avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate MonicaForneo

Activitate MonicaForneo

Răspuns la discuția CASS contract drepturi de autor
Va multumesc mult pentru mesaj!
Buna ziua,

Am un contract de drepturi de autor (e singurul contract pe care il am), firma cu care am contractul imi plateste impozitul de 10% la sursa, insa eu trebuie sa depun o declaratie pentru CAS si CASS, fiindca doresc sa fiu asigurata medical. Ma puteti ajuta sa afla ce fel de formular trebuie sa completez? Din cate am inteles, este vorba de un alt formular decat Declaratia unica. De asemenea, la determinarea venitului net, ce anume trebuie bifat, sistemul real, cote forfetare sau norma de venit?

Multumesc mult!
Buna ziua,

As dori sa intreb daca exista o cale juridica prin care un membru de gradul I al familiei ar putea fi declarat in nedeplinatatea facultatior mintale. Dat fiind ca se pune in pericol atat pe el, cat si pe alti membri ai familiei din cauza problemelor cu alcoolul (refuza internarea intr-o clinica de specialitate) as dori sa stiu daca exista vreo procedura prin care ar putea fi obligat sa se supuna unui tratament medical.
Buna ziua,
Ma numesc Monica Fernandez si am un SRL la care sunt asociata cu sotul meu. Nu suntem salariati la firma noastra, dar as dori sa inchei cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate un contract individual pentru sotul meu, Precizez ca veniturile lui sunt din dividendele de la acest SRL. Mi-ati putea spune daca in afara de cerere si de contractul cu CNAS mai trebuie prezentate si alte documente?

Va multumesc
Răspuns la discuția CASS de 5,5% dividende
Domnule George Neagu, vă mulțumesc mult pentru răspunsul foarte clar.

Cu stimă,

Monica Fernandez
Bună ziua,

V-as fi recunoscătoare daca m-ati ajuta sa ma lamuresc intr-o privinta. Detin un SRL impreuna cu sotul meu. Nu suntem salariati la firma noastra, eu am un contract de angajat in alta parte, iar el unul de drepturi de autor, tot la alta firma. Pe acel contract de drepturi de autor, el plateste CASS 5,5%. De curand, contabila ne-a spus ca pe dividendele care ne revin anul acesta, pe lângă impozitul de 5%, mai trebuie plătiți plus 5,5% in cazul beneficiarilor care nu obtin alte venituri supuse taxarii CASS. Intrebările ar fi:

1. Sotul meu trebuie sa plateasca CASS 5,5 la suta, dacă deja plătește o dată, la firma cu care are contract de drepturi de autor?
2. In caz ca trebuie sa plateasca, unde anume trebuie plătiti cei 5,5% si care este procedura pas cu pas? Cu alte cuvinte, eu am banii, dar nu stiu prin ce mijloc pot sa ii trimit unde trebuie.

Vă multumesc mult!

Monica F.
Bună ziua,

As dori sa va intreb daca formularul 200 pentru declaratia de venit se mai depune in cazul in care firma la care am un contract de drepturi de autor imi plateste impozitul de 16%. In cazul in care trimit aceasta declaratie, de ce in fiecare an primesc o regularizare conform careia intotdeauna platesc o suma de bani. Care este explicatia, din moment ce eu platesc impozitul final?
Bună ziua,

As dori sa intreb unde pot denunța o firmă germană care lucrează un teren agricol care apartine mamei mele, dar pentru care societatea respectiva nu a incheiat niciun contract si nici nu ne-a platit vreun ban sau oferit produse. Precizez ca am insistat de nenumarate ori sa incheiem un contact cu ei, dar ne duc cu vorba de cel putin o jumatate de an, astfel că am decis să ii denunț, pentru a nu mai putea sa primească subventie agricolă. Precizez ca deja este al treilea an in care ei obtin produse de pe acel teren. Imi puteti spune daca mai exista o alta institutie in afara de APIA căreia m-as putea adresa? Cu ce rezultate?

Va multumesc!
Cu stimă, Monica F.
Buna ziua,

Ma numesc Monica, am un SRL cu sediul social in casa parintilor mei, in Medias. Acolo nu exista niciun fel de activitate economica, utilitatile sunt platite de parintii mei, eu am activitate economică la Bucuresti. Am inteles, ca in acest caz, conform noilor prevederi din Codul fiscal, impozitul pe cladire nu ar trebui sa se calculeze marit.
Daca este asa, trebuie facuta o declaratie catre autoritatile locale? Cand anume ar trebui depusa aceasta declaratie?

Multumesc tuturor celor care vor răspunde!
Numai bine!
Monica
Buna ziua,

As dori sa intreb daca RCA-ul si Casco sunt mai scumpe la o masina inregistrata pe persoana juridica decat la una pe persoana fizica.

Multumesc