avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Chinezul

Activitate Chinezul

Răspuns la discuția Recuperare RCA
Va multumesc pentru lamuriri!
Discuție Recuperare RCA
Buna ziua,
In urma cu 3 saptamani am vandut masina cu optiunea de a nu pastra numerele si, in incercarea de a recupera RCA-ul, m-am lovit de refuzul companiei de asigurari sub pretextul ca inafara de dovada scoaterii din evidenta de la primarie si contractul de vanzare-cumparare (pe care le-am pus la dispozitie) trebuie sa prezint si radierea la politie sau cartea de identitate cu inscrisul noului proprietar.
Noul proprietar are programat RAR-ul abia in octombrie, deci asta inseamna ca eu mai pierd cel putin vreo 2 luni din suma aferenta asigurarii ...?
Va rog sa ma sfatuiti!
Buna seara,
In urma cu 3 saptamani am vandut o masina si am optat pentru a nu pastra numerele de inmatriculare. In incercarea de a recupera suma aferenta restului de termen de valabilitate a politei de asigurare (aprox 11 luni), m-am lovit de refuzul companiei de asigurari de a-mi returna banii pana la momentul in care prezint dovada radierii sau copia cartii de identitate in care este mentionat noul proprietar.
Totusi, pe [ link extern ] ?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Accident auto - expertiza
rezultatul a fost 0. Totusi legea spune ca in caz de accident cu vatamare corporala este obligatorie recoltarea probelor biologice pt a se depista alte substante inafara de alcool, ce pot afecta capacitatea de a conduce.
Răspuns la discuția Accident auto - expertiza
si cum pot sa fac sa obtin expertiza? Am inteles ca din moment ce eu o solicit tot eu suport si costurile deci nu lipsa de fonduri e problema. Am solicitat-o insa a fost respinsa pe motiv ca nu se mai pot preleva probe.
Buna ziua,

acum 2 luni am fost implicata intr-un accident auto in urma caruia am suferit diverse leziuni (CML 16-18 zile). Conducatorul auto cu care m-am ciocnit a fost disculpat dupa ce, inainte de a se face masuratorile masinii mele i-a fost modificata pozitia si nu sa i s-au recolttat probe biologice cum este normal in caz de vatamare corporala (care era evidenta avand in vedere ca am pierdut 2 dinti, mi s-a rupt buza inferioara si am lesinat imediat dupa producerea impactului) a fost testat doar cu etilotestul (ceea ce ma face sa cred ca era si baut). acum ma aflu in faza in care mi-a fost respinsa plangerea impotriva rezolutiei data de procuratura pe motiv ca este tarziu pentru recoltarea de ale probe inafara de cele care se afla deja la dosar. Acest lucru s-a intamplat in profida faptului ca am depus plangere penala in termenul legal si am solicitat efectuarea unei expertize. Exista cumva vreun termen maxim pana la care se face expertiza? Pot sa dau in judecata politia pentru efectuare defectuoasa a anchetei prin modificarea pozitiei masinii inainte de efectuarea masuratorilor si nerecoltarea probelor biologice de la celalalt sofer auto implicat in accident?