avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala termică la bloc montată în condiții ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala termică la bloc montată în condiții dubioase. Ce e de făcut în această situație?

un proprietar a cerut acordul asociatiei pentru montarea centralei de ap.Acordul i-a fost dat cu amendamentul sa se lucreze cu firma autorizata si sa prezinte o copie a autorizarii de catre ANRE,lucru care nu s-a intamplat.A obtinut si acordul celor 3 coproprietari ai bransamentului separat de ceilati membrii ai as. de pop,carora le-a dat o anumita suma (inteleg ca asa este regula)Presedinta as.de prop.a sunat la RADET,pentru a verifica daca s-a depus documentele pentru debransare,raspuns telefonic a fost NU!-Nu exista nici o documentatie depusa de nimeni din blocul,scara dvs.S-a solicitat si de la Distrigaz,in prima faza tot telefonic in care raspunsul a fost deasemenea, Nu!. S-a transmis si prin e-mail aceleasi solicitari .Pana la acest moment,raspunsul scris nu a sosit.In schimb au venit 2 lucratori de la Distrigaz,in urma celor solicitate de Presedintele scarii,sa ne anunte verbal ca d-na a depus o cerere si ca trebuie sa isi monteze centrala.A fost solicitata de catre Presedinte, data si nr de inregistrare a cererii,si ce anume a solicitat(poate a solicitat racordarea aragazului),si daca firma care face aceasta lucrare indeplineste conditiile legale.Raspunsul; ''Nu-i treaba noastra-Poate nu v-a prezentata autorizatia pentru ca lucreaza cu oameni pe care ii plateste la negru,ca asa este in Romania''Am uitat sa va spun ca acum 2 sapt.a fost solicitatat interventia politiei,intrucat sambata dimineata la ora 8.30 d-na s-a prezentat cu firma careia i-a fost ceruta autorizatia si pe care nu a prezentat-o (timp de 3 sapt) si au oprit gazele pentru a continua lucrarea.Una dintre locatare s-a sesizat,le-a cerut sa se legitimeze,au devenit violenti atat verbal cat si fizic. Dupa cum v-am spus s-a solicitat interventia politiei,la vederea echipajului au fugit.Politia ne-a legitimat pe toti care ne aflam la parter si i-a spus doamnei sa prezinte actele necesare lucrarii,evident ca mintit ca au fost prezentate Presedintelui,si motivatia ca au fugit a fost ca ,au plecat sa aduca documentele,lucru care nu s-a intamplat.D-na s-a debransat singura fara acordul si cu echipa Radet.Domnii de la Distrigaz , veniti in aceasta dimineata insistau pe ideea ca d-na a primit acordul Asociatiei de Proprietar si ca ne poate actiona in judecata,pentru faptul ca ne retragem acordul de principiu, si ca celor 3 persoane le-a dat bani si ca a devenit coproprietara.Cei trei,doresc sa-i inapoieze banii.Ceilati proprietari se tem acum pentru siguranta lor,avand in vedere modul in care d-na in cauza a inteles sa execute lucrarile.Toti isi pun intrebarea daca se intampla o nenorocire cine ne despagubeste.? Ideea presedintei este buna dar putin probabila ,aceea de a depune o garantie pentru fiecare apartament in parte.Ce-i de facut in aceasta situatie?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: cmatei , utilizator 15:32, 29 Septembrie 2017
Faceti afirmatii contradictorii
Initial afirmati
Presedinta as.de prop.a sunat la RADET,pentru a verifica daca s-a depus documentele pentru debransare,raspuns telefonic a fost NU!-

Ulterior reveniti cu precizarea
D-na s-a debransat singura fara acordul si cu echipa Radet[/quot]
Daca RADET a trimis echipaj,inseamna ca exista acordul furnizorului de agent termic pentru debransare
Singura rezolvare a dilemei consta in acea ca presedintele de asociatie sa solicite doamnei in cauza acordul autoritatilor=RADET +distrigaz
D-na s-a debransat fara a avea avizul de la RADET. D-na in cauza a executat lucrarea doar pe baza acordului de principiu dat de asociatia de proprietari,si acest acord a fost dat cu amendamentul sa obtina toate avizele necesare si legale,pe care urma sa le prezinte d-nei Presedinte.Acest lucru nu s-a intamplat, ba mai mult firma care a executat lucrarea nu detinea autorizatie de la ANRE,si a fost solicitata interventia politiei,care a sosit si a legitimat-o pe d-na in cauza si atat.Cand presedinta a spus politiei ca lucratorii firmei au fugit la sosirea dumnealor,doamna in culpa a argumentata ca au plecat sa aduca documentele,evident lucru care nu s-a mai intamplat.In schimb in cursul zilei de astazi h17,a venit un cetatean care lipea un afis pe geamul usii de la intrare cum ca maine 28 09 2017 se vor inchide gazele intre orele 08-10.D-na Presedinta la intrebat daca este de la Distrigaz,si cine a facut solicitarea,nu prea stia dar a lasat nr de tel al patronului firmei ,a fost sunat si intrebat cine a facut solicitarea de oprire a gazelor(in anunt nu era specificat apartamentul,proprietarul) a devenit violent verbal pretinzand ca a fost mituit sa nu execute lucrarea si ca el vine maine cu orice risc '',politie si chiar sa fie impuscat si tot face lucrarea.''S-a cerut raspunsul in scris de la RADET,si Distrigaz acum 11 zile am inteles ca trebuie sa asteptam 31 zile conform legi.Raspunsul verbal ca nu a depus la RADET,a fost dat,dar este nevoie si de cel scris.Echipa de la Distrigaz,care a fost dimineata,a spus ca doamna ar fi depus la ei o cerere,dar nu avem cunostinta ce a solicitat.Poate a solicitat racordarea aragazului si dorim sa stim cand a fost inregistrata cererea,ca se poate sa o fi depus dupa ce a fost afisat la avizier retragerea acordului pentru neprezentarea avizelor si a autorizatiei firmei care instaleaza.Maine dimineata o sa vedem cum vor decurge lucrurile.Va rog sa imi spuneti mai mult decat a chema politia ce putem face?
Sesizati Politia locala. In mod sigur acestia stiu ce au de facut, verificat.
Situatia poate deveni periculoasa pentru toti proprietarii din bloc in cazul in care montarea si legarea CT la reteaua de gaze naturale nu este facuta de firma cu personal autorizat.
Am sunat si au spus na nu intra in competentele lor.Am solicitat interventia serv 112 si nu s-a rezolvat nimic.Ne-au spus ca este in regula si ori ii lasam sa continue lucrarea ,ori mergem la sectia de politie.

Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
irinoaia, utilizator
Vă scriu dintr-un oraș, capitală de județ, unde aproape toate apatamentele au centrală de apartament: stați liniștiți, o firmă autorizată de ANRE verifică toată lucrarea! Nu doar la început, ci și prin verificările periodice. Dacă au făcut ceva ilegal vor fi deconectați de la gaz imediat. Se verifică instalația de gaz în întregime, cât și centrala indirect (centrala la rândul ei este verificată periodic de o firmă autorizată), De asemenea, în apartament va fi instalat un detector de gaze, obligatoriu.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2017
cmatei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit ... irinoaia irinoaia Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit pana acum in cadrul asociatiei.A fost primit un e-mail din partea unui proprietar o fisa ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Instalare centrală termică la bloc im82 im82 Pentru instalarea unei centrale termice mai sunt necesare: semnăturile vecinilor de perete + a asociației de proprietari + a celor care s-au debranșat de ... (vezi toată discuția)