avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina Ragalie

Activitate Florentina Ragalie

Daca nu si-a schimbat adresa de domiciliu din buletin, atunci procedura a fost legala, ceea ce inseamna ca a fost corect citata (probabil prin afisare) si nu are motive pentru a formula contestatie la executare.
Chiar daca nu a girat cu apartamentul, in cazul in care nu are venituri pe care sa se puna poprire, raspunsul este da, ii poate fi scos la vanzare apartamentul.
Răspuns la discuția Munca la negru, consecinte
Daca lucrati la negru despre ce demisie vorbiti? Odata ce nu exista un CIM, nu aveti ce demisie sa inaintati (pentru incetarea CIM).
Inseamna ca in curand o sa primeasca somatia pentru executare silita (i se va pune in vedere sa achite debitul iar in cazul in care nu face contestatie la executare, cel mai probabil i se va pune poprire pe venituri). Dar pentru proces a fost citata si nu s-a prezentat sau ati aflat acum ca s-a incuviintat executarea silita?
Răspuns la discuția legea muncii
Daca nu sunteti cumva lider de sindicat, nu aveti niciun drept in plus.
Daca sunati la primaria de sector, va vor spune daca exista o expertiza efectuata pentru blocul respectiv si in ce clasa se risc se incadreaza (atentie la denumirea actuala a strazii/nr. blocului, in multe situatii exista evidente privind riscul seismic pe vechile denumiri ale strazilor/nr. blocurilor).
”Art. 193 - (1) Participarea la formare profesionala poate avea loc la initiativa angajatorului sau la initiativa salariatului.

(2) Modalitatea concreta de formare profesionala, drepturile si obligatiile partilor, durata formarii profesionale, precum si orice alte aspecte legate de formarea profesionala, inclusiv obligatiile contractuale ale salariatului in raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, se stabilesc prin acordul partilor si fac obiectul unor acte aditionale la contractele individuale de munca.”

Conf. art. 194, chiar daca angajatorul nu plateste taxele aferente cursului de formare - de fapt nici nu este obligat, decat daca au trecut 2 sau 3 ani (in functie de numarul de salariati) de la angajare (ceea ce este putin probabil in cazul dvs. avand in vedere ca aveti CIM pe perioada determinata), acesta poate sa fie de acord de exemplu cu scoaterea dvs. din productie, ceea ce inseamna ca suporta o cheltuiala cu salariul dvs. pentru perioada respectiva.
Răspuns la discuția raspundere administrator
Pana la valoarea totala a creantelor inscrise la masa credala.
Răspuns la discuția anulare act aditional
Cel mai probabil banca va solicita sa aduceti in locul imobilului ipotecat initial unul care sa aiba cel putin valoarea actuala a creditului (inclusiv dobanzi, comisioane etc.), insa imobilul pe care doriti sa il ipotecati il alegeti dumneavoastra (bineinteles ca si banca va trebui sa fie de acord).
Răspuns la discuția Plangere contraventionala
Da, de regula in 15 zile de la data comunicarii (o sa fie mentionat termenul exact in procesul verbal pe care o sa-l primiti prin posta).
In momentul in care ai semnat actul aditional, ai consimtit sa participi la viitoarele cursuri ... deci in principiu, in cazul in care angajatorul decide sa te trimita la un curs, se presupune ca esti obligata sa mergi, insa depinde mult de ceea ce scrie in actul aditional. Privitor la eventualele efecte ale actului aditional in cazul in care iti vei da demisia, angajatorul va trebui sa probeze faptul ca ai participat la cursuri si ca, in consecinta, va trebui sa il despagubesti - ori daca tu nu ai participat pana acum la niciun curs, angajatorul nu va putea sa aduca probe in acest sens.