avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Popescu

Activitate Cristina Popescu

buna ziua- introduceti o actiune in instanta prin care solicitati ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun/in exclusivitate - dupa caz.., stabilirea locuintei minorului la d-voastra, obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere... ; hotararea judecatoreasca astfel obtinuta va face dovada existentei familiei monoparentale...; in ceea ce priveste dreptul tatalui de a avea relatii personale cu minorul, nu aveti d-voastra calitate procesuala activa pentru acest capat de cerere....ci numai tatal daca d-voastra nu-i permiteti.
Răspuns la discuția Minor in vacanta fara parinti
- o procura notariala autentica prin care sa va permita sa iesiti cu copilul afara din tara
avocat Cristina Popescu
1. ptr. prima infractiune ati primit o pedeapsa de 1,4 ani inchisoare cu suspendare, probabil, dar pe durata unui termen de incercare ce se compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani
2.daca a 2-a fapta constituie infractiune, fiind savarsita in cursul termenului de incercare, , instanta va revoca suspendarea conditionata, dispunand executarea in intregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata ptr. noua infr.
3.fata de prima condamnare, reabilitarea si implicit cazierul curat intervine de drept la expirarea termenului de incercare, daca nu ati savarsit nicio alta infractiune in aceasta perioada de timp si nici nu v-a fost revocata suspendarea anterioara.
avocat Cristina Popescu
Răspuns la discuția Contract de inchiriere
daca a fost incheiat un contract de inchiriere, trebuie sa existe in cuprinsul lui o clauza cu privire la plata utilitatilor; daca nu, se administreaza probatorii in acest sens intr-un eventual proces.
avocat Cristina Popescu
Răspuns la discuția Bebelus la intretinere
de cum s-a nascut, daca doriti sa respectati legea.
avocat Cristina Popescu
Răspuns la discuția partaj/divort nelamuriri
1. nu influenteaza, dar daca se va amana dintr-un motiv sau altul, riscati ca - copilul sa se nasca in timpul casatoriei si atunci va avea ca tata pe sotul d-voastra; dar se poate rezolva ulterior si aceasta problema; incercati totusi, tocmai ptr. acest motiv, o preschimbare termen
2.teoretic unul dintre soti poate solicita o cota mai mare, dar d-voastra ati stabilit deja prin actul de vanzare-cumparare cotele fiecaruia, astfel ca nu ar avea sanse daca ar solicita acest lucru.
avocat Cristina Popescu
sa fim seriosi...; in traducere, instanta urmeaza a se pronunta in sensul constatarii caracterului de bun propriu /comun al aparaturii medicale; daca apreciaza ca fiind bun propriu nu va fi supus impartirii in actiunea de partaj, daca va constata calitatea de bun comun, aparatura medicala va fi supusa impartirii.
avocat Cristina Popescu
Răspuns la discuția Au voie sa face asa ceva ?
instanta are dreptul sa inlature depozitia unui martor daca o apreciaza ca nesincera , in contextul probelor administrate.
avocat Cristina Popescu
Răspuns la discuția partaj
daca exista intelegere intre d-voastra si fostul sot, incheiati o tranzactie care va fi consimtita de catre instanta sauy un partaj voluntar la notar, ori un acord de mediere; daca nu va intelegeti, solicitati instantei atribuirea in natura a imobilului in care locuiti si justificati de ce solicitati acest lucru iar instanta va hotari; se vor efectua de asemenea expertize de evaluare a celor doua imobile astfel incat daca unul dintre imobile are o valoare mai mare, cel caruia ii va fi atribuit sa achite celuilalt o sulta; dar cel mai bine apelati la un avocat care sa va consilieze.
avocat Cristina Popescu
Răspuns la discuția O problema juridica
daca sunt probe cu privire la savarsirea infractiunilor va fi condamnat, cu siguranta; in ceea ce priveste cazierul instantele il solicita de la politie - nu se tine cont de cele depuse de inculpati; cuantumul pedepselor este situat intre un minim si un maxim - de asemenea completul poate cobori sub minim sau poate urca peste maxim, in cazurile stabilite de codul penal si codul de procedura penala; in ultima instanta, in limitele stabilite de lege, instanta apreciaza in functie de fiecare caz in parte.
avocat Cristina Popescu