avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate mariuselectric

Activitate mariuselectric

Astazi au virat banii, fara penalizarile aferente. Trebuie purtat un adevarat razboi cu acesti asiguratori , care din punctul meu de vedere ar trebui exclusi din activitatea asigurarilor.
Rusine Carpatica Asig. S.A !!!

Am inregistrat si o petitie online la ASF, care are termen de raspuns 30 de zile.
Dupa parerea mea ASF-ul in urma atator reclamatii ar trebui sa ceara suspendarea din domeniul asigurarilor a Carpatica Asig S.A.
Ce ar fi sa nu platesc si eu asigurarea RCA, si sa spun politistilor ca voi plati sapătamana viitoare?
Intelegere exista din partea pagubitilor, care in cazul meu am scos bani din buzunar sa-mi repar masina, deoarece trecusera cele 30 de zile cat poti sa circuli cu ea avariata.
Domnilor de la Carpatica , care sunt sigur ca cititi si acest forum, sa vedeti ce se mai zice la radio-sant, ce aveti de gand?
La urmatorul eveniment rutier daca partea vinovata are asigurare la voi, nu voi mai fi intelegator cu intelegerea amiabila ci voi merge direct la politie.
Atrageti clientii prin preturile mici si la o adica le faceti si lor probleme, in cazul meu daca cel care ma lovit nu se ducea cu masina la constatare in BZ, eu trebuia sa-l dau in judecata, sa pierd timp si bani, nu?

Astazi am depus la sucursala Unirii, o notificare in care am specificat ca s-au depasit cele 10 zile in care Carpatica Asig S.A, trebuia sa-mi vireze suma pt. reparatie si am solicitat ca in termen de 2 zile de la data inregistrarii notificarii sa-mi vireze banii si penalizarile aferente.
Intrebarea este daca dumnealor vor tine cont de solicitarea mea, aici ma refer la termenul impus de mine de 2 zile sa-mi vireze banii sau vor aplica in continuare aceeasi tactica tacita?
Dupa depunerea contestatiei am mai facut un test telefonic sa ma interesez de bani, raspunsul a fost acelasi ca banii se vor vira saptamina viitoare :O , acelasi raspuns care mi-a tocat nervii de o luna de zile!
Multumesc pt. raspunsuri.


Multumesc pt. raspuns, voiam sa va intreb in legatura cu nr. de zile, este vorba de zile calendaristice sau zile lucratoare?
Buna seara.

In data de 24-09-2015, am fost tamponat din spate de catre un conducator auto din BZ, pe raza orasului Bragadiru. Respectivul avea RCA , la Carpatica Asig, am convenit sa incheiem constatarea amiabila, am incheiat-o apoi fiecare si-a vazut de drumul lui. Am sunat la Carpatica pt. programare de constatare dauna, m-au programat peste o saptamana, dar m-au conditionat sa-l sun pe cel vinovat sa vina si el cu masina pt. constatare, le-am explicat ca domnul respectiv este din BZ si ca ar fi bine daca ar face constatarea in BZ la Carpatica de acolo( idee data de mine), l-am sunat pe om a zis ca se va programa, lucru pe care la si facut, a fost si la constatare inaintea mea, ca asa mi-au zis cei de la Carpatica.

M-am dus la constatare dauna la serviceul din str. Racari, asa cum m-am programat, am completat ce era de completat, iar agentul constatator imi spune ca cel din BZ, nu a fost la constatare, eu sustin ca omul a fost, agentul spune ca nu, ai dau nr. de tel. al celui din BZ, suna si-mi spune ca nu raspunde, sun de pe tel. meu si raspunde, ai dau tel. agentului vorbesc, pana la urma se convinge ca a fost.

Depun cererile necesare dosarului de dauna si atasez suplimentar si foto facute de mine la locul accidentului cu masinile avariate si mentionez ca am si inregistrarea video, deoarece am echpat masina cu camera video.

Agentul imi lasa un nr. de tel. de al lui cica si ca voi fi anuntat de aprobarea dosarului.

Mentionez ca am optat pt. reparatia masinii in regim regie proprie.

A trecut aproape o luna si ma anuntat ca sa aprobat pt. reparatie suma de 1400 lei , reparatia reala a masinii fiind undeva la 3000 ron, zic sa nu ma mai lungesc cu contestatii accept suma, ma duc la sucursala Carpatica Unirea cu extras de cont in care sa-mi fie virati banii, completez si acolo o cerere si mi se comunica ca banii vor fi virati in termen de 10 zile, zic ok si astept 10 zile, 15, zile, nimic, sun intreb mi-se spuna ca saptamina viitoare sigur vireaza banii, astept si iar nimic, sun, zice ca dosarul este la financiar ca este la ultima semnatura si ca mai mult ca sigur saptamana viitoare am banii, astept si iar nimic, sun intreb imi spuna ca banii s-au virat dar apar in cont peste o zi, verific contul si iar nimic, vreau sa sun dar nu mai dau de nimeni la Carpatica, programul s-a terminat.

Va rog spuneti-mi exista vre-un termen legal ca asiguratorul sa vireze banii in cont?

Nu mai suport minciunile pe care le primesc la telefon!

Ce pot face, deoarece cele 10 zile s-au transformat in 30?

Multumesc.
Răspuns la discuția Teava de gaze comuna a blocului
Aceasta problema cu sigilarea acelor dopuri mi-se pare fireasca si asociatia ar trebui sa-si dea silinta in aceasta problema.
Scoaterea acelor dopuri este f. simpla, se pot bransa aragaze care deja au 2 intrari!!
Eu unul ma simt furat!!!
Basca ca pe scara sunt unele contoare fara sigiliu!
Or fi romanii hoti, dar trebuie sa-si dea seama ca si pe aia care-i fura sunt tot de-ai lor!
Vina cea mai mare o are conducerea asociatiei pentru ca nu se implica ca intretinerile sa fie mici , ci au un motiv sa fure si ei prin '' n '' lucruri!
Nu ramane decat sa le adresez o instiintare ca nu mai sunt dispus sa-le platesc intretinerile, pana nu clarifica sigilarea!
O sa fac si o contestatie la lista de intretinere si le solicit sa-mi demonstreze cum pot eu consuma gaze de 120 lei pe luna!


Adresez o intrebare celor in tema, referitor la teava de gaze a blocului care trece prin fiecare apartament.
Majoritatea proprietarilor si-au montat contoare de gaze, prin coloana separata.
La pausal au ramas putini.
Intrebarea mea este, daca este necesar sa fie sigilat locul de racordare in vechea teava comuna de gaze?
Aceasta de ce ca celor putini ramasi la pausal, suma platii la gaze este fff mare, in comparatie cu cei cu contor care au 0 lei!
Este vreo reglementare in acest sens, ca asociatia sa se ocupe de sigilarea sau controlul acestei tevi care trece si prin apartamentele contorizate separat?
Pot contesta cotele de intretinere la gaze, daca nu exista sigilii si pot solicita ca si ceilalti sa plateasca la pausal pana se sigileaza robinetii vechi?
Va multumesc.
OK.
Stimabilor, caldura de ce sa fie oprita, cand afara sunt sub 10 grade celsius?
Eu lucrez in 3 schimburi si cand ajung acasa la ora 7 dimineata, presedintele pt. economie opreste caldura, eu ce trebuie sa fac, sa bag in priza resoul sau sa pornesc gazele?
Acesti oameni fara nici-o aprobare cum pot ei sa decida oprirea caldurii din moment ce repartitoarele tot ei nu mai vor sa le ia in calcul fara nici-un tabel afisat cu cei 80 la suta din propr. ca ar fi de acord?
Asa ceva nu ar trebui sa se intample intr-un stat democratic, eu sunt de acord sa platesc caldura la pausal daca asa a considerat presedintele x, dar de ce imi face el program de furnizare a caldurii?
Acesti dementi ar trebui condamnati!




Buna ziua. Doresc o indrumare cu pasii de urmat intr-o situatie nu prea placuta cu care ma confrunt.
Presedintele a luat hotararea ca in intervalul 07-18, agentul termic sa fie oprit de la vana blocului, pt.'' economie'' :((.
De asemenea a luat hotararea ca repartitoarele sa nu mai fie luate in calcul.
Dupa parerea mea era normal sa intrebe proprietarii, eventual sa intocmeasca un tabel cu cei care ar fi de acord cu o astfel de hotarare cu oprirea caldurii, acum practic nici repartitoare nu sunt si e frig si in apartament.
L-am sunat si i-am spus ca o sa fac reclamatie la primarie si mi-a raspuns'""dute ba unde vrei "":sorry:
Intrebarea ar fi daca hotararea este normala din p.d.v legal si care ar fi ordinea ierarhica de a incepe cu reclamatiile catre asociatia de proprietari.
Economie face asociatia, dar oamenii in intervalul acesta de timp sunt nevoiti sa foloseasca gaze, energie electrica pt. incalzire!:frantic:
Va multumesc.
Buna ziua.
Rog pe cei in tema sa-mi de-a cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie:
Sunt proprietar intr-un bloc de locuinte, recent a aparut la avizier un afis din partea administratiei, ca in sezonul 2014 - 2015, calculul caldurii se va face in functie de suprafata utila a fiecarui apartament, iar repartitoarele de costuri sa ramana nedemonate dupa calorifere, deoarece 80 la suta din proprietari au fost de acord cu desfintarea repartitoarelor.
1. Este normal ca administratia sa ia aceasta hotarare fara sa afiseaza o copie a procesului verbal a adunarii generale in care s-a luat aceea hotarare si fara sa afiseze tabelul cu cei 80 la suta dintre proprietari care au fost de acord cu desfintarea repartitoarelor?
2.Pot solicita printr-o cerere presedintelui asociatiei sa-mi dea o copie a p.v a adunarii generale si a tabelului cu cei 80 la suta respectiv?
3. Daca consider ca acel tabel este falsificat pot refuza sa platesc cotele de intretinere?
4. Este normal ca caldura sa fie calculata dupa suprafata utila a apartamentului sau dupa suprafata radianta a caloriferului, deoarece foarte multi au inlocuit caloriferele din constructie cu altele foarte mari, chiar imense
5. Pot solicita o expertiza din partea celor abilitati, pentru a clarifica problema cu suprafata radianta a fiecarui apartament?
6. Care este termenul legal de raspuns al presedintelui pentru a-mi inmana copile respective si-ami raspunde la intrebarile pe care eu le consider
7. Este normal sa risipesc caldura degeaba pe perioada cat eu sunt plecat pe perioada iernii prin neluarea in considerare a repartitoarelor?
8. Daca asociatia a facut abuzuri in aceasta problema unde este indicat sa ma adresez, instantei sau la primarie?
Va multumesc.