avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate Vasilateanu

Activitate Vasilateanu

In anul 2010 am construit (extindere parter si etaj 1) fara autorizatie de construire, fiind depistat si amendat de primarie in luna iulie 2010. Ulterior, in anul 2015 (dupa multiple demersuri) am obtinut autorizatie de construire - intrare in legalitate si in luna mai 2016 am facut receptia lucrarii. Mergand la organul fiscal local sa declar constructia, m-am trezit ca mi s-a impus la plata impozit pentru cladire din 2010 pana in prezent si accesorii (penalitati). Cat de legala e aceasta procedura ?
Mi-a expirat dovada de sediu a unui SRL. Care este procedura la Registrul Comertului ? depun din nou dovada sediu ? sau prelungesc valabilitatea ?
In data de 27.04.2015 am dat un concurs de angajare in baza HG 286/2011. Ulterior am formulat o contestatie pentru ca plicurile cu subiecte nu erau stampilate, subiectele nu erau semnate si una dintre candidate nu a semnat borderoul de predare a lucrarii scrise si a fost chemata telefonic dupa ce au plecat toti candidatii si a semnat, cu toate ca aceasta trebuia sa fie considerata eliminata din concurs.
In data de 28.04.2015 am formulat contestatie si directorul institutieia dat o decizie prin care a " suspendat concursul si reluat proba scrisa ".
In aceste conditii, pentru ce motive ma pot adresa instantei de contencios-administrativ ?
Discuție Mostenire
un defunct decedat in 1978 a avut 4 copii. Din cei patru copii numai doi au facut cerere de restituire a dreptului de proprietate dupa 1990 la primarie, cerere care le-a fost acceptata si li s-a acordat terenuri. In anul 2002, descedenta unuia dintre cei patru copii ( care nu facuse cerere de restituire la primarie ) merge la un notar public si face dezbatere succesorala si notarul ii acorda 1/4 din terenul agricol atribuit celor doi. E legala aceasta dezbatere ? ce actiuni in justitie pot sa fac ?
S-a deschis procedura generala de insolventa a unui SRL. Ulterior, AGA a hotarat numirea ca administrator special a fostului administrator la societatii. Care sunt pasii de urmat la ONRC si documentele necesare aferente acestei operatiuni juridice ?
S-a deschis procedura generala de insolventa a unui SRL. Ulterior, AGA a hotarat numirea ca administrator special a fostului administrator la societatii. Care sunt pasii de urmat la ONRC si documentele necesare aferente acestei operatiuni juridice ?
La o societate pe actiuni doresc sa modific actul constitutiv in sensul numirii unei comisii de cenzori in locul unei societati care efectueaza auditul ? ce trebuie sa fac ? se face prin adunare general ordinara sau extraordinara?
in luna mai a fost convocata o adunare generala ordinara a actionarilor în cadrul unei SA, iar mai apoi in luna noiembrie a fost convocata din nou o alta adunare generala ordinara a actionarilor... in aceste conditii un partener de afaceri catre care vrem sa instrainam niste actiuni detinute la alta societate spune ca nu e legal... ce ma sfatuiti sa fac ?
pai si daca in timpul judecatii nu am solicitat acest lucru... mai pot solicita acum printr-o actiune separata?