avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate lucian_2010

Activitate lucian_2010

Răspuns la discuția Cand se poate iesi la pensie?
Cei 15 ani sunt in extractia petrolului,mai exact interventie la Petrom;in cei de grupa a 2a sunt inclusi si ani la Uzina de Armament Plopeni si la combinate de ciment.Aceste unitati nu sunt considerate ca si locuri de munca in conditii speciale?
Răspuns la discuția Cand se poate iesi la pensie?
El are 22 de ani de munca grea(15 ani grupa I si 7 grupa a II-a).cum sa se reduca doar cu 3,5 ani varsta de pensionare?!
Răspuns la discuția Cand se poate iesi la pensie?
Buna ziua!Am o intrebare legata de varsta de pensionare pentru tatal meu.
El are 55 de ani si 9 luni si situatie este cam asa:
-munceste legal de la 16 ani,deci are aproape 39 de ani la zi vechime;
-grupa 1-15 ani,ceea ce inseamna o reducere de 7,5 ani a varstei de pensionare
-grupa 2-7 ani,aproximativ 2 ani reducere.
Dupa noua lege,imi puteti spune la cati ani poate tata sa iasa la pensie?
Multumesc!
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
si eu vreau sa dau statul in judecata.am cerut restituirea banilor,am primit raspunsul negativ,pe motiv ca ei nu pot calcula cat trebuie sa-mi restituie doar pe baza chitantei.am scos copii dupa actele depuse la dosarul de inmatriculare.acum mai trebuie sa incep procesul.e vreun avocat priceput din Ploiesti aici?!:D
O sa incerc sa ajung la Politie saptamana aceasta sa vad cum rezolv.De ce n-as avea sanse de reusita?
puteti,va rog, sa-mi spuneti cum pot sa am acces la dosarul de inmatriculare pentru ca nu am copii dupa ele.stiu ca am nevoie de brief,cartea masinii,decizia de calcul si contractul de vanzare-cumparare.trebuie sa depun o cerere la Politie?cam cat dureaza aceasta procedura?Va multumesc!
momentan nu pot sa pun cererea pentru ca nu sunt acasa.am completat o cerere pusa de Bogdan31 parca,in care am zis sa-mi restituie taxa in valoare de 5100 roni,cat era si in chitanta.ei au zis ca in baza ordonantei 50,pe care am si invocat-o in cerere,nu am dosarul complet.eu stiam ca dosarul trebuia facut pentru instanta cu toate actele.s-a schimbat cumva practica?
asta inseamna ca trebuie sa merg la politie sa-mi elibereze actele de la dosarul pentru inmatriculare pentru ca nu mai am copie dupa chitanta si nici decizia de calcul si oricum o sa-mi trebuiasca la proces,inclusiv brief-ul.treaba e ca o sa ma mai tina o luna pana imi dau din nou raspunsul.asta e,multumesc!
eu am formulat o cerere care se baza pe OUG 50 si la care am anexat o copie dupa chitanta de plata a taxei in care e trecut cuantumul taxei.normal trebuia sa-mi spuna ca nu sunt de acord cu cererea mea si eu sa-i actionez in instanta.acum ce fac,depun din nou cererea sau merg in instanta?
dupa ce in urma cu o luna am depus o cerere pentru restituirea taxei la Trezorerie,insotita de o copie a chitantei taxei platite,acum am primit un raspuns confuz:imi spun cei de la Fisc ca dosarul depus e incomplet si ca trebuie sa mai adaug acte(brief-ul masinii,cartea ei cu noxele trecute,talonul)pentru ca altfel nu pot face calculul sumei de restituit.eu stiam ca trebuia sa primesc un raspuns negativ la cererea mea si ca abia cand fac actionarea in instanta trebuie sa fac dosarul cu actele de mai sus.acum ce fac,pun actele pe care mi le-au cerut sau ma duc in instanta? taxa am platit-o in 4 decembrie 2008 si masina e inca in proprietatea mea!Va multumesc!