avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate AntoanelaC

Activitate AntoanelaC

Răspuns la discuția Probleme in bloc nou
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nicăieri în legislație recepția blocului cu Asociația.. practic, fiecare client achiziționează o cotă parte din spațiile comune, deci la recepția apartamentului se asimilează și recepția unei părți din spațiul comun. În ceea ce privește pompele, dacă blocul are subsol este logic să iasă pompat. Astăzi sunt pompe foarte bune, sunt soluții astfel încât să nu fie nevoie să vidanjati. Problema este probabil ca se aruncă pe rețeaua de canalizare lucruri ce nu ar trebui (cârpe, pamperși, șervețele umede etc). Faceți o expertiză a pompei și a soluției de pompare. Și cereți dezvoltatorului să monteze unele eficiente. (Care într-adevăr sunt mai scumpe).
acest răspuns util
Uneori, mai ales in cazul caselor din mediul rural, nu se respecta legislatia privind scurgerea apelor. Depinde ce spune cadastrul, nu ce credem ca stim sau nu stim. Daca s-a ajuns aici, probabil ca vecinul are cadastrul facut, cadastru ce arata ca este la mimita de hotar si nu doar pana la linia strasinii
Sunt inginer constructor si stiu foarte bine ce inseamna acest lucru. Am construit peste 2700 de apartamente. Asa ca repet, atata timp cat exista astazi solutii tehnice pentru izolare interioara, nu vad de ce sa renunt eu la proprietatea mea, proprietate garantata prin Consitutie.
Răspuns la discuția Abuz GDPR?
Un alt motiv este ca atunci cand se acorda o limita de credit se ia in calcul și bonitatea angajatorului. Bancă vrea sa se asigure ca aveti de unde sa platiti, ca lucrați la o companie ce nu se va închide sau nu este pe lista sancțiunilor etc

Raluca147 a scris:

Cand am facut cardul de cumparaturi (cu o limita mult mai mica decat as fi putut obtine - alegerea mea), s-a facut interogare la ANAF. Nu inteleg de ce numele companiei ar avea vreo relevanta. Castig suma X - ce o intereseaza pe banca numele firmei care imi vireaza suma X? Poate maine e alta firma si peste inca 3 luni o a treia.

Si da, tocmai am primit aceeasi cerinta si de la Revolut. Stiam ca GDPR-ul spune ca procesatorii de date se obliga sa ceara si sa detina doar strictul necesar. Cum e numele companiei angajatoare o informatie strict necesara?

acest răspuns util

Aici nu cred ca vorbim de deranj. Ci de dreptul de proprietate. Nu este ca și cum este vina vecinului ca a crescut prețul la gaze. Sau ca a făcut / cumpărat o casă neizolată conform. Una este să îi dai un drept de servitute ca nu are pe unde să treacă. Sau dacă, așa cum spuneam, nu se putea tehnic rezolva problema. Hai să luăm de la vecini ca este mai simplu. Nu cred ca este corect
gi-jane2 a scris:

Mie deranjul mi se pare mult mai mare pt vecin sa izoleze pe interior, ii rămâne și camera mai mica, de aia vrea sa izoleze pe exterior.

Expertul ar trebui să spună ca se poate izola interior. Căci în acest fel nu ar afecta proprietatea vecinului. Instanța ar trebui să decidă altfel. Doar dacă este imposibil tehnic sau costul ar fi exagerat, instanța ar trebui să îl oblige pe proprietarul vecin să cedeze din terenul lui. Dacă adunăm costul terenului și lucrările de reparații, este clar ca este mai costisitor ce vrea vecinul decât izolarea interioară.

POPA GHEORGHE a scris:

Instanta nu poate impune sa se faca termoizolare interioara, nu exterioara asa cum doreste vecinul respectiv.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, puteți să cereți izolarea interioară, respectiv vată minerală peste care se pune o placă de rigips, se gletuieste și se vopsește. Izolarea unei încăperi se poate face atât de la exterior cat și la interior.
Dacă tatăl poate justifica suma de unde o are fără nici o tăgadă, puteți să îl cumpărați așa cum se menționează. Altfel mai bine așteptați. Părinții mei au făcut acest lucru și la partaj soțul a insistat ca erau banii lui. Chiar dacă ai mei vânduseră cu ceva timp în urmă un apartament. Bafta!
acest răspuns util
Notarea în cartea funciară a terenului este posibilă, chiar dacă nu există clădirea. Doar ca trebuie ca în antecontract să aveți specificat prețul, data de încheiere a contractului de cumpărare în formă autentică și suprafața aproximativă ce vă revine ca și cota indiviză din teren. Nu veți fi protejat de insolvență, dar bănuiesc faptul ca dacă termenul de finalizare este 2025, construcția este destul de avansată, astfel încât puteți să vă dați seama dacă există un risc foarte mare să nu termine clădirea. Sunt și vor fi dezvoltatori ce vor cere avansuri mari. Cazul Nordis este un exemplu de așa nu, însă trebuie să vă uitați ce înseamnă cazul Nordis vs numărul apartamentelor construite. Sunt și dezvoltatori seriiosi ce au dezvoltat mii de apartamente. Ca o concluzie, daca plecați cu aceste temeri și nu cunoașteți dezvoltatorul sau constructorul, căutați alt proiect. Sau plătiți maxim 15 %. Eventual puteți plăti în tranșe lunare, funcție de progresul construcției.
acest răspuns util
Terenul poate fi arabil. Important este să fie intravilan. La momentul intabulării construcției i se va schimba destinația. La fel faptul ca este construită în regie proprie, nu este o problemă. Poate doar pentru perioada de 3 ani de garanție. Deoarece construind cu diverse echipe, nu cred ca va fi dispus sa va repare ceva în garanție. Problema cea mai mare este dacă a construit fără autorizație de construire. Deoarece cu va putea încheia procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, nu va primi certificatul de atestare a clădirii, nu va putea intabula și respectiv nu va putea vinde imobilul. O clădire / un apartament nu se poate vinde fără să fie intabulat. Poate doar să fie promis, ca un bun viitor. Mai bine căutați altceva.