avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Flexy

Activitate Flexy

@carol_lorac Multumesc pentru raspuns ! Nu prea pot face mai nimic deoarece domnul primar este in concediu si tocmai domnul primar facuse promisiunea publica ca aceea gradina nu va fi defrisata (atat timp cat va fi ingrijita).
De mentionat faptul ca promisiunea a fost facuta de domnul primar langa gradina, dupa ce a vizitat-o.
Sa numai spun faptul ca pana sa fie inchisa aceea gradina cu gard viu,se produceau acte de vandalism erau cetateni care veneau si urinau pe peretele blocului isi testau masinile langa bloc aruncand noroiul de pe roti pe peretii blocului si multe altele.
Referitor la gunoaie aruncate in gradina blocului,mai multi vecini de pe scara blocului de la mine, cu ani mai multi in urma au decis ca in fata blocului sa se faca o gradina, fiind gunoi cu gramada pe acel teren iar spatiul era neamenajat in vreun fel.Acestia au ingradit cu gard viu (aproape 30 de metri lungime,de jur imprejur ) aceea portiune din fata blocului,au plantat flori s-au straduit "sa faca si pe politistii" pentru a mentine curatenia zi de zi,plus ca au cheltuit bani pentru flori si alte lucruri care ajutau la ingrijirea acestui spatiu .Acum cei din primaria orasului care nici macar o data nu s-au interesat de soarta acestui loc,dupa ce ne-a laudat gradina din fata blocului ca este plina de flori,iar gardul viu este o frumusete si dupa o promisiune ca gradina frumos ingrijita nu va dispare,s-a trezit acum ca vrea sa defriseze tot, inclusiv gardul viu de peste un metru inaltime si tot cam asa latime si sa puna in fata a tot blocul iarba,arbusti exotici si alte "minunatii" . Nici macar nu au fost consultati la vreo sedinta publica pana acum.Inteleg ca in fata scarii celeilalte ,spatiul a fost in paragina si trebuie amenajat in vreun fel dar nu inteleg ce are cu frumusete de gradina,in special cu gardul viu.
As dori totusi sa-i impiedic in vreu fel pe cei din primarie ,exista cumva vreo lege care sa protejeze spatiul verde existent ? sau poate defrisa in voie ? Se mai poate face ceva ? Sincer ma doare sufletul :(( sa vad ca niste oameni ajunsi in varsta si care inca isi dau interesul pentru curatenie, va trebui sa asiste la defrisarea acestui "colt de rai" (pentru ei ), de aceea as vrea sa-i ajut,dar nu stiu cum, am sunat la protectia mediului si le-am spus de defrisare si ei mi-au spus ca trebuia sa fim chemati la o sedinta publica tinuta de primarie,mi s-a mai spus ca primaria din oras inca nu a obtinut vreo autorizatie pentru amenajarea acestui spatiu (bine poate au timp sa ia o autorizatie cu toate ca deja vad ca deja se fac masuratori si schite pentru proiect) *(lucrarea de amenajare urmeaza sa fie facuta cu o firma si nu doar la noi in fata blocului vrea sa faca acest lucru,deci este un proiect mai extins iar dupa cate stiu este nevoie de o autorizatie de mediu).
Recunosc ca si eu sunt implicat in intretinerea acestei gradini ,dar daca nu erau acesti oamenii minunati nu stiu daca ajungeam vreo data sa invat sa tund un gard viu, sa plantez niste flori,sa ajung sa ma implic activ la curatenie,etc. Intr-un fel le sunt dator.Daca stiti cum i-as putea ajuta va rog sa-mi raspundeti.
adriantot a scris:

Mai amanati un pic raspunsul si mergeti la Inspectoratul in constructii sau la Disciplina in constructii de la Primarie. Consultati specialistii din aceste servicii si poate vor gasi solutia cea mai buna.

De la primarie mi-a spus ca nu se pune problema sa "sparga" pentru ca sunt mai multe modalitati de a se rezolva !
(Cea mai uzitata metoda in oras fiind cea a instalatiei pe scara,exista asa ceva la cel putin un sfert din blocurile din oras )
O sa intreb si la Inspectoratul in constructii, timp am suficient deoarece ei acum incearca doar sa ma streseze zilnic :( (pana imi vor obtine acordul) ,eu oricum nu cedez decat daca vor obtine toate aprobarile necesare si poate nici atunci.
Multumesc !
Ca sa fiu mai pe inteles ,daca vecinii aduc o firma autorizata, au voie sa-mi sparga legal "podeaua" apartamentului ca sa schimbe toate tevele de apa potabila (fara acordul meu ca propietar al apartamentului de la parter ) ?
In cazul in care :
-accesul la tevi este anevoios (exista o singura gura de vizitare la intrarea in bloc-sub gretarul de sters pe picioare -dar tunelul tevilor este foarte ingust-nu cred ca poate merge un om prin el- este lung si cu multe curbe );
- exista varianta cu o noua instalatie de exterior (pe casa scarii ) pe care vecinii nu o accepta(am scris mai sus motivul) .
Ma pot da in judecata si sa aiba sanse de castig daca nu ii las sa sparga?
Multumesc tuturor ! =D> Am inteles ca trebuie sa am licenta de la UCMR-ADA si ce trebuie sa platesc, ramane sa ma gandesc daca se merita sa dau banii acestia ( doar pentru cativa telespectatori,prietenii pe care-i am ) , ;) mai degraba ii las sa se uite pe youtube :D , fara sa mai intervin cu niciun tv .
Raspunsurile sunt binevenite pentru ca am aflat eu si altii cum sa intram in legalitate in cazul in care ne vom face TV pe internet .
Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream.
Nu stiu ce fel de autorizatii, etc. imi trebuie mai ales ca prin intermediul studioului difuzez numai materiale (muzica etc.) dupa youtube sau dupa site-uri de videosharing (dupa cate stiu un "embed" e legal daca il pun pe vreun site,asa si cu studioul ,eu decat iau materiale de acolo fara sa descarc sau sa incarc nimic din calculatorul meu) -cred ca youtube are vreun parteneriat deoarece imi pot alege materialul direct din studioul virtual-.
Eu trebuie sa am Copyright daca folosesc materiale de pe site-uri videosharing sau cei care le-au pus ?
Am intrat pe siteul ANCOM-ului unde am gasit asta la "Întrebari frecvente" : :O
" Doresc sa transmit un post de televiziune/radio prin internet
Activitatea de transmitere a unui post de televiziune/radio prin intermediul internetului reprezinta un serviciu prin care se furnizeaza exclusiv continut, iar nu un serviciu de comunicatii electronice. In fapt, este vorba de punerea la dispozitia tertilor a unor informatii in format audio-video care pot fi accesate prin intermediul serviciilor de transmisiuni de date si acces la internet.
In consecinta, in masura in care transmiterea propriu-zisa a informatiilor este realizata de furnizorii serviciilor de transmisie de date si acces la internet, nu aveti obligatia de a obtine autorizarea ANCOM. Pentru a obtine informatii privind autorizarea continutului informatiilor transmise, va sugeram sa va adresati Consiliului National al Audiovizualului."
si apoi am intrat pe site-ul CNA unde am gasit asta la "Întrebari frecvente" : :O
" Am ascultat la postul „Z” care emite pe internet o emisiune în care sunt încălcate normele CNA.
Posturile de radio sau de televiziune care emit pe internet nu intră în competenţele CNA. "
Se inteleg ca de la aceste instituti nu-mi trebuiesc licente, etc.
Ce aprobari mai trebuiesc ? ;)
adriantot a scris:

Poate mai sunt si alte solutii.
Acest bloc are doar o scara?
Pe scara unde locuiti este la parter doar un singur apartament, al dumneavoastra?
Nu exista o casa a scarii unde intrati in bloc? Se poate intra in subsol spargand, sapand in casa scarii sau in spatele blocului, sapand un beci, o intrare oblica.
Printr-un apartament sa spunem ca se sparge, se repara acum. Dar peste 3 luni se poate crapa o conducta si iar o sa spargeti...

Blocul are 2 scari cu intrari separate (A si B), scara B fiind cu apomentru colectiv separat de scara mea (A) si are si instalatie de apa noua facuta de curand pe casa scarii ,apartamentele la mine pe scara, la parter , sunt in numar de 4 dar vecinii (de la etajele superioare,nu cei de la parter) sustin ca sub apartamentul meu s-ar afla tevi sparte (inca o data eu sustin ca nu sunt pierderi deoarece in martie ,anul curent pe factura de apa mi-a venit 0 lei pierderi de platit la apa) .Apartamentul meu se afla pe fata blocului iar baza blocului e foarte joasa nu stiu daca se poate sapa pe dedesubt.
Buna ziua! Ma numesc Nicu si as vrea sa aflu niste raspunsuri din partea dumneavoastra.
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care nu are nici subsol si nici macar o gura de vizitare catre tevile (conductele de apa) de dedesubtul blocului.
Vecinii inclusiv ,seful scarii ma bat la cap, facandu-mi scandal zilnic (eu locuind la parter) sa le dau voie sa-mi sparga "podeaua" apartamentului, sa schimbe toate tevile de apa potabila (adica sa-mi faca un santier in casa) deoarece zic ei ,sunt pierderi la apa si presupun ca ar fi conductele (vechi) sparte.(mi-e totusi nu-mi vine a crede deoarece sunt si facturi cu pierderi 0 )
(Ca o paranteza,exista apomentru colectiv afara,cat si cele individuale in apartamente)
Eu nu sunt de acord sa-mi sparga apartamentul #-o si le-am spus sa faca cum au alte blocuri din oras (care au avut probleme cu spargerea tevilor) adica sa se faca o instalatie noua de apa in exteriorul apartamentelor cu firma autorizata (pe casa scarii,deoarece mi se pare mai corect sa nu se mai fure apa-asta cred ca e si cauza facturilor care vin ba cu pierderi ,ba fara-,apometrele venind pe hol in dreptul fiecarui apartament,deci vizibil de catre orice propietar ) .
Intrebarea mea este : au dreptul sa-mi sparga apartamentul din moment ce exista o solutie alternativa ?
(solutia aceasta ei nu o accepta pretinzand ca tevile care duc din hol la fiecare spre bucatarie si baie le-ar face igrasie).
In caz ca au dreptul,ce conditii trebuie sa indeplineasca (deoarece nu au de gand nici macar sa faca cu firma,autorizatie etc.). Va multumesc anticipat ! :sorry:
(Imi cer scuze pentru greseli, mai ales de cea din titlu,nu o mai pot edita)