avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters160566

Activitate ContSters160566

Cu diriginta clasei unde învață fiul meu, am încercat să vorbesc despre intenția copilului de a rămâne la ore, în locul serviciului pe școală. Dar, n-am avut nicio șansă să primesc un răspuns pozitiv din partea dânsei. Mi s-a spus clar, că nu poate fi scutit de această obligație, care-i revine fiecărui elev și mi-a întors apoi spatele.
De mutat, am de gând să-l mut la o altă școală din semestrul II. Dar nu aceasta este motivul pentru care vreau să-l mut, ci altul care ține de performanța școlii la care copilul ar vrea să ajungă. Chiar dacă-l mut, această problemă o va întâmpina și la acel liceu. Nu știu ce să fac?! Aș vrea să aleg cea ma potrivită cale. Nu vreau să fac nici circ prin școală, dar nu vreau nici să-mi oblig copilul să facă ceva ce crede că nu îi este de ajutor în viață.
Avem un agent de pază pe care-l plătim noi, părinții. Dar domnul acela nu are atribuțiile elevului de serviciu. El stă afară în curte și păzește poarta de la intrarea elevilor. Elevii însă, trebuie să stea în grupe de câte doi, de pază în interiorul școlii. Doi stau la intrarea profesorilor în școală și alți doi, stau la intrarea profesorilor în cancelarie, ca să nu intre alți colegi de-ai lor neinvitați în cancelarie și să deranjeze profesorii.
Și da, regulamentul intern al școlii, prevede ca fiecare elev să facă de serviciu în școală, atunci când îi vine rândul. Cine nu se supune acestui regulament, va putea avea nota scăzută la purtare, ori de câte ori refuză să facă de serviciu în școală.
Dar mi se pare absurd ca fiul meu să facă de pază la școală, când eu îl trimit să învețe. Nu-l trimit la liceu ca să fie paznic pe la uși. Când era în școala generală, a putut să mai refuze din când în când să facă de pază pe la ușa școlii și acum la liceu nu se mai poate?
Iar orele pierdute de el, nu se recuperează. El are obligația să-și ia notițele pierdute și atât.
Vreau să fac ceva ca să nu mai fie nevoit un copil să facă de serviciu în școală, dacă nu dorește și el asta. Dacă fac o plângere la Inspectoratul Școlar, nu cred că voi rezolva mare lucru în acest sens. Tare-mi e teamă că ar putea fi tot împotriva fiului meu orice acțiune aș dori să o fac ca să stopez această absurditate. Nu spun nimic legat de fondul clasei și al școlii, banii de igienă și de pază, care încă se dau. Dar nu vreau această obligativitate de a-mi priva copilul de a fi la orele de curs, pentru a face de pază la ușa școlii.
Ce mă sfătuiți să fac?
Bună ziua!
Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?!
Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare elev, trebuie în mod obligatoriu să facă de serviciu în școală. I-am spus dirigintei cum este posibil așa ceva? Dacă fiul meu nu vrea să lipsească de la ore ca să facă de serviciu în școală, ce se întâmplă? Mi-a spus că i se va scădea nota la purtare cu un punct. Că așa prevede regulamentul intern al școlii. Vi se pare normal?
Totuși, anul trecut când i-a venit rândul și a făcut de câteva ori de serviciu în școală, s-a întâmplat ca să dea lucrare (fără să fie anunțată lucrarea) imediat a doua zi (la lecția ce a fost predată atunci când el era de serviciu în școală), fiind luat prin surprindere. Nu mi se pare normal să obligi elevul să facă acest serviciu în școală, dacă el nu vrea.
De ce temei legal m-aș putea agăța ca să-i fac dreptate fiului meu?
În niciun caz! :)) Totul costă. Nimic n-a fost gratis. Ce este drept, mi-am recuperat banii dați pe test și pe alte cheltuieli, de la tatăl copilului.
Eu nu aveam banii necesari pentru acel test. Și se tot amânau procesele din varii motive. Ba că nu avea el la dosar nu știu ce act, ba că nu era și el prezent pentru interogatoriu, ba că a făcut recurs la hotărârea de judecată și tot așa...! Am trecut printr-o perioadă cruntă atunci... abia reușeam să-mi plătesc chiria. Dumnezeu știe cum am reușit?! Dar am reușit. Prin multă muncă și ambiție.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația ta am fost și eu. Dar nu am primit niciun ban de când am născut copilul, ci de când am băgat în instanță acțiunea de chemare în judecată a tatălui copilului meu. Și să nu-ți imaginezi că va fi simplu. Ca să ajungi ca copilul tău să fie recunoscut de tatăl lui și ca să-i plătească și o pensie alimentară copilului, e o întreagă procedură de făcut. Sunt pași mulți pe care trebuie să îi parcurgi atentă și cu multă răbdare (pentru că durează). Probele cu martori, înscrisuri și cea mai importantă probă, este TESTUL DE PATERNITATE! Fără această probă, n-ai nicio șansă să câștigi un proces de recunoaștere a copilului și pentru o pensie alimentară de la tatăl lui.
Și încă ceva, să știi că la mine acest proces a durat 5 ani. Și l-am câștigat. M-am dus la starea civilă cu hotarârea de judecată definitivă și irevocabilă, am schimbat certificatul copilului de naștere (în care copilul să-i poarte numele tatălui), am mers la un executor și am obținut o poprire pe salariul fostului meu concubin și mi-a plătit de când am deschis acțiunea de chemare în judecată. Adică de când fiul meu avea 10 luni.
Succes!
Bună ziua.
Am și eu o mare problemă.
Luna trecută, am găsit să lucrez ca dispecer la o firmă de pază. Pentru că m-am angajat cu data de 8, am apucat să lucrez 8 ture de noapte (câte 12 ore tura) și 3 ture de zi (tot 12 ore ziua). Am primit pentru aceste ture, doar 800 lei. Într-o lună întreagă, vin 10 ture de noapte și 5 ture de zi (toate câte 12 ore tura). Toate astea, doar pe un salariu minim pe economie. Indiferent că am lucrat duminica, de sărbătorile legale, eu am primit aceiași bani. Minimul pe economie. Mi s-a promis că mi se va da mereu câte 48 de ore liber după tura de noapte. Dar, rar s-a întâmplat asta. Abia dacă vedeam 48 ore libere, după maxim 3-4 ture de noapte... la restul turelor, stăteam liberă doar 24 de ore, apoi mă întorceam iar în tura de noapte.
Azi patronul, mi-a spus că nu poate să îmi dea 48 de ore liber așa cum am vorbit de la bun început și că dacă vreau să mai stau în firmă, să stau doar pentru ture de noapte (12 ore muncă pe timpul nopții, iar 24 de ore liberă). L-am întrebat dacă-mi va da ceva în plus la salariu dacă accept varianta asta și mi-a spus că nu-mi va da nimic. Decât strict ceea ce îmi revine din minimul pe economie. Mi-a spus că dacă nu-mi convine, îmi desface contractul de muncă cu data de azi. Cum nu am acceptat bătaia lui de joc, m-a sunat și mi-a spus să mă întorc la firmă ca să-mi iau decizia de încetare a contractului de muncă.
Vi se pare normal ca să muncesc dublu orele maxime de muncă pe săptămână date de Codul Muncii (adică mai mult de 40 ore pe săptămână)? Deși în contract scria negru pe alb că eu voi munci doar 40 ore pe săptămână pentru un salariu minim, lucrurile n-au stat așa.
Ce să fac ca să pot să-mi fac dreptate? Să-mi dea banii pe turele de noapte și pe zilele lucrate din sărbătorile legale! Nu doar minimul pe economie cum spune legea că se dă pentru 40 de ore lucrate pe săptămână. Eu am lucrat câte 48-50 ore pe săptămână (că mai era nevoie să stau și peste programul celor 12 ore pe tura de zi sau de noapte). Nu ar fi normal să iau banii din urmă acum?
Ce mă sfătuiți să fac din punct de vedere legal?
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Bună ziua!
Îmi poate spune cineva, după cât timp de la data scadentă a facturii ENEL se aplică penalități conform legii, dacă nu este plătită?
Menționez că factura mea, a avut ca dată scadentă, 6 Septembrie, 2017. Menționez că niciodată n-am rămas restantă la vreo factură pe care trebuia să o plătesc și din pricina asta nu știu când se aplică penalități la vreo factură neplătită la timp. Mereu am fost o bună platnică. Doar că acum, chiar nu am cum să plătesc factura asta la Enel.
Pentru că pot avea banii necesari pentru a o plăti, abia după 15 luna asta, sunt nevoită să las factura neplătită la lumină până atunci. Mă interesează dacă Enel îmi poate umfla factura următoare, cu eventuale penalități pentru zilele de întârziere?! Știe cineva?
Vă mulțumesc anticipat, pentru eventualele răspunsuri!
cyan a scris:

Exact, trebuie admis initial in liceul civil si apoi transferat.
Dar daca exista si alti copii de cadre militare care vor sa se transfere se va face o departajare pe anumite criterii, medie, etc.

Ultima medie la liceul la care vreau să-mi transfer copilul, a fost cu mult mai mică decât a fiulului meu. Deci, dacă s-ar face acele criterii de departajare a copiilor din cadre militare, fiul meu ar fi favorizat la acel liceu, de media cu care a terminat.

Acum aştept să intre la liceul civil pentru care am optat şi voi vedea pe parcurs ce voi face!

Pe copilul meu abia l-am înscris la un liceu civil... dar înscrierea la liceele militare se face înaintea înscrierii la liceele civile dacă nu ştiaţi! Se pare că n-aţi înţeles ce am scris...
Recitiţi postarea mea! Copilul meu a terminat clasa a VIII-a abia anul acesta şi a fost declarat ADMIS la toate probele susţinute pentru Colegiul Militar, dar, la departajarea după mediile finale de la terminarea clasei a VIII-a + media la Evaluarea Naţională, fiul meu n-a putut să ocupe unul dintre cele 118 locuri, deoarece s-a intrat doar cu medii foarte mari. Iar fiul meu a avut media de admitere în liceul militar un pic mai mică decât ultima medie admisă.