizatorii care nu pot preciza temeiul legal ii rog sa se abtina de la comentarii, rog raspuns competent.
Multumesc
Se poate pensiona o persoana care are 23 ani de munca si varsta de 54 de ani?
In ce conditii?
Multumesc
Care sunt criteriile in functie de care se acorda sau nu subventii cursantilor care participa la cursuri de calificare pe proiecte europene? Cine stabileste suma?
E un adevarat mister, cunosc o persoana inscrisa la un curs de baby sitting si i s-a spus ca va primi 250 lei la absolvire dar in alta localitate, acelasi curs 700 lei.....:O
"Fiecare participant va fi evaluat la final teoretic şi practic şi va primi diplomă de calificare sau atestat de competente profesionale recunoscute la nivel naţional şi internaţional de Autoritatea Naţională pentru Calificări din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi de Ministerul Muncii. În plus, la final, fiecare va primi o subvenţie de participare între 250 şi 1.200 de lei. Pentru cursanţi sunt asigurate gratuit cazarea, masa şi transportul."
Ce sa inteleg? De celelalte facilitati (transport) nici vorba.
Ma puteti lamuri? Multumesc
Locatarului, persoana singura, beneficiar de VMG, i se acorda subventie 100% pentru caldura avand un venit lunar < 155 lei.
Se percep penalitati la aceasta suma? Suma (pentru caldura) este trecuta in lista de plata dar locatarul NU TREBUIE sa o plateasca, o compenseaza subventia.
Multumesc
Răspuns la discuția Penalitati intretinere
Multumesc....aveti insa un deosebit talent de a raspunde la orice ALTCEVA decat intrebarea adresata in forum :D
Scrie foarte clar in mesaj ca debitul de baza ACUM este 6600 iar total penalitati 5400. Am precizat ca pe luna curenta este afisata suma de 186 pentru o luna, respectiv decembrie. La asta va rog sa-mi raspundeti ca pentru mine e in chineza, nu este domeniul meu de competenta nici macar tangential.
Deci, SUMA DE 186 AFISATA CA PENALITATI PENTRU O LUNA ESTE NORMAL? CAT REIESE DIN CALCULE PENALITATE PENTRU O ZI?

Va multumesc domnule avocat, insa nu asta am nevoie, legea am citit-o si eu, ce-i printre randuri insa nu stiu.....
Este vorba despre o persoana batrana, bolnava, singura si cu venituri reduse pe care incerc sa o salvez sa nu-si piarda casa si sa moara pe strada, oricum mult nu mai are...asa ca va rog mult sa nu ma mai ironizati ci sa va rezumati strict la a raspunde, fara atac la persoana!
Este posibil ca la o datorie acumulata in 3 ani in cuantum de 6600 ron cu penalitati de 5400 ron ca penalitatile aferente pe luna decembrie 2014 sa fie 186 ron?
Mi se pare enorm, se incadreaza in "nu mai mult de 0.2%/zi"?
Penalitatile vor depasi datoria de baza, e posibil?
Multumesc
Orice avocat poate opta pentru a reprezenta in instanta pro bono?