avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaLavinia

Activitate AlinaLavinia

Răspuns la discuția Sefa pe vecie?
Si poate ocupa postul de sefa pana la 65 de ani?
Discuție Sefa pe vecie?
Lucrez la un Spital de Stat, in Bucuresti, ca asistenta medicala, si avem o asistenta sefa care este sefa de peste 27 de ani. Dansa are 62 (ii implineste in septembrie 2015). Vreau sa stiu daca poate fi sefa pana in clipa cand iese la pensie, si cand va fi obligata de lege sa iasa la pensie.... Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Pensie de stat obligatorie?
CMI- Cabinet Medical Individual. Deci sunt obligat sa platesc pensia la stat chiar daca am sub 30 de ani si am o pensie privata???
Am un C.M.I. si lucrez din anul 2010. M-am asigurat cu o pensie privata la o banca, de cand am inceput sa lucrez. Am primit ieri o Notificare in care scrie ca nedepunerea declaratiei de Asigurare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1000 ron. Ca trebuie, de asemenea sa ma duc sa ma prezint la sediul Casei de Pensii Bucuresti in vederea asigurarii. Dar eu nu vreau Pensie de la ei!!!!!!! Mai scrie in Notificare:
''In situatia in care sunteti asiguratul unui sistem neintegrat sistemului public de pensii(avocat, cleric) sau a unei case sectoriale(MAPM, MAI, SRI) nu sunteti obligat sa va asigurati si la cnpas, dar va rugam sa faceti dovada cu documente!" Intrebare : Este valabila pentru ei (Casa de pensii) Pensia Privata? Sau am facut-o degeaba? Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Partajul
Da, este mostenitor, il intereseaza doar mostenirea........nu si altceva. Multumesc pentru raspunsuri
Discuție Partajul
Buna ziua, Am un frate care a plecat cu chirie de vreo 10 ani din apartamentul de 3 camere al parintilor. Intre timp mama, tata si eu am ingrijit o doamna in varsta care ne-a lasat casa, dar pe numele parinilor, eu fiind minora la vremea aceea.......nu am primit nimic in acte desi am vizitat si ingrijit pe mamaie zilnic, dimineata sau seara dupa scoala. Dupa vreo 3 ani a murit mama. Succesiunea dupa mama am platit-o eu si sotul meu, integral, vreo 3000ron la notar, deoarece fratele a trimis o procura cum ca nu putea participa....iar tata nu a contribuit cu nimic. Notarul a impartit ceva de genul.....pe scurt...: tata are apartamentul cu 2 camere, eu si Fratele impartim pe jumatate apartamentul cu 3 camere.... Notarul a explicat de ce a impartit asa, era corect si a evaluat apart.cu 3 camere din sudul capitalei la suma de 63 000 de Euro, suma care mie mi s-a parut imensa. Eu si sotul de cand am facut succesiunea am inceput sa strangem bani ca sa ajungem la suma de 30 000 euro ca sa ajungem sa ii platim partea cuvenita fratelui, am renovat tot apartamentul stiind ca vom locui in el......cu vreo 10 000 euro.... fratele nu ne-a crezut si a spus ca nu il intereseaza. Acum noi am vrea sa facem partajul si am dori sa stim cat ar trebui sa ii dam fratelui avand in vedere ca ne e foarte greu sa strangem atatia bani..... si am platit si in renovarea, si preturile apartamentelor au scazut simtitor de cand am facut noi succesiunea si pana acum??
Multumesc frumos, Carmen 01011958! Sotul meu este inregistrat cu CMI, deci Primaria este buna de plata! Multumesc tuturor celor care ati avut amabilitatea de a-mi raspunde! O zi buna va doresc
Da, sotul are Cabinet Medical Individual, inregistrat. Si un contract de inchiriere cu Primaria pentru bucata din Dispensar unde isi desfasoara activitatea. Multumesc pentru raspuns! Oricum, In concluzie va trebui sa plateasca tot medicul si impozitul pe cladirea care nu este a lui................ Nu stiu de unde o sa scoatem atatia bani, pentru 5 ani un urma.....imprumuturi....peste imprumuturi. Nu mi se pare corect.
Sotul meu lucreaza ca stomatolog intr-un Dispensar de provincie impreuna cu alti 2 medici de familie. Primarul Comunei a trimis vorba ca un angajat al Curtii de Conturi a venit si a anuntat ca trebuie platit impozitul pe cladirea Dispensarului pe ultimii 5 ani. Prin urmare au fost anuntati medicii ca trebuie sa plateasca, acesti bani impartindu-se. Si toate astea dupa o renovare a Dispensarului de aproape o mie de euro numai din partea sotului meu. E corect sa plateasca medicii impozitul Dispensarului pe 5 ani desi sotul are contract de inchiriere cu Primaria?
Am plătit pentru nişte nereguli inventate de ei ca să ne ia banii. Noi nu suntem vinovaţi decât că am fost naivi şi ne-am lăsat păcăliţi.