avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate ionutneamtu

Activitate ionutneamtu

Am urmatoarea dilema: sunt asociat intr-o societate comerciala (sa-i spunem X) veche de 10 ani. Cealalta parte asociata este o alta societate - Y, infiintata in alta tara, societate care intre timp a fost inchisa. De un an de zile, administratorul firmei X unde sunt asociat a fost inchis pentru un dosar mai vechi. In acte, poate ramane in continuare administrator al firmei X? Eu mi-am exprimat dorinta de a parasi societatea de mult timp dar datorita partii asociate Y care nu mai exista am inteles ca sunt dificultati... Cum pot iesi din firma X? Mentionez ca urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului si nu as vrea sa fiu desemnat din oficiu administrator al societatii... Ar fi probleme cu incasarea indemnizatiei...
Va multumesc!
Răspuns la discuția Plata CASS drepturi de autor
Pentru contestatie este un model tip?
Va multumesc.
Buna ziua.
In anul 2012 lucram la o televiziune cu contract de munca si contract de cedare a drepturilor de autor. Pentru contractul de munca s-au platit toate darile, inclusiv CASS iar pentru drepturile de autor am platit impozit pe venit de 16%. Acum, in urma cu o luna am fost instiintat de anaf ca am de plata CASS pentru drepturile de autor. Este posibil sa platesc cass de 2 ori, din moment ce eram si pe contract de munca unde a fost platit? I-am intrebat de ce a venit asa tarziu instiintare si au replicat ca abia acum le-a mers softul...

Va multumesc
Buna ziua. Detin o SC prestari servicii foto si video evenimente. Saptamana urmatoare avem un eveniment la niste prieteni unde mergem si invitati si pentru servicii foto. Astfel ca serviciile vor fi prestate gratuit, cadou din partea noastra, adica a persoanei mele si a sotiei, fara a implica activitatea firmei. Este nevoie de ceva documente sau acte care ar trebui sa le avem la noi? In cazul unui control Anaf trebuie sa prezentam ceva acte?
Va multumesc.
Buna seara! Am o intrebare - Sunt angajat cu contract de munca cu 1 (una) ora pe zi. Am Primit o oferta din alta parte si vreau sa plec cat mai repede dar angajatorii actuali vor sa ma tina in preaviz. Care este perioada de preaviz si cate ore pe zi ar trebui sa merg? ...avand in vedere ca am contractul de munca cu o ora pe zi. Cu cerere de demisie am nevoie de acordul lor sau pot pleca oricand? Multumesc mult. Cu stima!
un copil este rodul iubirii unui cuplu format din barbat - femeie. Nu cred ca un copil adoptat si crescut de un cuplu de gay va creste normal, din punct de vedere psihologic... cu siguranta va deveni gay.
Răspuns la discuția concediu de odihna
Nu am primit nici o decizie de rechemare si nici nu a fost situatie de forta majora. Au fost discutii telefonice si cu amenintari. Exista personal care sa ma inlocuiasca dar persoanele respective i-au refuzat pe angajatori pe motive neintemeiate. De 3 ani de cand lucrez in acest loc dintotdeauna s-a procedat ca cei care pleaca in concediu sa fie inlocuiti de cei care raman. In aceasta situatie au vreun drept legal de a ma penaliza salarial? Va multumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema:
Lucrez la o televiziune cu contract de munca cu 2 ore/zi si drepturi de autor. In urma cu 3 sapt am facut cerere de concediu pt ultimile 9 zile de concediu de odihna legal, aferent anului 2014. Aceasta cerere de concediu a fost semnata de producatorul de stiri (departamentul unde sunt incadrat), de persoana care urma sa ma inlocuiasca si apoi cererea am lasat-o secretarei pt a o trece pe la ceilalti sefi si apoi la contabilitate pt a o inregistra. Cand am plecat in concediu i-au aprobat cerere de concediu si colegului care urma sa ma inlocuiasca iar dupa primele 5 zile de concediu avand nevoie de personal m-au sunat sa ma cheme la serviciu motivand ca eu de fapt nu sunt in concediu deoarece cererea respectiva nu a ajuns la unul dintre sefi (fiind deja inregistrata la contabilitate). Acum intentioneaza ca pentru aceste zile de concediu sa-mi retina banii din salar. Referitor la salar au mai facut un abuz anul trecut - data acestuia era ziua de 1 a fiecarei luni. Ei au mutat-o pe data de 10 a lunii, fara ca aceste 10 zile avansate sa fie platite. Sunt colegi care au plecat deja si nu au mai primit banii pentru acele 10 zile si nici pt zilele de concediu ramase. Care sunt drepturile si cum pot sa rezolv aceasta problema?
Răspuns la discuția Uzufructuarul poate inchiria?
va multumesc!
Buna ziua! Va rog sa-mi dati o parere cu privire la o problema: in urma cu mai multi ani, in baza unui contract de vanzare-cumparare am dobandit un apartament impreuna cu sora mea, in cote egale(50-50), de la parintii nostri, stipulandu-se dreptul de uzufruct viager. Intre timp, tata a decedat ramanand mama care intentioneaza sa se mute din apartamentul in care are dreptul uzufruct si sa-l inchirieze unor straini. Legal, pot sa faca lucrul acesta? Mentionez ca de apartamentul respectiv se mai folosesc copiii altor 2 surori alea noastre care au fost date deoparte la momentul semnarii acelui contract. Pentru ei incerc sa ma opun pentru a nu fi dati afara de matusa si bunica lor ”binefacatoare”. Ajutati-ma sa inteleg, ce drepturi si obligatii are uzufructuarul si coproprietarii de nula proprietate? Se poate inchiria fara acordul meu?
Va multumesc anticipat.