avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate swamerra

Activitate swamerra

Răspuns la discuția Compensare creante
Un act normativ sau o prevedere legala, va rog.
Exista temei legal pentru compensarea unor creante reciproce existente intre o societate comerciala si o institutie de stat, buget local?
Daca pe procesul-verbal de afisaj a unui proces-verbal de contraventie, este mentionat numai numele martorului si nu este mentionata adresa si datele de identificare ale acestuia, se socoteste comunicat procesul -verbal?

Constituie aceasta dovada comunicarii ceruta de prevederile art.141 alin.8 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala?
Ma intereseaza daca modul acesta de comunicare afecteaza caracterul executoriu al procesului-verbal de contraventie.
La rejudecarea unei cauze (decizie casata in recurs), in calitate de parat, pot propune probe noi in aparare? Mai sunt citat?
Răspuns la discuția onorariu executor judecatoresc
Aveti multa dreptate. Este un raspuns care m-a scos din impas. Toate cele bune.
Executarea silita asupra bunurilor societatii ( bunuri mobile sau imobile aflate in proprietate, sume datorate de terti) sau, metoda cea mai uzitata, poprire pe conturile societatii.

Posibilitatea esalonarii nu e prevazuta intr-un act normativ. Perioada de esalonare a platii debitului trebuie stabilita "la mica intelegere" cu executorul, in scris.
Răspuns la discuția onorariu executor judecatoresc
Inteleg ca e un fel de "lege nescrisa". Mda. Ne-om conforma.
Răspuns la discuția onorariu executor judecatoresc
Dar exista un temei legal pentru acordarea acestui avans? Eu trebuie sa justific pentru ce solicit suma respectiva si sa precizez baza legala.
In art.39 alin.3 din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, spune ca 3) "Executorii judecătoreşti nu pot condiţiona punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti de plata anticipată a onorariului."

Mi s-a precizat clar de catre executorul judecatoresc faptul ca, fara avans onorariu nu demareaza nici o procedura. Si atunci, pe care varianta sa merg?
Răspuns la discuția titlu executoriu european
citez:
"In data de...la ora...pe autostrada federala...la km...(...) aflandu-se la volanul autoturismului...persoana implicata...a depasit viteza maxima admisibila cu...km/h".
Amenda circulatie.

A, documentul se numeste Certificat si modelul e prevazut in Anexa la Decizia-cadru 2005/214/JAI a Consiliului privind aplicarea principiului recunoasterii reciproce a sanctiunilor financiare.
In sentinta se specifica urmatoarele: "administratia orasului .....prin Primarul general a solicitat certificarea unui titlu executoriu european potrivit art.4 din Decizia-cadru 2005/214/JAI a Consiliului..."
Cam asta este.