avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata concediu postnatal pentru zi libera de la stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata concediu postnatal pentru zi libera de la stat

Buna ziua,

Am si eu o dilema in legatura cu modul de plata a concediului postnatal pentru zi libera de la stat. Mai exact situatia este urmatoarea: lucrez la privat si salariul este suma fixa pe luna netinand cont de numarul de zile lucratoare pe luna. In luna decembrie 2010 mi s-a terminat concediul postnatal pe data de 4 decembrie. Acum cand am luat salariul am vazut ca am fost platita doar pe 2 zile respectiv 2 si 3 decembrie iar eu ma asteptam sa fiu platita pe 3 zile, respectiv 1,2 si 3 decembrie. Am sunat la salarizare si mi s-a spus ca 1 decembrie nu se plateste. Intrebarea mea este daca intr-adevar nu se plateste, eu stiind ca 1 decembrie este zi lucratoare libera dar platita.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 20:29, 10 Ianuarie 2011
1 Decembrie este zi libera prin lege si nu se plateste. Daca natura activitatii firmei presupune lucrul si in acesta zi si ati lucrat propriu-zis atunci trebiua sa fiti platita.
1. Zilele de sarbatoare legala sunt zile nelucratoare si neplatite ( ca si duminicile)

2. Cand sunteti platita cu salariu lunar fix, intradevar, salariul dvs per zi este variabil in functie de zilele lucratoare din luna si astfel, chiar daca sunt zile libere legale, dvs primiti acelasi salariu in orice luna pt program complet de lucru.

In schimb, la concediile medicale, prenatale, postnatale, modul de calcul pormneste de lao baza de calcul zilnica fixa, ca urmare in functie de nr de zile de concediu pre/postnatal dintr-o luna (corespunzatoare nr dezile lucratoare), veti primi sume lunare diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare zile libere larisaflory larisaflory daca ,1,2 ianuarie au fost libere sunt platite ,va miltumesc anticipat (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei clau_dia clau_dia buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal - plata corecta tinaserban tinaserban Buna ziua, sunt in concediu de maternitate incepand cu luna februarie si lucrez ca bugetar, in invatamant. in luna martie am nascut si momentan sunt inca in ... (vezi toată discuția)