avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate buburici

Activitate buburici

A decedat acum o luna si jumatate.

Multumesc amandurora de raspuns.
Buna ziua,
Puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu modul de trimitere a citatilor pentru succesiune?

Pentru a intelege mai bine intrebarea, expun un mic istoric al "vietii" mele: in urma cu 30 de ani, cand m-am nascut, tatal meu biologic (spun tata biologic deoarece intre timp am avut un tata vitreg care m-a crescut mai bine si cu mai multa dragoste decat un tata biologic) nu a vrut sa ma recunoasca, drept urmare mi s-au facut doua teste de paternitate (unul la Bucuresti, altul la Cluj), in urma amandurora reiesind (cu procent maxim) ca el este tatal meu biologic. Fiind vremea lui Ceausescu, nu a avut ce face si a trebuit pana la urma sa ma declare oficial ca fiind copilul lui. Intre timp s-a casatorit si a avut alti 2 copii. Din pacate (pentru el), desi am locuit in acelasi cartier, nu a vrut sa interactionam in niciun fel, deci nu s-a creat niciun fel de relatie intre mine si familia lui (cu el am vorbit de 2 ori la insistentele unui copil naiv (adica eu), iar cu copiii lui ne cunosteam doar din priviri dar nu am vb niciodata). Am aflat de curand ca el a decedat.

In conditiile in care eu nu am interactionat cu familia lui (din dorinta lor nu din a mea) si tinand cont ca intre timp eu m-am casatorit, drept urmare mi-am schimbat numele si m-am si mutat in alt oras, ce anume ar trebui sa fac eu pentru succesiune? Sa astept linistita acasa o citatie de succesiune?

Va multumesc anticipat de orice sfat sau raspuns primit!
Buna ziua,

Am si eu o dilema in legatura cu modul de plata a concediului postnatal pentru zi libera de la stat. Mai exact situatia este urmatoarea: lucrez la privat si salariul este suma fixa pe luna netinand cont de numarul de zile lucratoare pe luna. In luna decembrie 2010 mi s-a terminat concediul postnatal pe data de 4 decembrie. Acum cand am luat salariul am vazut ca am fost platita doar pe 2 zile respectiv 2 si 3 decembrie iar eu ma asteptam sa fiu platita pe 3 zile, respectiv 1,2 si 3 decembrie. Am sunat la salarizare si mi s-a spus ca 1 decembrie nu se plateste. Intrebarea mea este daca intr-adevar nu se plateste, eu stiind ca 1 decembrie este zi lucratoare libera dar platita.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in legatura cu urmatoarea problema:

Eu si sotul meu vindem un apartament cu suma de 255 000 RON. Conform articolului 771 litera b din codul fiscal am datora un impozit de 4550 RON.

In schimb notarul ne-a spus ca impozitul datorat este de 5100 deoarece se considera ca suntem doi proprietari (eu si sotul meu) si modul de calcul ar fi urmatorul: se imparte suma de vanzare la 2 (127 500Ron) se aplica 2% intrucat suma este mai mica de 200 000 Ron (2550) si se inmulteste cu 2....astfel se plateste de fapt 2% din toata suma si nu se mai aplica 1% la ce depaseste 200 000Ron intrucat s-a impartit suma de vanzare la 2.

Eu am cautat in codul fiscal la norme metodologice si nu am gasit ceva legat de numarul de proprietari (care mai mult, in cazul de fata suntem de fapt sot si sotie si este bun dobandit in comun).

Imi puteti spune si mie va rog in baza carui articol se calculeaza astfel impozitul?

Multumesc frumos de ajutor!