avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Iacsa

Activitate Andreea Iacsa

Răspuns la discuția Conducere fără permis
Buna ziua!
”Ce mai urmează”?
Urmeaza sa va prezentati in fata instantei la primul termen de judecata si sa procedati conform sfaturilor scrise mai devreme de av. Ioana Stoica.
”Când primesc sentinta”?
Nu are foarte mare relevanță, când primiți sentința. Important e sa primiti minuta penala și sa treaca termenul de 10 zile in care se poate declara apel (dedvs sau de Parchet), intrucat de la data ramanerii definitive a sentintei penale se calculeaza termenul de 1 an în care va este anulat permisul.
”E ultima data când sunt chemat”?
Daca veti merge pe procedura simplificată a recunoasterii faptei, nu se vor mai administra alte probe, ceea ce inseamna ca se termina procesul la primul termen și nu veti mai fi chemat in instanta.
Răspuns la discuția Probe admise în instanțã
Codul muncii prevede ca dispozitiile acestuia se completeaza cu dispozitiile codului de procedura civila.
Iar Cod.proc.civ. enumera urmatoarele: dovada cu inscrisuri, verificarea de scripte, dovada cu martori, expertiza, cercetarea la fata locului si interogatoriul.

Singura ramura de drept in care sunt admise inregistrarile audio sau video este cea legata de faptele fapte, dar si acolo sunt admise doar daca au fost, in prealabil, autorizate de catre instanta, iar apoi efectuate expres de anumite persoane.

Proba pe care o detineti este extrajudiciara, insemnand ca instanta nu este obligata sa o admita sau, chiar daca o admite, sa tina cont de ea.
Instantei sau notarului din cicumscriptia judecatoriei pe raza careia se afla domiciliul comun.
Răspuns la discuția Model Dovada permis ridicat
Răspuns la discuția sechestrare de minori
Legal nu au niciun drept sa retina minorul, dar nici nu savarsesc vreo infractiune. "Sechestrarea de minori" nu este infractiune.

Dar, incercati sa purtati o discutie civilizata cu socrii dvs. si sa le explicati ca nu plecati cu copilul in Afganistan, ca pot sa-l viziteze cand doresc ei, chiar veti si lasa copilul pe la ei in vacantele de vara, de iarna.
Consider ca e o datorie morala sa rezolvati "problema" pe cale amiabila, nu sa fugiti cu copilul, avand in vedere ca v-au primit in casa lor.
A doua chestiune ar fi psihicul minorului, pe care cred ca nu doriti sa-l traumatizati scandaluri si telefoane la politie.

Daca nici dupa o discutie civilizata nu reusiti sa ajungeti la un numitor comun, atunci apelati la organele de politie pentru a va ajuta sa luati copilul.
Răspuns la discuția Batut intr-un loc public.
Acelasi sfat! Mergeti si depuneti plangere.
Daca pe viitor, toti cei care vor fi agresati de "stimabilii" vor sta in pasivitate si nu vor depune plangeri, unde credeti ca se va ajunge?
Le va intra in obisnuinta sa agreseze pe oricine vor dori, atata timp cat sunt siguri ca nimeni nu va depune plangere.

Inregistrarile camerelor de supraveghere vor fi obtinute de organele de cercetare penala, dar doar dupa ce veti depuneti plangere. Vorba colegului: "angajati-va un avocat care stie exact ce trebuie sa ceara organelor de politie si cum trebuie procedat in situatii care va depasesc"
Răspuns la discuția Vizita intima la penitenciar
Nici Legea si nici Regulamentul de aplicare nu prevad varsta minima a vizitatorului, insa doctrina si jurisprudenta au apreciat ca "penitenciarul nu poate acorda vizita intima in cazul in care constata existenta unui impediment la incheierea casatoriei, dintre cele prevazute de noul cod civil (... varsta minima necesara: 18 ani).

In plus, Regulamentul de aplicare al Legii privind executarea pedepselor prevede:
"Pentru acordarea vizitei intime, partenerii trebuie sa fi avut o relatie similara relatiilor stabilite intre soti de minimum 6 luni, anterior momentului solicitarii vizitei intime. Solicitantii vor da declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte indeplinirea conditiei".
Mergeti la Registratura instantei cu o cerere prin care solicitati studierea dosarului.
Veti fi mai lamurit de actele dosarului, decat de "o traducere".

In mare, citatia face referire la perimare.
Perimarea intervine atunci cand intr-o cauza s-a dispus suspendarea judecarii ei din vina partilor din proces(nici o parte nu s-a prezentat la termenul de judecata si nici nu au cerut judecarea in lipsa), iar dupa suspendare nici o parte nu a cerut repunerea pe rol, iar de la data suspendarii a trecut mai mult de un an.
Răspuns la discuția Furt - judecata in fond
Daca s-a inaintat dosarul instantei, fara prezentarea materialului de urmarire penala, i-as sfatui sa-si angajeze un avocat sau macar sa se intereseze cine e avocat din oficiu si sa se consulte cu el.

Ramane la latitudinea lor, daca vor sa trateze aceasta problema cu superficialitate sau vor sa fie sfatuiti/ajutati de catre o persoana competenta.

Răspuns la discuția Furt - judecata in fond
de au convins procurorul sa bage cazul in tribunal


Nimeni nu convinge procurorul sa "bage" cazul la tribunal.

Dosarul se inainteaza instantei doar dupa ce procurorul constata ca au fost respectate dispozitiile legale care garanteaza aflarea adevarului si ca urmarirea penala este completa.
Urmarire penala este completa doar dupa prezentarea materialului de urmarire penala.

Neprezentarea materialului de urmarire penala este de natura sa atraga sanctiunea nulitatii absolute sau relative, respectiv cauza va fi restituita procurorului, de catre instanta, in vederea refacerii urmarii penale.

Prezentarea materialului de urmarire penala constituie o veritabila garantie a dreptului la aparare prin aceea ca obliga organul de cercetare penala ca, după punerea în mișcare a acțiunii penale, să îl cheme pe inculpat și să îi prezinte materialul de urmărire penala, precum și, în cazul urmăririi fără punerea în mișcare a acțiunii penale, obligația procurorului ca, reprimind dosarul, sa îl cheme pe învinuit și să îi prezinte materialul de urmărire penală.