avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea muncii

Avand un dosar pe rol cu firma la care sunt angajat ma poate ajuta intr-un sens bun,adica evitarea disponibilizarii. Mai pe scurt ce drepturi am in plus avand conflict de munca deschis ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 16 Martie 2011
Daca nu sunteti cumva lider de sindicat, nu aveti niciun drept in plus.
avn a scris:

Daca nu sunteti cumva lider de sindicat, nu aveti niciun drept in plus.


ce vreti sa spuneti cu asta? daca conflictul arv fi ....colectiv?
1. Legea nr.54/2003 : art. 10 (1) În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.
(2) Sunt interzise modificarea şi/sau desfacerea contractelor individuale de muncă, atât ale reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, cât şi ale membrilor acestora, din iniţiativa angajatorului, pentru motive care privesc activitatea sindicală.

2. art.223. alin.2 C.mun. : Pe toată durata exercitării mandatului, precum şi pe o perioadă de 2 ani de la încetarea acestuia reprezentanţii aleşi în organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesională sau pentru motive ce ţin de îndeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariaţii din unitate.

3. Chiar daca este conflict colectiv de munca, exista posibilitatea concedierii .. in unele ccm la nivel de ramura exista prevederi care stipuleaza faptul ca pe durata negocierii c.c.m. părţile convin ca atât în cazul în care se fac modificări, cât şi în cazul denunţării contractului, să nu se efectueze concedieri din motive neimputabile salariaţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)
Concediere lider sindicat ionigeo ionigeo Lucrez intr-o unitate scolara. Sunt lider de sindicat, dar nu sunt cadru didactic. In urma restructurarilor, pot fi dat afara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Vicelider sindicat urgent daniela3472 daniela3472 buna ziua. va rog, un sfat. lucrez la o firma care trece prin dificultati economice deosebite. acest lucru implica desfintarea unor posturi. unul din ... (vezi toată discuția)