avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER

Activitate AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER

! nu uita de adresa catre vecini si ocolul care administreaza si pazeste padurea pentru ca acestia sa renunte expres sau tacit la dreptul de preemtiune. In plus la paduri trebuie sa fie atent si la multe alte detalii legate de amenajament, de contractele de administrare si paza, de drepturile tertilor: ex. administratorul fondului de vanatoare, drepturi dobandite de terti asupra raurilor si paraurilor care trec prin padurea respectiva, daca exista acces direct sau nu...dar acestea din urma, afar de primul vizeaza mai mult cumparatorul. bafta
Buna ziua,
ati aflat intre timp exact ce trebuie sa faceti, ati primit cumva deja vreun sfat ce fel de actiune trebuie sa incepeti? ! ca limitarea la 10.000 Euro este momentan in discutie la Curtea Constitutionala.
numai bine.
Atentie! Declaratia de rezolutiune produce efecte numai intre parti.Pentru opozabilitate fata de terti, declaratia de rezolutiune trebuie inscrisa in registrele publice.
Este vorba despre o atentionare a unor distinsi colegi de breasla in cadru unui articol ref la noul cod civil.
As avea o intrebare si anume in ce registre trebuie facuta publica rezilierea unui contract comercial pentru a fi opozabil tertilor sau alte tipuri de contracte afara de cele notariala/acte notariale care sunt inregistrate prin sistemul INFONOTE de catre UNNPR?
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de contract de achizitii publice conform noului cod civ?
Am doar un exemplu de modificare care ar trebui neaparat facuta in acest contract - referitor la pactul comisoriu de gradul patru - nu se specifica exact ce cauze pot duce la reziliere astfel cum prevede noul cod etc.
Multumesc.
Personal cred ca inscrierea in marile partide actuale nu va aduce schimbare, chiar daca ar fi multi si s-ar incerca din interior pt ca mirajul si metodele sunt atat de perfide...cred totusi ca un simplu semnal de genul retragerea sustinerii marilor partide si sprijinirea unuia/unora mai mici cu doctrina inca f clara si curata sa speram (dominat de tineri initial cel putin ca numar) ar da un semnal de alarma si celor mari ca trebuie sa se reformeze si sa accepte idei noi, idei nu nationaliste ci patriotice sa spunem, sa inceapa sa aplice cel putin in proportie de 50% politica pentru om.
Totusi articolul era despre anticolonizare si cred ca primul lucru care trebuie facut este de a identifica ce mai este pur si autentic romanesc in economie si nu numai, dar si competititv pe plan international si dupa facut un plan pentru fiecare domeniu in parte cum poate fi sustinut si dezvoltat astfel incat sa nu mai fie inlocuit de o economie de consum, de fabrici care nu numai ca nu apartin tarii putand fi mutate in cateva saptamani in alte zone dar car nici nu aduc neaparat plus valoare ci doar folosesc mana ieftina de lucru si pe hartie minimineaza profitul pentru a exporta cat mai mult din acesta.
Hadeti sa facem o lista cu ce se mai poate si mertita salvat in economia Romaneasca si sa tragem ulterior un semnal de alarma. Eu am inceput o astfel de lista in prima interventie.
in ultimii 22 de ani, treptat intreaga industrie romaneasca a fost decimata din pacate nu de concurenta internationala ci de decizia politica. Se pare ca au mai ramas doar cateva sectoare pentru care lupta se mai da siastazi: agricultura, padurile si fondul de vanatoare si industria energetica care dupa ce ca se finanteaza energii cu tehnologie cumparata din vest pe banii populatiei autohtone se si urmareste distrugerea sau preluarea pe nimic a unitatilor de productie energie traditionale care inca mai rezista in tara.
doar asa cateva tema pentru tinerii care totusi mai viseaza ca macar dupa ce se a privatiza totul or avea o tara in care sa se merite sa stea respectiv sa se intoarca dupa 5-10 ani de truda in strainatate.
Nu citeste nimeni se pare sectiunea de stiri sau chiar nu a fost interesant articolul din titlul ?
imi pare rau sa constat ca fiecare dintre noi se ocupa de micile probleme legate de o mostenire/ amenda / un divort - probleme importante pentru diecare implicat dar macar consultantii, domnilor colegi am rugamitea sa ne implicam si in a imbunatati pe cat posibil sistemul legislativ daca nu chiar prin a amenda si sanctiona abuzurile si masurile luate pe jumatate si din pacate doar de ochii lumii fara efecte reale si beneficie pentru populatie - nu ma refer aici doar la acest caz.
multumesc de intelegere - sper
numai bine
Experimentul “Codex Alimentarius” începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de… UE sã înceapã implementarea “Codexului“, alãturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei).
“Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupã care se vor alimenta populatiile tãrilor semnatare. Acesta porneste de la principiul cã Terra nu mai poate hrãni pe toatã lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificialã, din produse chimice, cea modificatã genetic etc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Subiectul initial era: Daune-interese pentru neradierea de catre banci a unei ipoteci mobiliare conform articolului 2.419 din Codul civil !
m-as bucura daca cineva ar veni cu o discutie/speta pe ipoteca mobiliara (GAJ) nu imobiliara unde lucrurile dupa parerea mea sunt deja destul de clare, doar anumite abuzuri le complica.
multumesc
@menagi: pentru daune interese ar trebui sa puteti dovedi in primul rand prejudiciul suferit prin intarziere si fara prea multi bani sa faceti dinnou o notificare catre banca aratand toti pasii facuti anterior obtinerii radierii si indiferenta lor daca este cazul si nu au alte justificari. pana aici costurile ar trebui sa fie minime poate chiar 0 doar ceva energie consumata.
in continuare insa da, s-ar putea sa aveti costuri: taxa de timbru, avocat etc. Despre sanse discutati pe acte atunci cu avocatul in cauza.
numai bine