avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Mihail Opra

Activitate Mihail Opra

Buna Ziua,
Sunt beneficiarul unei Hotarari Judecatoresti, pronuntata ca irevocabila de Tribunalul judetului cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate pronuntata in 2010.
In decizia Trbunalului se consemna si plata unor cheltuieli de judecata catre Comsia Judeteana de Fond Funciar.
Dat fiind ca suntem in 2016 si nu am beneficiat de rezultatele acestei hotarari , cum pot sa oblig Comisia Judeteana de Fond Funciar sa o respecte . Exista termen de prescriere pentru aceasta speta?
Buna Ziua,
Imi puteti spune de ce inca nu este aplicata Ordonata de Urgenta care stipuleaza decontarea integrala a costurilor navetei elevilor pe o distanta < 50km.
Multumesc
Răspuns la discuția Punere in posesie parcele padure
Buna,
Aveti dreptate desigur. descrierea facuta de mine nu a fost explicita . Problema este ca Primaria tergiverseaza actiunea de realizare a masuratorilor cadastrale invocand lipsuri de tip tehnic , nu exista topograf angajat nu au dispozitivele necesare realizarii acestei actiuni ..cu alte cuvinte ce rost mai are o hotarare a unei instante ??.
Răspuns la discuția Titular mostenire
Buna Ziua ,
Revin cu o noutate in aceasta problema.
Desi exista o Hotarare Judecatoresca definitiva si irevocabila, Primaria in cauza tergiverseaza punerea in posesie , clamand imposibilitati de ordin tehnic. Lipsa topograf, lipsa reprezentant al Ocolului Silivic...
Intrebarea este :
Nu exista nicio prevedere legala care sa constranga reprezentantii unei primarii sa puna in aplicare o decizie a Justitie.???
Buna Ziua,
Va rog sa mi spuneti ce acte in original trebuie sa mi inmaneze Angajatorul la incetarea Contractului Individual de Munca. Si de asemenea care este perioada de timp pe care o are la dispozitie Angajatorul pentru a inmana aceste acte .
Va multumesc,
MihailO
Buna Ziua,
Sunt un locatar al unei scari de bloc cu 2 etaje. Sunt la ultimul etaj . Scara blocului are pod ci tigla . In cazul unor defectiuni ceilalti locatari NU sunt interesati de reparatii.Va rog sa mi spuneti daca este posibil sa devin propietar al zonei de pod de deasupra apartamentului meu dat fiind ca sunt cel care executa reparatii sau curatenie ( fiind primul interesat nu i asa!!).
Multumesc,
Buna ziua,
Am o minora adoptata de peste 16 ani care incetul cu incetul nu ma mai recunoaste de parinte. Sotia mea a decedat , si ma aflu in pozitia de a gestiona singur cresterea si educatiaacesteia,. Are minora, la aceasta varsta dreptul de a pune in discutie autoritatea mea ca parinte adoptiv si sa ceara o autonomie clamand statutul de copil adoptat?
Multumesc,
Buna Ziua ,
Ce drepturi aditionale are un copil care a implinit 16 ani?
Buna,
Imi puteti spune care este legislatia impotriva celor care sparg conturi si folosesc identitatea altei persoane in scopuri personale.
Va multumesc
M.O.
Buna Ziua,
Catre cine se va emite un Titlu de Proprietate in urmatoarea situatie.
Proprietatea a facut obiectul unei actiuni in instanta ,reclamantul castigand in instanta propietatea. Din nefericire reclamantul a decedat inaintea hotararii definitive a instanta,
In aceasta situatie, Titlul de Proprietate se va emite pe numele decedatului sau pe numele mostenitorului de drept.