avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate maruis

Activitate maruis

Domnule Grecu, am vazut si articolul : www.avocatnet.ro/forum/discu... .
Multumesc de raspuns. Nu stiam ca se poate renunta la administrator. Si puteti eventual sa imi spuneti si ce inseamna "temporar", adica se poate pana la un anumit moment doar? Multumesc
Este o scara a aceluiasi bloc. Insa mai mult de atat, din ce imi amintesc, era la un moment dat o asociatie care raspundea de blocuri intregi (nu de unul sau de o scara doar). Plus ca poate exista un singur bloc cu 3 sau 4 apartamente (ca niste vile - mai ales cele nou construite) si atunci ce solutie este? Nu am vrut sa intru in discutii contradictorii cu administratoarea (clar cunoste legile mai bine), dar am dorit sa intreb daca exista astfel de restrictie legala legata de ceas/contor de apa...
Intradevar administratoarea nu este o persona care locuieste in bloc.
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu ce pot sa fac daca: am vandut un apartament acum 5 ani. Noul proprietar (desi ne-am inteles ...verbal) nu a mutat constractul ENEL pe numele lui. Acum am fost instiintat (noroc ca mai an acelasi nr de tel) pe sms ca am de achitat facturi restante de energie electrica. Cum pot sa reziliez acel contract si sa il oblig pe proprietarul actual sa isi plateasca datoriile?
Multumesc
Am discutat cu administratoarea Asociatiei si dansa spunea ca nu se poate adera la ala asociatie pentru ca nu avem un contor de apa comun. Puteti sa imi spuneti care sunt conditiile pentru a adera la alta asociatie? Multumesc
Exista si posibilitatea desființării asociației? Dacă se reușește contorizarea exterioară a consumului de apa (gaz , căldura este deja contorizat exterior) am fi in aceași situație ca a unor orașe ca Bistrița, Baia Mare, etc unde nu există asociații, si deci care ramane doar partea de curent pe scară sa fie la comun. Pt gunoi menajer se face contract individual cu firma care îl ridica.
Mulțumesc
ynocentta a scris:

Daca din randul memebrilor proprietari nu exista interes pentru preluare responsabilitate,fie provizoriu unul dintre memebrii comitetului executiv poate exercita responsabilitea de reprezentant legal fie analizati necesitatea aderarii la alta asociatie de proprietari

Buna ziua,
Suntem in situatia in care avem o asociatie de proprietari pt o scara de 10 apartamente. Nu sunt locuite 3 apartamente. Din cele 7 ramase, 3 sunt date in chirie (proprietarii nu locuiesc si nu au nici inters in a a deveni presedinti). Din cele 4 ramase, proprietarii nu doresc sa isi asume rolul de presedinte al asociatiei. Care ar fi solutia legala? Ce variante ar exista? Concret ce se intampla? Legea 230 oricum e aberanta si clar cu mari lacune.
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu dupa noile modificari legale daca am dreptul sa primesc indemnizatie de CCC in conditiile in care: am fost in CCC perioada 05.2015-05.2017, m-am intors al locul de munca pentru o luna (06.2017) dupa care am demisionat. Daca al 2lea copil se va naste in luna 12.2018, mai pot sa primesc pentru el indemizatie CCC?
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu daca am urmatoarea situatie cum se va calcula indemnizatia CCC pentru a 2-lea copil daca:
sunt angajata la firma x, si am avut CCC in ultimii 2 ani, si nu m-am intors la lucru ( firma x) , ci mi-a dat demisia si am ramas acasa cu copilul 3 luni, fara venit. Dupa cele 3 luni m-am angajat la o alta firma, Y si dupa inca 6 luni nasc sin nou.
Intrebarea este: cele 3 luni in care nu am cotizat, se vor lua in calcul la calcularea veniturilor pentru CCC pentru al 2-lea copil (85% din venituri), sau se vor considera ultimele 12 cu cotizare, deci ultimele 15 (pt ca 15 -3 = 12)?
Se poate sa platesc stagiul de cotizare pentru cele 3 luni cat nu sunt angajata nicaieri ca sa fie luate in calculul venitorulor din cele 12 luni care vor fi considerate pentru al 2-lea CCC?

Multumesc
Buna ziua,
Am o masina veche si acum sunt in curs de a achizitona o alta noua (ambele sunt / vor fi pe numele meu).
Am urmatoarea intrebare: in ce conditii se poate pastra bonusul existent pe asigurarea RCA care este acum pe masina veche? Daca vand masina veche la 3 luni dupa achizitia celei noi, se poate transfera bonusul sau numai daca se vinde dea veche inainte de a face inmatricularea celei noi?
Ce acte ar trebui si cui trebuie adresate?
Multumesc