avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate cornel selaru

Activitate cornel selaru

Discuție Divort
La divort,cine cere dovada veniturilor pe care le realizez? Pot aduce eu adeverinta de venit sau numai instanta de judecata poate cere acest lucru? Va multumesc!
Prin anul 1985 am construit un garaj( aprobare verbala fiindca atunci apartinea de I.G.O.) la care nu detin niciun fel de act. Ce pot face pentru a intra in legalitate deoarece de la primarie am primit o notificare precum ca" datorita faptului ca nu ati platit impozit pe aceasta constructie urmeaza sa fiti demolat"
Am avut primul termen de judecata(stabilire domiciliu copil, parinti necasatoriti legal), iar fosta concubina a sugerat sa facem o intelegere asupra acestui aspect urmand ca, copilul sa ramana la mine iar ea sa aiva drept de vizita. Intrebarea este: unde se poate face aceasta intelegere intre parti la mediator sau la notar? Va multumesc!
Răspuns la discuția ordonanta presedentiala
Paratul se prezinta sigur dar nu stiu reclamantul deoarece este cam departe(Orsova) Procesul are ca subiect "stabilire domiciliu copil". Copilul se afla la domiciliul paratului din luna octombrie si are varsta de 3 ani!
Răspuns la discuția ordonanta presedentiala
Dar dacă reclamanta nu aduce la dosar niciun înscris și ne se prezintă la proces dar eu da,ce se întâmplă?
Am proces pentru stabilire domiciliu minor.La primul termen judecat la Judecatoria Craiova s-a stabilit ca urmatorul termen sa se judece la Judecatoria Calarasi,Judecatorie pe raza careia minorul domiciliaza. Intrebarea este urmatoarea: daca in ziua procesului eu ca parat ma prezint iar reclamanta nu, ce se intampla? Se judeca in lipsa? P e citatia primita de la Judecatoria Calarasi scrie ca "in caz de neprezentare a partilor,se va putea trimite un inscris,judecata urmand sa se faca in lipsa". Ce inseamna? Trebuie sa angajez alt avocat ( la Craiova am avut) sau poate sa ma reprezinte tot el? Va multumesc!
Discuție avocat
Am avut proces(prima infatisare} la Craiova pentru stabilire domiciliu minor,unde s-a decis ca procesul sa se judece la Judecatoria Calarasi,unde minorul are domiciliul actual. Am angajat avocat{platit}. Intrebarea este: daca am achitat onorariul avocatului dar procesul are loc in alt judet tot el ma reprezinta,sau trebuie sa angajez altul?
Problema este urmatoarea: cel 2 persoane doresc sa de mute la mine acasa (am locuinta proprietate personala),sa-i ingrijim,iar noua sa ne lase apartamentul. Fiul vitreg a fost casatorit iar in urma casatoriei are o fata,care nu locuieste cu el! Fata de cele specificate mai sus de dumneavoastra mai aveti de adaugat ceva?
Fratele mamei impreuna cu fiul vitreg al dumnealui(sotia fratelui mamei a decedat intre timp) care locuiesc in aceiasi locuinta, doresc sa-mi lase locuinta cu conditia ca eu sa-i ingrijesc pana la sfarsitul vietii. Intrebarea este urmatoarea:care sunt demersurile care se pot face tinand cont ca apartamentul este achizitionat pe numele fratelui mamei si a sotiei lui,iar dupa moartea acesteia nu s-a facut succesiunea dupa decedata! Ce drepturi ar fiul vitreg(locuieste in acelasi apartament cu fratele mamei) tinand cont ca si el este de acord ?
Pentru doamna sau domnul de mai sus (asaofi)prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă s-a stabilit o pensie in valoare de 120 lei lunar indiferent daca se realizează sau nu venituri.