avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate cmatei

Activitate cmatei

Vă scriu dintr-un oraș, capitală de județ, unde aproape toate apatamentele au centrală de apartament: stați liniștiți, o firmă autorizată de ANRE verifică toată lucrarea! Nu doar la început, ci și prin verificările periodice. Dacă au făcut ceva ilegal vor fi deconectați de la gaz imediat. Se verifică instalația de gaz în întregime, cât și centrala indirect (centrala la rândul ei este verificată periodic de o firmă autorizată), De asemenea, în apartament va fi instalat un detector de gaze, obligatoriu.
Eu am facut o aplicatie pentru asociatia de proprietari din care fac parte si va pot spune ca nu are nici o legatura suma cu care factureaza funizorul per m3 cu suma pe care o platiti dvs.

Cum se procedeaza concret: Se ia suma totala facturata de furnizor si se imparte in functie de consumul fiecaruia din asociatie.

Deci, ca sa verificati daca sunteti taxat corect:
1. Adunati suma platita de fiecare proprietar si vedeti daca corespunde totatul
2. Vedeti daca sumele sunt repartizate corect intre proprietari in functie de consum

Nota: Suma totala de pe factura trebuie sa fie afisata si ea.

De ce se procedeaza asa: Pentru ca nu se pot citi toate contoarele simultan (de catre furnizor, in fiecare apartament etc.) si in majoritatea cazurilor nu corespund totalul consumurilor din apartamente in m3, cu ce factureaza furnizorul. La acestea se adauga pierderile si marja de eroare a contoarelor din apartamente.

O alta problema: chiar daca a scazut TVA-ul, cel putin la noi in oras, au crescut preturile mult mai mult :(
Răspuns la discuția Vaccinare acasa
Sunați medicul de familie pentru o programare și veți merge cu vaccinul achiziționat de către dvs. Atenție cum îl păstrați și cum îl transportați între locații (în geantă/ambalaj frigorific) altfel își pierde proprietățile.
Sunt programe de facturare gratuite pe internet. Chiar eu am pus unul (am sa-ti scru adresa pe privat).
Răspuns la discuția Abuz in functie
Un articol pe aceasta tema:

www.avocatnet.ro/content/art...

Medicul de medicina muncii poate sa emita un aviz "inapt" daca considera acest lucru.
Răspuns la discuția Teava inghetata
Cunosc o situație asemănătoare: apartament la parter nelocuit, conducta de apă rece înghețată. Problema nu este în apartament, care deși nu e locuit, e încălzit totuși de către vecini. Problema este în pivniță unde probabil există cel puțin un geam deschis care permite aerului de afară să ajungă direct pe conducta de apă rece. Identificați mai întâi sursa curentului de aer rece din pivniță. Apoi procedați precum v-a spus domnul GigiPopa: încălziți țeava ușor și zona din jurul ei (eventual cu o aerotermă) și apa va porni cu siguranță. Dezghețarea nu e imediată, să vă așteptați să dureze o oră-două până pornește (plasticul nefiind un bun conductor termic)
Daca nu era linie continua, faceti mai niste poze cu zona respectiva si apoi depuenti contestatie la judecatorie.
Răspuns la discuția Folosire marca inregistrata
Eu vad doua solutii: fie iti inregistrezi o marca proprie, fie folosesti o alta denumire, destul de comuna ca sa nu poata fi inregistrata ca marca, gen "Maria".

Cat priveste scrisoarea, poti sa le raspunzi politicos ca nu ai stiut si ca ai incetat orice folosire a marcii lor.
Atat timp cat nu ai folosit cu rea intentie marca lor, nu au ce sa-ti faca.
Discuție Ordin 513/2015
Acest ordin se baseaza pe art. 4 alin 12 lit. i din Ordonanta de urgenta a guvernului 28/1999.

Am cautat si nu gasesc acest aliniat...

Am gasit doar OG 47/2007:
3. La articolul 4 alineatul (6), dupa litera d) se introduce o noua litera, litera e), cu urmatorul cuprins:
"e) sa inregistreze banii personali detinuti de angajati si/sau de administratorul unitatii intr-un registru special intocmit in acest sens si sa introduca, la inceputul fiecarei zile, in aparatele de marcat electronice fiscale soldul initial reprezentand monedele/bancnotele divizionare necesare pentru a da restul clientului."


Ceva nu se potriveste.
Răspuns la discuția Anuntul.ro acuzati de proxenetism
E ca si cum ai condamna toti producatorii de cutite pentru ca "faciliteaza" practicarea crimelor. Ce sa mai vorbim de fabricile de armament. Toti angajatii la puscarie! :O

Sau... de unde incepe raspunderea penala?

Pe de alta parte "anunturile matrimoniale" este doar una dintre categoriiile de anunturi de care se folosesc infractorii. Dar mai sunt si altele. E plin netul de inselatorii, etnobotanice, comert neautorizat etc. facilitate de anunturi.

NB: Am si eu un site de anunturi gratuite.