am fost la un notar iar acesta ma indruma tot la un avocat , pe linga faptul ca cele relatate de cei de pe forum sunt totalmente adev
din prima casatorie al bunicului, eu sunt singurul mostenitor
problema este ca atunci cind se facu succesiunea nici nu am fost trecut in acea anexa parca 24, chestiunea cu mostenirea venind anul trecut cind un om ce era interesat de un teren al bunicului ma contacta; conjunctura a fost ca , o alta persoana m-a instiintat fara sa stie de starea de fapt in care eram eu , si faptul ca succesiunea a fost facuta in absenta mea
buna ziua ,
O situatie ceva mai complicata : bunicul meu a fost casatorit de 2 ori , din prima casatorie rezultind un copil(mama mea care a decedat 1993) si pe care am mostenit-o fiind singurul copil, si o a doua casatorie din care nu au rezultat copii insa cea de a doua sotie avind 4 copii dintr-o alta casatorie . Cei doi au decedat atit bunicul (2004) cit si sotia dea doua (2005) iar dezbaterea mostenirii s-a facut in 2005 cumulat pentru cei 2 la un notariat in Buhusi , jud. Bacau intre cei 4 copii al celei dea 2 sotii . AM cateva intrebari , si as dori unrasups daca se poate :
a) eu mai am drept de mostenire asupra cotei bunicului ce i se revine mamei?
b) ce demersuri trebuie intreprinse (daca se mai poate ) asupra revocarii titlului de mostenitor pe care cei 4 il detin
c) ce cote revin fiicaruia din mostenitori
Multumesc anticipat
As vrea sa aflu in ce an s-a introdus impozitul pe terenul extravilan ptr ca de la primarie mi sa comunicat doi ani diferiti respectiv 2005 sau ? 2007
Strabunicul meu a decedat in cel de al doilea razboi mondial, a fost declarat decedat pe front dar la autoritatile locale nu am gasit nici o adresa venita de la ministerul apararii de la acea vreme prin care sa rezulte faptul ca acesta ar fi decedat pe front,cu toate ca ultima adresa la care acesta domicilia era pe raza localitatii respective,
intrebarea mea este cum as putea face dovada decesului sau ptr ca aceasta mi sa cerut la un notariat
Anul curent , sotia a incetat activitatea la o firma pe 23.05.2011 si a reluat-o la alta pe 24.05.2011.Influenteaza negativ in perspectiva unei sarcini aceasta discontinuitate ( intrerupere de 1 zi intre contracte ).Ea nu este insarcinata momentan, dar avem proiecte in acest sens.Daca raspunsul d-voastra in aceasta problema este unul descurajant, se poate face ceva pentru inlaturarea unor consecinte nefaste pentru bugetul familiei ( pierderea indemnizatiei maternale ), plata contributiilor pentru ziua respectiva la cass sau alta solutie?
Multumesc!
Divortul intre soti a intervenit anul trecut, partajul a fost amanat de parat in speranta unei eventuale sperate reconcileri.Lasand impresia ca aceasta s-ar putea produce , reclamanta a reusit sa -si convinga fostul sot sa renunte prin partaj la toate bunurile la care ar fi dreptul ( cota parte apartament, masina ), naivul sot asumandandu-si si responsabilitatea platirii in continuare a pensiei alimentare catre cei doi copii minori, totul pentru a-si dovedi buna credinta. Divortul s-a produs fara o culpa a niciunuia dintre soti ( eventual plictiseala sotiei ).Partajul odata pronuntat la notar , sotia nu a dat niciun semn de impacare. Sotul evident pacalit mai are vreo sansa de recuperare a bunurilor obtinute cu greu in urma a ani de munca in strainatate, privat de familia pe care a sperat sa o recastige prin acest gest ? POATE FI UN PARTAJ VOLUNTAR REVOCAT? :((
As dori sa deschid o actiune succesorala dupa bunica, fiind singurul ei urmas( mama fiind decedata inainte de a interveni decesul bunicii mele), daca se poate as dori citeva raspunsuri daca se poate :
- precizare decesul bunicii a intervenit acum 4 ani
daca aceasta actiune este mai ieftina pe cale judecatoreasca , decat pe cea notariala?
difera taxa de timbru ?
este adevarat ca acea taxa de 3% poate fi restituita in cazul actiunii pe cale judecatoreasca