Am si eu o dilema in legatura cu modul de plata a concediului postnatal pentru zi libera de la stat. Mai exact situatia este urmatoarea: lucrez la privat si salariul este suma fixa pe luna netinand cont de numarul de zile lucratoare pe luna. In luna decembrie 2010 mi s-a terminat concediul postnatal pe data de 4 decembrie. Acum cand am luat salariul am vazut ca am fost platita doar pe 2 zile respectiv 2 si 3 decembrie iar eu ma asteptam sa fiu platita pe 3 zile, respectiv 1,2 si 3 decembrie. Am sunat la salarizare si mi s-a spus ca 1 decembrie nu se plateste. Intrebarea mea este daca intr-adevar nu se plateste, eu stiind ca 1 decembrie este zi lucratoare libera dar platita.
1 Decembrie este zi libera prin lege si nu se plateste. Daca natura activitatii firmei presupune lucrul si in acesta zi si ati lucrat propriu-zis atunci trebiua sa fiti platita.
1. Zilele de sarbatoare legala sunt zile nelucratoare si neplatite ( ca si duminicile)
2. Cand sunteti platita cu salariu lunar fix, intradevar, salariul dvs per zi este variabil in functie de zilele lucratoare din luna si astfel, chiar daca sunt zile libere legale, dvs primiti acelasi salariu in orice luna pt program complet de lucru.
In schimb, la concediile medicale, prenatale, postnatale, modul de calcul pormneste de lao baza de calcul zilnica fixa, ca urmare in functie de nr de zile de concediu pre/postnatal dintr-o luna (corespunzatoare nr dezile lucratoare), veti primi sume lunare diferite.
Drepturile gravidei
clau_dia
buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)