S-a intocmit dosar penal pentru neglijenta in serviciu din care se presupune ca ar exista pagube materiale.Plangerea are la baza un proces verbal de predare-primire a materialelor forma xerocopie (originalul nu exista ).In acest proces verbal se poate vedea ca a fost introdus inca un rand ce presupune a fi partea cea mai mare a pagubei(85% din valoare).Acest act in instanta se poate considera valabil? Mentionez ca alte acte de predare-primire a materialelor nu exista .(nota de receptie,bon de transfer ,aviz de insotire amarfii.etc.)Un astfel de dosar poate ajunge in instanta ? Pentru aceste materiale nu au existat liste de inventar si nu au fost inventariate niciodata in doi ani si jumatate.Prin urmare nu au fost cunoscute nici valorile acestora .
Persoanei in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru neglijenta in serviciu in martie 2008 cu privire la lipsa in gestiune a unor materiale.La acea data persoana avea functie de conducere,iar in fisa postului era gestionar de mijloace fixe si in nici un caz de materiale.De gestiunea materialelor se ocupa gestionara sa.De atunci au trecut 2 ani si 3 luni,in care inca nu s-a constatat vinovatia cuiva.Dosarul este in aceeasi faza ca la inceput.Cum poate fi incadrata ca infractiune ceea ce s-a intimplat,care este termenul de prescriptie al acestei fapte si ce repercursiuni ar putea avea aceasta situatie? Va multumesc .
Situatia a fost in felul urmator:
Am avut am avut probleme cu inima(tahicardie) si a trebuit sa intervina sotul meu in a ma duce la spital cu masina.Aceasta a fost singura idee care ne-a trecut prin cap in acel moment.M-a insotit cu autoturismul pana la spital noaptea la 0.30 si la intoarcere a fost oprit de politie.Eu nu ma aflam in acel moment in masina deoarece am primit medicamentatie si a trebuit sa mai raman la spital o perioada.
Urma ca sotul sa se intoarca sa ma ia de la spital .
In cazul in care o persoana a consumat alcool si a uitat sa ia asupra sa actele de identitate si a fost nevoit sa insoteasca la spital o persoana bolnava care necesita urgenta in timpul noptii a fost prinsa de politia rutiera,ce sanctiuni poate primi ?
Presupunem ca persoana a fost prinsa ca a condus sub influenta alcoolului si fara acte de identitate asupra sa.S-a intocmit dosar penal pentru refuzul probelor de sange si biologice ,si s-a dat amenda pentru lipsa actelor .Identificarea persoanei
sa presupunem ca nu s-a facut corect .Presupunem ca perosana vinovata nu a semnat nici un act .Exista totusi un martor .Amenda a fost contestata de care persoana care se presupune ca este vinovata din punctul lor de vedere.Ce se poate
intimpla in continoare?