avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate Pixelut

Activitate Pixelut

Aș dori să știu dacă se află în vigoare OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și să înțeleg ce înseamnă o versiune consolidată. Deasemenea sunt interesat și de valabilitatea legii 227/2002 privind aprobarea OUG 155/2001.

Legea și respectiva ordonanță se află în faza de proiect sau sunt oficiale, aplicabile? Mulțumesc.

Da, e vorba de cazuri de extrema agreisivitate a unor haite de caini vagabonzi. Pot fii eutanasiati conform legii?
Cainii strazii nu au stapan. Intrebarea era daca se pot eutanasia cainii strazii cu grad ridicat de agresivitate.
Buna ziua, as dori sa stiu daca este posibila eutanasierea cainilor comunitari agresivi.

Iata textul de lege la care ma refer:

OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, Ordonanta de urgenta 155/2001, consolidata 2009

Anexa nr. 3 - EUTANASIEREA CAINILOR

1. Se recomandă pentru a fi eutanasiati câinii care nu au fost revendicati sau care nu au putut fi adoptati. Eutanasia se recomandă, de asemenea, în cazul câinilor care prezinta boli cronice incurabile.

La ce se refera acest text?
As dori sa stiu diferenta dintre drepturile morale si cele patrimoniale in legea drepturilor de autor, sau sa fiu sigur ca am inteles ce trebuie. Recent am incheiat un contract de cesiune exclusiva pentru o serie de ilustratii. Editura respectiva a publicat ilustratiile fara sa-mi mentioneze numele. Este adevarat ca in contract nu exista o clauza de atribuire a operei, dar am presupus ca drepturile morale nu sunt negociabile si ca nu trebuie mentionata o clauza speciala in acest sens. Mi s-a incalcat sau nu dreptul la paternitatea operei, chiar daca drepturile patrimoniale au fost cedate exclusiv? Este posibila o actiune in instanta pentru anularea contractului?
Pictor rus, mort la nastere.

=D>
Răspuns la discuția Eu cu cine votez?
Avem iarasi presedinte
Cu guvern ne-am procopsit.
Ce ramane sa mai facem?
Sa ne punem pe... bocit.
S-au adunat 8 capite de fan cu inca 10 capite si cu alte 7. Cate capite de fan s-au obţinut?

RASPUNS: O capita mare.
Răspuns la discuția H1N1
Ieri a incetat din viata actorul Toni Tecuceanu, unul din cele mai indragite personaje ale Cronicii Carcotasilor. Cauza mortii a fost un raspuns anormal a sistemului imunitar, asa numita furtuna citokinica. In anumite cazuri H1N1 poate determina o reactie violenta a celulelor care asigura apararea organismului. Aglomerarea de celule blocheaza schimbul de oxigen din plamani, pacientul necesitand ventilatie mecanica. In final organismul cedeaza, inundat de propriul sistem imunitar. Anomalia afecteaza in special tineri, a caror sistem imunitar este sanatos, in timp ce persoanele in varsta, cu sistem imunitar slabit, reusesc sa scape.

Furtuna citokinica este responsabila de dezastrul gripei spaniole din 1918, virusul suferind o mutatie periculoasa numita D225G.

D225G a aparut sporadic si in pandemia actuala, in Mexic, Ucraina si Suedia. Spre deosebire de tulpina obisnuita, care se localizeaza in gat - de unde se poate colecta cu un betisor cu vata - tulpina D225G se localizeaza in plaman. Analiza este una genetica, extrem de costisitoare si laborioasa. Se pare ca D225G si-a dezvoltat o gena rezistenta la Tamiflu, ceea ce face ca principala arma de lupta sa devina inutila in cazul raspandirii tulpinei D225G. Inutil de spus ca vaccinul actual e obtinut din tulpina obisnuita si nu din cea mutanta, insemnand ca in fata raspandirii unei pandemii de D225G nu exista practic nici un mijloc de aparare.
Răspuns la discuția Despre Biblie
Componenta morala este o parte importanta a sistemului religios, insa a reduce intreg crestinismul la un set de legi morale e o modalitate gresita de a-l intelege. In plus setul de legi propus de crestinism e uzual, intalnit in orice religie. Mai mult, acelasi set este intalnit si in cazul ateilor. Crestinismul ofera in primul rand explicatii despre natura lui Dumnezeu (Dumnezeu intreit, Tatal, Fiul si Sfantul Duh), anumite explicatii despre natura imparatiei divine, dar in special descrie modul in care Dumnezeu ne vine in ajutor prin oferirea harului.

Noul Testament - prisma prin care noi, crestinii, privim si interpretam intreaga Biblie - are ca scop dobandirea imparatiei divine. Preocuparea principala e viata de dupa moarte si rolul nostru in ceea ce sa va intampla dupa incheierea acestui pasaj scurt pe care il numim viata.

Problema e ca in epoca moderna eshatologia (viata de dupa) si-a pierdut complet importanta, Dumnezeu fiind util doar in derularea vietii pamantesti. Rezultatul e un fel ciudat de crestinism laic, un set moral, un fel de carte a bunelor maniere in varianta religioasa.